Dobri higijensko-sanitarni uslovi u vrtićima i školama

 

PANČEVO, 1. mart 2017. (TV Pančevo) - Grad Pančevo i Zavod za javno zdravlje Pančevo spoveli su u 2016. godini „Program javno zdravstvene kontrole u predškolskim i školskim objektima“. Ovaj program kontrole školskih ustanova u Pančevu realizuje se već deset godina unazad zahvaljujući razumevanju i podršci lokalne samouprave.

Milosav Urošević, direktor OŠ „Goce Delčev“ kaže da je zadovoljan saradnjom sa Zavodom za javno zdravlje kao i merama koje ova istitucija pruža u određenim kritičnim situacijama.

Aktivnosti obuhvaćene projektom su Kontola higijenskog stanja objekta, ispitivanje uzorka sa površina, ispitivanje bezbednosti hrane, energetske vrednosti obroka i sadržaj soli u obrocima, ispitivanje vode za piće, Sanitarni pregledi zaposlenih i učenika i izveštavanje i izrada predloga mera za unapređenje higijensko sanitarnog stanja u objektima.

Kao malo koji grad u Srbiji, Pančevo se može pohvaliti programom koji obuhvata sve vrtiće, osnovne i srednje škole sa ciljem očuvanja i unapređenja zdravlja dece.

Ovaj program ima za cilj i sprečavanje i suzbijanje bolesti , preduzimanje protivepidemskih mera, kao i mera u slučaju pojave bolesti i unapređenje lične higijene dece i osoblja.