Dani Vajferta i Dan Dunava - gradske manifestacije

PANČEVO, 12. maj 2017. (TV Pančevo) – Gradsko veće proglasilo je manifestacije „Dani Vajferta“ i „Dan Dunava“ za gradske manifestacije. Usvojen je i izveštaj o radu Turističke organizacije Pančeva za 2016. godinu. Dom kulture „29 novembar“ iz Starčeva dobio je i saglasnost da mogu u zakup da daju prostorije koje se nalaze ispod bine velike sale i između galerije i male sale. Prihod od zakupa koristiće se za programske i materijalne troškove Doma kulture u Starčevu.

Tokom 2016. godine Turistička organizacija Pančeva realizovala je sve aktivnosti vezane za turističku promociju Pančeva koje su planirane, kazao je na sednic Gradskog veća, Nikola Stoilković, direktor Turističke organizacije Pančeva.

Manifestacija „Dani Vajferta“, koju organizuje Tuirstička organizacija Pančeva, ove godine održaće se 9. i 10. juna, u Ulici Nikole Tesle, Nikole Đurkovića, Mučeničkoj i Trgu Đorđa Vajferta. Grasko veće dalo je saglasnost da i ove godine bude poroglašena za gradsku manifestaciju.

- Ova manifestacija posvećena je Đorđu Vajfertu i razvoju turizma Pančeva, kao i da na najbolji način predstavi potencijale grada. Ujedno predstavlja i predstavljanje kvalitetnog turističkog proizvoda ali i vrstu priprema za jubilej 300 godina od osnivanja Pivare i pokretanja industrijske proizvodnje piva. Ova manifestacija je prošle godine proglašena za jednu od najboljih novih manifestacija – rekla je Gordana Ćirić iz Sektetarijata za privredu.

17. juna biće održana i manifestacija „Dan Dunava“. Održaće se po 11 put i već spada u tradicionalne manifestacije koje se obeležavaju u Pančevu. Ove godine biće održana pod sloganom „Aktivni za reke“. Obeležavanjem u Pančevu i naš grad se priključuje Evropi u obeležavanju Dana Dunava.

- Održaće se iz dva dela. Prvi deo manifestacije održaće se u prepdnevnim časovima, 17. juna, održavanjem kulturno - edukatvnih sadržaja, sportsko rekreativnim programom. toga dana biće i promotivna vožnj a katamaranom. Drugi deo manifestacije predviđen je za 20. jun, kada će svi radovi učesnika manifestacije biti izloženi u Holu Gradske uprave – navela je Gordana Ćirić.

Gradsko veće dalo je i saglasnost Domu kulture „29 novembar“ iz Starčeva da mogu da daju u zakup prostorije koje se nalaze ispod bine velike sale i između galerije i male sale. Prihod od zakupa koristiće se za programske i materijalne troškove Doma kulture u Starčevu.