Lokal

 

Investicije "Vodovoda" u 2018.

PANČEVO, 14. januar 2018. (TV Pančevo) – Prošla godina bila je jedna od uspešnijih godina za JKP „Vodovod i kanalizacija“. Velike i značajne investicije su privredene kraju, vode je bilo u dovoljnoj količini i garantovanog kvaliteta, i nije bilo problema u distribuciji i poizvodnji. Ove godine, prioritet je i dalje uredno snabdevanje građana pijaćom vodom uz nastavak investicija na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže.

 

Januarsko zasedanje za odluke i planove

PANČEVO, 12. januar 2018. (TV Pančevo) – Odbornici Skupštine grada su na prvom ovogodišnje zasedanju usvojili planove i programe poslovanja gradskih preduzeća za 2018. godinu. Usvojen je i program otuđenja i davanja u zakup neizgrađenog građevinskog zemljišta. Ovaj usvojeni program stvara mogućnost da prodajom pacela Grad ostvari dodatan prihod u budžet.

   

"Drugi oktobar" - novo rukovodstvo, novac u gradskoj kasi

PANČEVO, 11. januar 2018. (TV Pančevo) – JKP „Drugi oktobar“ iz Vršca je u poslednjih godinu, od postavljanja Nebojše Perića za direktora, značajno poboljšalo svoj rad i odgovornim radom prvi put uplatilo finansijska sredstva u budžet Grada, u iznosu od 145 miliona dinara.

   

Odbornici o poslovanju javnih preduzeća

PANČEVO, 11. januar 2018. (TV Pančevo) – Sa početkom u 10 sati, sutra će biti održana redovna 19. sednica pančevačkog parlamenta. Centralna tema skupštinskog zasedanja biće planovi i programi javnih i javnih komunalnih preduzeća, a među tačkama o kojima će odbornici raspravljati je i Nacrt odluke o preispitivanju postojanja komisija i drugih radnih tela koje je formirao grad.

   

Odluka o postavljanju montažnih objekata pretrpela izmene

PANČEVO, 11. januar 2018. (TV Pančevo) – Odbornici pančevačke Skupštine sutra će razmatrati i Nacrt odluke o postavljanju manjih montažnih, pokretnih i drugih objekata privremenog karaktera na površinama javne namene, koja je za kratko vreme pretrpela dve izmene.

   

15 miliona za 5 projekata od NIS-a

PANČEVO, 10. januar 2018. (TV Pančevo) – Naftna idustrija Srbije je sa 15 miliona dinara podržala 5 projekata koji su poslati na konkurs "Zajednici zajedno". Podržana su tri projekta iz kulture i dva koja se tiču obrazovanja. Odluka je bila da se podrži manje projekata nego ranijih godina, ali da budu finansirani sa 100% sredstava. Naftna industrija Srbije od 2009. godine sprovodi projekat "Zajednici zajedno" u deset gradova u Srbiji gde posluje ova kompanija.