Izglasane odluke o prijavi Grada na konkurs Pokrajine

PANČEVO, 2. septembar 2017. (TV Pančevo) – Na sednici gradskog veća izglasane su odluke u vezi sa prijavom projekta Grada Pančeva na konkurs Pokrajinskog sekreterijata za privredu i turizam za sufinsiranje projekta od značaja za razvoj turističkog potencijala.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam je raspisao konkurs za dodelu bespovratnih sredstava. Lokalne samouprave su mogle da konkurišu najviše sa dva predsoga projekta i dobiju dva miliona po jednom prioritetu i tri po drugom, kazala je Tatjana Medić, šef odeljenja za podršku projektima.

Za to je neophodno uložiti tri miliona i sto hiljada dinara sa PDV-om, za šta će se iz budžeta grada izdvojiti 950 hiljada dinara, a od Pokrajine će Grad „tražiti“ dva miliona i dvesto hijada dinara. Kako je objasnila Medić, Turistička organizacija je izrazila želju da učestvuje u realizaciji ovog projekta i da bude upravljač pontona. Po istom konkursu Mesna zajednica Glogonj želi da uredi izletište na obali reke Tamiš.

Pokrajinski sekretarijat za finansije objavljuje dva puta godišnje konkurs kojim se obezbeđuje deo sufinansiranja za evropske projekte za koje jedinice lokalne samouprave i druge institucije imaju popisane ugovore o finansijskim sredstvima.

Na sednici Gradskog veća izglasana je i prva izmena finansijskog plana Mesne zajednice Strelište, kao i izmena i dopuna plana i programa poslovanja JKP „Kačarevo“.