Danski ambasador u Zmajevoj školi

PANČEVO, 12. maj 2018. (TV Pančevo) – Osnovnu školu "Jovan Jovanović Zmaj" posetio je danski ambasador kako bio čuo šta su deca naučila o njihovoj zemlji. Povod njegovog dolaska u Pančevo je 7. BUDI, čiji je Danska pokrovitelj.

Otvaranje 7. BUDI-ja bio je povod da danski ambasador Anders Kristjan Haugor bude gost u Zmaj Jovinoj školi. Kaže da je posetio nekoliko srpskih gradova, ali da je u Pančevu prvi put. Ono što su deca predstavila o Danskoj bilo je poučno i zadivljujuće, dodao je.

Na početku časa direktor škole Vladimir Marković zahvalio se ambasadoru što je odlučio da poseti njihovu školu i dodao da je čas bio povod da deca pokažu svoju kreativnost.

Kako je rekao učitelj Predrag Starčević, danski ambasador je insistirao da poseti čas i vidi kako deca uče, što govori o prilog tome da Danci veliku pažnju poklanjaju obrazovanju. Sterčević se zajedno sa decom potrudio da čas izgleda besprekorno i da se na taj način pokaže koliko su naučili o ovoj zemlji.

 

Osim na času danski ambasador prisustvovao je i BUDI-ju, zato što je njegova zemlja ovogodišnji sponzor naše manifestacije.