Atarski put Starčevo-Ivanovo u julu

PANČEVO, 1. jun 2018. (TV Pančevo) – Sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo obezbedio je sredstva za atarski put u Starčevu u dužini od 6,5 kilometara. Trideset pet posto sredstva od ukupne sume obezbedila je Pokrajina.

U Starčevu su u toku radovi na atarskom putu koji će spojiti ovo mesto sa Ivanovom. Njegova dužina je 6,5 kilometara, a vrednost radova bez PDV-a je 40 miliona dinara. Prema rečima Maje Vitman, gradske menadžerke, sredstva smo dobili po Konkursu od Sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, a 35 posto sredstva od ukupne sume je obezbedila Pokrajina.

Vitomir Filipović, meštanin Starčeva i odbornik u Skupštini Grada, kao glavnu prednost ovog puta ističe skraćenje puta do Ivanova.

Jedan od poljoprivrednika je kazao i da su na putu bile velike rupe, a da je najteže kada padne kiša. Mnogi poljoprivrednici sa mašina bi se zaglavljivali na ovom mestu.

Širina puta je četiri metra i saobraćaj će biti dvosmeran, a radovi koji su krenuli aprila treba da se završe početkom jula.