Dopune i izmene programa javnih preduzeća

PANČEVO, 28. septembar 2017. (TV Pančevo) – Na sednici Gradskog veća izglasane su odluke o Nacrtu programa uređivanja građevinskog zemljišta grada Pančeva za 2017. Većnici su izglasali i izmene i dopune Programa poslovanja novoosnovanog preduzeća "Urbanizam" kao i Javno komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija".

Na osnovu zakona o planiranju i izgradnji predviđeno je da se uređivanje građevinskog zemljišta radi u skladu sa srednjoročnim i godišnjim programima. Program sadrži one grupe poslova koje se odnose na opremanje građevisnkog zemljišta, kao i na uređivanje, kazao je Milan Balčin iz JP "Urbanizam".

Budžetom Grada Pančeva i JKP " Vodovod i kanalizacija" planirana su sredstva u iznosu od oko 700 miliona dinara. Sredstva KFW banke i ove godine učestvuju u izgradnji nedostajuće komunalne infrastrukture.

Ovim programom je omogućeno da se omogući da se pojedini objekti komunalne infrastrukture izgrađuju sopstvenim sredstvima investitora.

Na gradskom veću izglasane su i odluke o izmenama i dopunama finansijskog plana Mesnih zajednice Banatsko Novo Selo i Dolovo.