Hitna popravka semafora

PANČEVO, 31. jul 2017. (TV Pančevo) – Semafor na raskrsnici Prvomajske i Ulice Bore Stankovića već četiri nedelje je van funkcije zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na toj raskrsnici, kada je došlo do oštećenja semaforskog stuba. Grad Pančevo je raspisao hitnu nabavku za popravku, a izvođači radova već sutra će početi sa popravkom, kako bi se saobraćaj bezbedno odvijao.

Kvar semafora na raskrsnici Prvomajske i Ulice Bore Stankovića, na samom ulazu u naselje Strelište, otežao je saobraćaj za vozače. Kvar je nastao zbog saobraćajne nezgode, kada je došlo do oštećenja semaforskog stuba, kao i vozačke i pešačke lanterne. S obzirom na to da je raskrsnica veoma prometna, potrebno je da se semafor što pre osposobi, rekao je Stanko Škaljak iz Direkcije za izgradnju i uređenje grada Pančeva.

- Međutim, mi smo ranijih godina iz sredstava redovnog održavanja imali ugovor gde smo svakodnevno vršili popravku i održavanje semafora, međutim ove godine zbog zaštite prava ponuđača, još je pod zaštitom, tako da nismo mogli blagovremeno da taj semafor popravimo. Grad Pančevo je raspisao hitnu nabavku male vrednosti, za popravku semafora. Nabavka je sporovedena i dobili smo izvođača radova, to je firma “Selma” iz Subotice i “Model pet” iz Beograda, koji će od utorka krenuti na realizaciji popravke semafora. Doćiće do zamene celog stuba i lanterne. Probaće se uređaj da li funkcioniše, tako da će probni rad biti već u sredu ujutru- kaže Stanko Škaljak, iz JP Direkcija za izgradnju i uređenje grada Pančeva

U redovno održavanje puteva i ulica u gradu, pored održavanja semafora, spada i zamena saobraćajnih znakova, farbanje pešačkih prelaza, krpljenje rupa i drugi radovi na putevima. Škaljak kaže da će, prema nalogu inspekcije, radovi uskoro početi.

- Što se tiče ostale saobraćajne signalizacije, s obzirom da nemamo taj ugovor o redovnom održavanju, imamo nalog Sekretarijata za inspekcijske poslove, za postavljenje određene saobraćajne signalizacije koja je oštećena i van funkcije, a bitna za bezbedno odvijanje saobraćaja. U skopu ove nabavke će firme “Model pet” i “Selma” izvršiti zamenu vertikalne saobraćajne signalizacije, koja će dobiti prvobitno stanje- dodaje Stanko Škaljak. Škaljak je istakao da očekuju konačno mišljenje Republičke komisije za zaštitu prava ponuđača da sklope ugovor o redovnom održavanju .