Azotara: Da li će istrage i ekološka inspekcija dovesti do smene Miljana Đurovića?

PANČEVO, 31. avgust 2017. (TV Pančevo) – Kao što je regionalna RTV Pančevo i izveštavala, protiv direktora Azotare i Specijalne Luke Miljana Đurovića, vode se dva pretkrivična postupka, odnosno u suštini sprovodi se istraga, zbog prijava radnika Petrohemije i Azotare. Međutim postoji još jedan predmet. Naime početkom sledeće nedelje u Osnovnom tužilaštvu biće saslušana porodica tragično poginulog radnika Azotare Gorana Pejića, odnosno supruga i ćerka.

U ovom predmetu proverava se da li je bilo propusta u rukovođenju fabrikom koji su doveli do njegove pogibije. Između ostalog, kako je danas potvrđeno regionalnoj RTV Pančevo u pokrajinskom sekretarijatu za zaštitu životne sredine, nakon ekološke isnpekcije, utvrđene su nezakonistosti u radu ove fabrike i to u danima kada se veliki broj Pančevaca žalio na žuti dim koji se video iz dimnjaka Azotare.

Pokrajinski inspektor Šimon Bančov najavio je da će Inspekcija za zaštitu životne sredine preduzeti dalje mere i radnje u okviru svojih nadležnosti. A već danima polako stižu informacije da su dani Miljana Đurovića u Pančevu odbrojani i da će uskoro biti smenjen. Ako je to tačno, nadamo se da to neće biti samo „bacanje prašine u oči“ nekim „rotacijama na funkcijama“, već da će Đurović suštinski odgovarati za propuste u svom radu ako budu utvrđeni.