I ove godine poklon pančevačkim trojkama, grad čeka nove

PANČEVO, 25. decembar 2017. (TV Pančevo) – Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i Milenko Čučković, gradski većnik primili su roditelje i decu pet porodica koje imaju troje i više dece. Grad Pančevo pomaže porodicama sa troje dece već godinama, a porodicama pomoć znači itekako.

Pet pančevačkih porodica sa troje i više male dece razgovaralo je sa Sašom Pavlovim, gradonačelnikom i Milenkom Čučkovićem, gradskim većnikom. Razmenejna su iskustva iz brojnih oblasti, a ovaj običaj brige započet 2010. godine se nastavlja.

- Ovo je stvarno zadovoljstvo na kraju svake godine učiniti ovakvu vrstu prijema. Svake godine očekujemo i tu šestu porodicu, a nekako nam se pet porodica non-stop okreće. Nek su živi i zdravi. Nadamo se da će biti sve više i više porodica sa troje ili četvoro dece. Na kraju, ta populacija je definisana gradskom Odlukom o pomoći porodicama sa decom, i upravo iz te odluke mi crpimo ova sredstva koja dajemo ovim porodicama. Pre svega pred Novu godinu, to im je 20 hiljada dinara po svakom detetu. U svakom slučaju, ono što je jako bitno, obezbeđujemo i besplatne udžbenike i školski pribor za decu iz ovih porodica, do završetka srednje škole. I pored svih fiskalnih pritisaka koji se nameću lokalnim budžetom, ni u jednom trenutku nije dolazilo u pitanje da ćemo ova sredstva, odnosno ovaj program, i dalje da nastavimo. Da, hoćemo. On ide od 2010. godine i nadam se da će da ide još dugo. Isto tako, postoji i određena pomoć kroz program socijalnog zbrinjavanja još i šire. S obziroma na taj fiskalni pritisak mi smo ove godine i taj budžet zadržali za socijalna davanja, što pokazuje koliko gradu Pančevu i svima nama koji radimo u ovom gradu i svim ovim ljudima, znači ovaj podmladak koji se raduje oko nas - rekao je gradonačelnik, Saša Pavlov.

Pomoć u iznosu od 20.000 dinara za svako dete dobrodošla je svakoj porodici.

- Ono što je lepo je to što svake godine dobijemo naknadu, a ono što je bitno je i to za školovanje. Knjige i oprema za decu do desete godine je nešto što svima treba, pogotovo majkama sa troje dece, to svi znaju. Ovo je jedan jako lep potez, i svaka čast i Pančevu i gradonačelniku i celom gradu na ovom potezu - kazala je Sofija Arambašić.

- Pomoć, kao i svaka, naravno da znači mnogo, i od kada imamo decu, Grad Pančevo pomaže svake godine i mi smo stvarno jako zahvalni na tome, mnogo nam znači. Pogotovo što je to troje dece istog uzrasta i to sve nešto treba odjednom, i stvarno svaka čast i puno hvala za sve što su do sada učinili za nas - kazala je Tatjana Jovanov Žarkov.

- Izuzetno mnogo znači, kao i svih ovih prethodnih godina. Sad kako dečaci idu veći, sve su veće želje, sve je teže, stvarno smo zahvalni. Veoma nam znači - izjavila je Tatjana Radošević Đokić.

- Veoma znači, dosta treba pogotovo za decu istog uzrasta, što se tiče škole, garderobe i svega ostalog, dosta znači - Istakla je Ivanka Vasović.

Primer brige za porodicu koji neguju i druge sredine u Pančevu se odomaćio, a Grad na ovaj način pokazuje da je briga za mlade u gradu na Tamišu velika. Na obostrano zadovoljstvo – roditelja i grada Pančeva.