Dovoljna količina soli na putu

PANČEVO, 7. januar 2016. (TV Pančevo) - Zimska služba, koja održava ulice u gradu i opštinske puteve, u II stepenu je dežurstva. Sve ulice su prethodnih dana posute dovoljim količinama soli, tako da kada je teritoriju grada zahvatio hladni talas, sve ulice su ostale suve i saobraćaj se odvija normalno. Soli i agregata ima dovoljno, tako da će se odmah reagovati u slučaju potrebe, kažu u Zimskoj službi.

U stalnom dežurstvu su dva kamiona zadužena za grad i jedan koji održava opštinske puteve. Početkom godine kada je pao sneg, zimska služba je interveniosala i puteve dobro pripremili za hladni talas i temperature ispod minusa. Pošto su putevi suvi i nema potrebe za intervenicijama, na terenu je poluteretno vozili Sprinter, koje obilazi ulice i puteve, kaže Boban Tasković iz Direkcije za izgradnjuu i uređenje grada Pančeva.

- Putevi su suvi. Kako opštinski tako i ulice po gradu. Nema posipanja soli. Svi putevi su prohodni, saobraćaj se odvija normalno. Za sada je redovno stanje. Dežura se. Poluteretno vozilo obilazi sve puteve. Ukoliko ima potrebe ono obaveštava zimsku službu i onda se vrši posipanje soli - kaže Boban Tasković iz JP-a „Direkcija“.

Metorolozi hladni talas sa temperaturana od minus 13 do minus 5 najavlju sve do sredine sledeće nedelje. Padavine nisu najavljivane, tako da ne bi trebalo da bude problema na ulicama i putevima na teritoriji Grada. U slučaju da se ukaže potreba Zimska služba će reagovati, kaže Tasković.

- Dežurna služba obilazi puteve. Ukoliko bude potrebe posipa se so. Za sada nije bilo potrebe za intervencijama, na ovako niskim temperaturama. Ukoliko bude potrebe, odnosno padavina dežurna služba će posipati ulice i opštinske puteve - dodaje Tasković.

Međutim ovakva situacija nije u celoj Srbiji. Sneg, jak vetar i niske temperature uzrokovale su velike nevolje na putevima najviše na jugu i istoku zemlje. Trenutno nema ugroženih građana, niti zavejanih vozila, ali je zbog nevremena tokom noći bilo mnogo intervencija, rekli su u Sektoru za vanredne situacije. Auto-moto savez Srbije pozvao je vozače da bez preke potrebe ne kreću na put, a ako baš moraju, to čine u najtoplijem delu dana i da obavezno koriste zimsku opremu.