Austrijski EGSTON novi investitor u Pančevu

PANČEVO, 23. februar 2018. (TV Pančevo) – Nakon završenog perioda pregovora i niza sastanaka između lokalne samouprave, odnosno Grada Pančeva i investitora, početkom 2018. godine u Pančevu je novi investitor započeo sa radom. U pitanju je kompanija EGSTON Sistem Elektroniks d.o.o. Pančevo. Sedište ove firme koja posluje od 1991. godine je u Egensburgu u Austriji.

EGSTON Grupa takođe ima 2 fabrike u Češkoj Republici, 1 fabriku u Kini i 1 u Indiji. EGSTON zapošljava oko 1.400 ljudi koji rade na razvoju, proizvodnji i prodaji različitih proizvoda.U Pančevu kompanija proizvodi kablovske sisteme, naročito mašinske građevinske industrije, kao i drugih tipova namenskih vozila. Važno je napomenuti da kompanija najvećim delom zapošljava žensku radnu snagu koja može biti najrazličitijih profila.

U naredne 2 do 3 godine planirano je oko 100 novih radnih mesta u Pančevu, a otvaranje ove firme zapravo predstavlja prvu pravu direktnu stranu investiciju na teritoriji Pančeva.

Grad Pančevo nastavlja i sa svim aktivnostima da se u što skorijem periodu pusti u pogon Severna industrijska zona i da se otvori značajan broj novih radnih mesta u Pančevu. Informacije o radnim mestima u kompaniji EGSTON možete pronaći na sajtu Grada Pančeva.