Gradsko veće usvojilo predlog akcionog plana za unapređenje obrazovanja

PANČEVO, 31. jul 2018. (TV Pančevo) – Na 188. sednici Gradskog veća, usvojen je dvogodišnji lokalni akcioni plan u oblasti obrazovanja, a prihvaćeni su i predlozi učešća na konkursima AP Vojvodine za projekte od značaja za razvoj turizma.

Članovi Gradskog veća usvojili su Akcioni plan za unapređenje obrazovanja na teritoriji Grada Pančeva od 2018. do 2020. godine, a sredstva za realizaciju biće planirana u okviru programskog budžeta za 2019. i 2020. godinu.

Kako je istakla Ljubica Cvetanović, Akcioni plan sadrži konkretne mere u oblasti obrazovanja, a godišnji izveštaj realizovanih aktivnosti, usvajaće Gradsko veće.

Na na 188. sednici usvojeni su finansijski izveštaji za 2017. godinu javnih komunalnih preduzeća „BNS„ Banatsko Novo Selo i „Kombrest“ iz Banatskog Brestovca, a prihvaćen je i predlog izdavanja pod zakup na pet godina 14 lokala u nadležnosti Grada.

&feature=youtu.be

Gradsko veće usvojilo je predloge učešća Grada na dva pokrajinska konkursa za dodelu bespovratnih sredstava za finansiranje projekata od značaja za razvoj turističkog potencijala. Pančevo će konkurisati projektima „Izgradnja plovnog objekta – suvog doka“ i „Izrada projektno tehničke dokumentacije za pristupni put, elektro i vodovodni priključak ka izletištu na Tamišu u Glogonju“.