Gradsko veće: Ista cena vode za građane i privredu

PANČEVO, 15. maj 2018. (TV Pančevo) – Gradsko veće se saglasilo da cena vode za građane i privredu bude jedinstvena, što je obaveza koja je preuzeta i investicionim aranžmanom sa KFW-om. Pančevu je na Konkursu za finansiranje ili sufinansiranje projekata iz oblasti kulturnog nasleđa u Republici Srbiji za 2018. godinu odobreno skoro 22 miliona dinara, saopštio je na sednici Gradskog veća Nemanja Rotar, gradski većnik za kulturu i omladinu.

Na sednici Gradskog veća, usvojeni su izveštaji o radu i finansijski izveštaji gradske biblioteke Pančevo, Domova kulture u Banatskom Brestovcu i Glogonju za 2017, a prema rečima Nemanje Rotara, prošle godine su održane mnoge značajne manifestacije jer su sve ustanove i institucije kulture na području Grada, realizovale svoje programe u celosti.

Gradsko veće jednoglasno je prihvatilo Odluku Nadzornog odbora JKP „Vodovod i kanalizacija“ za utvrđivanje jedinstvene cene vode i otpadne vode za sve kategorije potrošača, odnosno, za građane i privredu što je i zakonska obaveza. Prema rečima Aleksandra Radulovića, s obzirom na petostruko niže cene za građanstvo, predlog jedinstvene cene je 59,88 dinara za vodu a 47.85 dinara za kanalizaciju. To bi, kako je naglasio, pozitivno uticalo i na privredni razvoj.

Na sednici Gradskog veća, usvojen je predlog izmene Programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine Pančeva,odobren od resornog ministarstva. Prihvaćeni su i predlozi za kreditno zaduženje JKP „Higijena“ i za utvrđivanje međunarodne manifestacije „Dan Dunava“ za gradsku manifestaciju. Većnici su prihvatili predlog učešća Grada na pokrajinskom Konkursu za sufinansiranje aktivnosti kod postupaka komasacije, kao i izmene finansijskih planova za tekuću godinu mesnih zajednica Omoljica, Ivanovo i Kačarevo.