Đaci „Isidorine“ pobednici kviza „Zdrava škola“

PANČEVO, 5. april 2013. (TV Pančevo) – U finalu takmičenja „Zdrava škola“, koje je danas održano u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“, prvo mesto osvojila je ekipa učenika četvrtog razreda Osnovne škole „Isidora Sekulić“. Druga je ekipa Osnovne škole „Bratstvo jedinstvo“, dok je treća ekipa Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“.

Na finalnom takmičenju u znanju pod nazivom „Zdrava škola“, koje je održano u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ u Pančevu našle su se tri ekipe. Ekipa IV-2 škole domaćina, „Isidora Sekulić“ i „Bratstvo jedinstvo“.

- Imam tremu, ne znam za ostale. Nije nam bilo teško, rekla je jedna učenica.

- Ja nemam tremu. Bilo je zabavno, rekla je druga učenica.

- Pripremale smo se dugo. Nije bilo teško, samo je trebalo timski da se radi, rekla je treća učenica.

- Najviše su mi se svidele asoijacije, rekao je jedan učenik.

U takmičenju u igrama asocijacija, pantomime, sklapanja slagalice i znanja najbolje se snašla ekipa OŠ „Isidora Sekulić“ koja je osvojila 28 poena. Drugi su učenici OŠ „Bratsvo-jedinostvo“, sa 15, a treća je ekipa OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, sa osvojenih 13 poena. Cilj takmičenja je, po rečima Mirjane Ignjatović, patronažne sestre, Patronažne službe Doma zdravlja, koji je organizator ovog kviza, promovisanje zdravlja četvrtacima na zanimljiv i njima blizak način.

- Veoma je interesantno, deca se divno zabavljaju. Mi smo se na takav način njima približili i ostvarili jako dobar kontakt. Ne samo da mi promovišemo zdravlje u našem gradu, kod školske dece, nego i sama deca, putem ove igre i ovakvog načina zabavljanja i učenja, svoje znanje šire među vršnjacima, rekla je Mitrana Ignjatović, patromažna sestra Doma zdravlja Pančevo.

Pre finalnog takmičenja u akciji su učestvovali učenici četvrtih razreda svih osnovnih škola sa teritorije Grada Pančeva na međuškolskom takmičenju. Organizator takmičenja je Patronažna služba koja je obezbedila materijal a veliku podršku dao je Doma zdravlja Pančevo, kao i nastavnici u svim osnovnim školama.

- Ja, kao učeiteljica, pomogla sam deci da na osnovu tih tekstova smisle pitanja koja će pomoći da pomoću njih lakše učimo. To je bio moj udeo. Sve ove aktivnosti u kojima su učestvovali koje su bile na tom kvizu, igra asocijacija, pamtomime, to je sve što mi inače primenjujemo u raznim školskim aktivnostima. Tako da nam je uglavnom sve bilo poznato, rekla je Branislava Zeljković, nastavnica u OŠ „Bratsvo jedinstvo“.

Ovo takmičenje održano je povodom obeležavanja Svetskog dana zdravlja, 7. aprila.