Gradonačelnik Saša Pavlov član UO NALED-a

PANČEVO, 2. jun 2018. (TV Pančevo) – Imenovanje gradonačelnika Pančeva Saše Pavlova za člana UO Nacionalne alijanse za ekonomski razvoj značajno je za građane imajući u vidu ulogu i uticaj ove nevladine organizacije koja predstavlja sponu između privrede i Vlade Republike Srbije.

Imenovanje gradonačelnika Pančeva Saše Pavlova za novog člana Upravnog odbora NALED-a krajem aprila, nije individualno priznanje nego poverenje za nastavak realizacije projekata usmerenih na unapređenje kvaliteta života tima Uprave grada na Tamišu.

Kao kandidat za članstvo, Srbija je obavezna da uskladi zakonodavstvo sa pravnim tekovinama EU. Najvažniji aspekt evropskih integracija predstavlja reforma javne uprave i lokalnih samouprava.

Na evropskom putu Srbije, značaj pravnih reformi lokalnih samouprava potvrđuje činjenica da se čak 70 odsto zakona tiče upravo lokalnih vlasti.

NALED je osnovan 2006. godine i okuplja blizu 280 članova koji sarađuju sa više od 100 partnerskih državnih institucija i međunarodnih organizacija. Kredibilitet NALED-a možda najbolje ilustruje i činjenica da je pre imenovanja na premijersku funkciju, potpredsednica Upravnog odbora ovog udruženja bila Ana Brnabić.