Atletska staza uz podršku Atletskog saveza

 

PANČEVO, 27. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Atletski savez Srbije pre dve godine donirao je projekat za izgradnju atletske staze na Gradskom stadionu. Rešavanjem imovinsko-pravnih odnosa stekli su se i svi neophodni uslovi za realizaciju tog projekta, kaže Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva. Novac je za deo radova obezbeđen, ali Pavlov očekuje, u realizaciji projekta, i podršku Pokrajine.

Ugovorom koji je potpisan između Republičke direkcije za imovinu i Grada Pančeva, pre nepuna dva meseca, vlasništvo nad kompleksom Gradskog stadiona prešlo je iz republičkih u pančevačke ruke. Time su se stekli i uslovi za izgradnju atletske staze na stadionu, za šta je, kao donacija, stigao i projekat Atletskog saveza Srbije. Prema rečima gradonačelnika Saše Pavlova, projekat je univerzalnog karaktera, i stručnjaci trenutno rade na njegovom prilagođavanju uslovima i mogućnostima koje ima stadion u Pančevu.

- Novac za građevinske radove, grube radove za tu stazu, obezbeđen je iz ovogodišnjeg kreditnog zaduženja. Međutim, pošto je još uvek u procesu prilagođavanje datog projekta, verujem da ćemo do kraja ove godine da otvorimo proces nabavke i izbor najboljeg izvođača, a da će radovi da počnu sa početkom nove građevinske sezone, krajem februara ili marta, i mislim da do jeseni sledeće godine, ukoliko osvežimo obećanje koje smo imali, a to je da ćemo sa nivoa Pokrajine da dobijemo donaciju tartana, da ćemo i gotov i realizovan projekat imati do jeseni sledeće godine - rekao je Pavlov.

U Atletskom klubu "Dinamo" iščekuju izgradnju atletskog stadiona, koji bi, prema najavama, trebalo da dobije i sertifikat za organizaciju najvećih atletskih takmičenja, rekao je gostujući u Jutarnjem programu TV Pančevo, Ljupčo Cvetkoski, trener u ovom klubu.

&feature=youtu.be

- Grad Pančevo, gradske strukture, sportske i političke strukture na čelu sa gradonačelnikom, prepoznale su Atletski klub kao jedan ozbiljan klub, i oni su stali uz nas. Na tome im veliko hvala. Mislim da će taj stadion doprineti afirmaciji ovog bazičnog sporta, da ćemo imati mnogo bolje uslove za rad, i sami atletičari, ali i svi ostali sportisti koji ozbiljno rade na bazičnim pripremama i pripremama za svoja takmičenja.

Za grad Pančevo izgradnja atletskog stadiona biće od kapitalnog značaja, a kada bude gotov, naš grad će imati još nešto čime će moći da se ponosi, kaže Cvetkoski.