Eleonora Kelemen radosno u prvi razred

PANČEVO, 31. avgust 2014. (TV Pančevo) – Sutra počinje nova školska godina. Tačno 1.172 Pančevca, iz grada i naseljenih mesta, krenuće sutra u prvi razred osnovne škole. Pripreme za prvi školski dan su uveliko obavljene, a osim mališana, veliku tremu imaju i njihovi roditelji. Bar je tako u domu sedmogodišnje Eleonore Kelemen.

Za prvi školski dan Eleonore Kelemen sve je spremno, i ranac, i sveske, i ostali školski pribor. Ona je već naučila brojeve, kao i da napiše svoje ime, i jedva čeka da prvi put sedne u đačku klupu. Sa svojim drugarima iz vrtića već je išla da poseti svoju buduću školu i, kako kaže, divno se provela.

- Bojili smo, pisali svoja imena, družili se, pevali, igrali i na kraju smo gledali predstavu, rekla je Eleonora.

I dok su budući školarci uzbuđeni, kod roditelja se sa dolaskom 1. septembra povećava trema.

- Nisam opuštena, postoji trema, jer nešto novo se dešava, ali ne plašim se kako će se snaći, rekla je Eleonorina majka.

Pripremiti đaka prvaka za školu u današnje vreme nije lako, ali za decu uvek mora da se nađe, kaže tata male Eleonore. A svaka pomoć je dobrodošla.

- Pomoć, na svu sreću, imamo. Imamo jednog dedu u Nemačkoj, start nam je obezbedio. Imamo i baku koja će da pričuva decu ako treba, tako da smo obezbeđeni sa obe strane, kažu Eleonorini roditelji.

U pančevačkim školama, prema rečima Miodraga Radojkovića, člana Gradskog veća zaduženog za obrazovanje, sve je spremno za početak školske godine.

- Školska godina počinje 1. septembra. To je jedan od najradosnijih dana u svim poradicama sa malom i velikom decom. Školska godina u Pančevu, mogu slobodno da kažem, može da počne, rekao je Miodrag Radojković, član Gradskog veća zadužen za obrazovanje.

Sa teritorije Grada Pančeva u ponedeljak u prvi razred kreću 1.172 đaka. Nama sada ostaje samo da im poželimo srećan i uspešan početak.