Gradsko veće: 15 hiljada hektara zemlje na licitaciji

PANČEVO, 16. mart 2017. (TV Pančevo) – Gradsko veće usvojilo je i uputilo Skupštini grada Odluku o raspisivanju javnog konkursa za izbor direktora JP “Direkcija za izgradnju i uređenje grada Pančeva”. Odbornici će na sutrašnjem zasedanju raspravljati i o predlogu Godišnjeg programa korišćenja poljoprivrednog zemljišta za 2017. godinu. Gradsko veće zadužilo je JP „Gradska stambena agencija“, da u ime grada, vodi investiciju izgradnje višeporodičnog objekta za socijalno stanovanje u Ulici Svetozara Miletića 29.

Lokalna samouprava uspela je da blagovremeno uradi i dobije saglasnost Ministarstva poljoprivrede na predlog Programa korišćenja poloprivrednog zemljišta, koji treba da se usvoji najkasnije do 31. marta, kazala je Zorica Repac, članica Gradskog veća za poljoprivredu. Državnog poljoprivrednog zemljišta ima oko 17900 ha. Kada se od toga izuzme poljoprivredno zemljište koje se daje bez naknade ili po pravu prečeg zakupa, na licitacijama će biti ponuđeno nešto više od 15000 ha.

- Ostala količina od 15163 je spremna za novu licitaciju. One će biti održane sa nekih 430 tih javnih nadmetanja. Značajno je da smo dobili, da smo sve upakovali, i da za novu agroekonomsku godinu koja je 2017 – 2018, možemo blagovremeno da krenemo u licitaciju – rekla je Zorica Repac, članica Gradskog veća.

Gradsko veće zadužilo je JP „GSA“ da u ime grada vodi investiciju izgradnje još jedne zgrade namenjene socijalnom stanovanju u Ulici Svetozara Miletića broj 29. U prizemolju, potkrovlju i na dva sprata bilo bi raspoređeno 8 stanova.

- Korisna površina je 550 metara kvadratnih stambenog prostora. Bruto bi objekat ima oko 900 kvadrata. Projekat idejnog rešenja imamo. Trenutno smo u izradi urbanističkog projekta. finansiranje bi bilo iz budžeta Srbije. GSA je u kontaktu sa ministarstvom – izjavio je Živojin Đujić JP „GSA“.

Gradsko veće usvojilo je i uputilo Skupštini grada Odluku o raspisivanju javnog konkursa za izbor direktora JP “Direkcija za izgradnju i uređenje grada Pančeva”. Usvojena je i prva izmena finasijskog plana JKP „Higijena“, kao i mesne zajednice banatski Brestovac.