Lokal

 

Dopune i izmene programa javnih preduzeća

PANČEVO, 28. septembar 2017. (TV Pančevo) – Na sednici Gradskog veća izglasane su odluke o Nacrtu programa uređivanja građevinskog zemljišta grada Pančeva za 2017. Većnici su izglasali i izmene i dopune Programa poslovanja novoosnovanog preduzeća "Urbanizam" kao i Javno komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija".

 

Na Skupštini o transformaciji JP "Direkcija"

PANČEVO, 28. septembar 2017. (TV Pančevo) – Veći deo dnevnog reda sednice lokalnog parlamenta koja je zakazana za petak, 29. septembar, vezan je za dalju transformaciju JP „Direkcija“ u JP „Urbanizam“. Odbornici će razgovarati i o predlogu nove odluke o lokalnim komunalnim taksama. Po ovom predlogu, a na osnovu zakona o komunalnim delatnostima, plaćanje parkinga prestaje da bude prihod budžeta, već postaje prihod komunalnog preduzeća, odnosno „Higijene“. Ukoliko ova odluka bude uvojena počeće da važi od prvog okobra.

   

Uskoro radovi u pančevačkim selima

PANČEVO, 27. septembar 2017. (TV Pančevo) – Ove godine nije bilo velikih investicija u selima, a deo sredstava i radova biće prenet za sledeću godinu. Nedostatak projekata i projektne dokumentacije odložio je neke od radova. Slede radovi na glogonjskoj i kapeli u Banatskom Novom Selu, kao i puštanje u rad zgrade Doma kulture u Glogonju.

   

Početak obnove zvonika Preobraženskog hrama

PANČEVO, 26. septembar 2017. (TV Pančevo) – Započeli su radovi na obnovi zvonika Preobraženskog hrama u Pančevu. Planirano je da se postavi novi bakarni lim na kupoli zvonika, i da se pozlati krst koji se nalazi na njoj. Vrednost radova je nešto više od 2 miliona dinara, a finasira ih grad Pančevo. Planirano je da se radovi završe do kraja godine.

   

600 hiljada dinara za ogradu škole

 

PANČEVO, 24. septembar 2017. (TV Pančevo) – Nezvani prolaznici a i poneka i domaća životinja više neće moći da ulaze u dvorište OŠ “Bratstvo jedinstvo”. Zahvaljujući sredstvima koja su izdvojena iz gradskog budžeta, u zadnjem delu dvorišta postavljena je ograda, čija je izgradnja koštala 600 hiljada dinara.

   

Pet miliona dinara za popravku stanova

PANČEVO, 24. septembar 2017. (TV Pančevo) – Za 10 meseci, Gradska stambena agencija izvršila je popravke i rekonstrukcije u 10 gradskih stanova i za to utrošila više od 5 miliona dinara. Potpuno su rekonstruisana 4 prazna stana, a popravke su rađene i u stanovima u kojima žive zakupci, koji redovno plaćaju kiriju. Novi konkurs za davanje u zakup gradskih stanova biće raspisan krajem oktobra, najavljuju iz Gradske stambene agencije.