Lokal

 

Zemljotres u Pančevu i Vršcu

PANČEVO, 10. avgust 2017. (TV Pančevo) – U Pančevu se u sredu uveče osetio zemljotres jačine 3,8 stepeni Rihtera, objavljeno je na sajtu Republičkog seizmološkog zavoda.
 

Žalba odlaže rekonstrukciju Internog, rešenje stiže za mesec dana

PANČEVO, 9. avgust 2017. (TV Pančevo) – Zbog žalbe jednog od ponuđača koji se javio na tender za rekonstrukciju Internog odeljenja bolnice u Pančevu, još uvek nije izabran izvođač i nisu započeti radovi. Slobodan Ovuka, direkor Opšte bolnice u Pančevu rekao je da očekuje da će republička komisija za javne nabavke u narednih mesec dana doneti konačnu odluku.

   

Pijaće vode ima dovoljno, štednja nije na odmet

PANČEVO, 8. avgust 2017. (TV Pančevo) - Leti mnogi gradovi u Srbiji imaju problema sa snabdevanjem vodom za piće. Iz beogradskog vodovoda su prethodnog vikenda apelovali na sugrađane i zapretili kaznama onima koji koriste pijaću vodu za zalivanje. Pančevo nije u takvoj situaciji, jer ima dovoljno pijaće vode, zahvaljujući dobrim izvorištima, ali i zbog toga što je potrošnja pijaće vode smanjena. U špicevima se trošilo oko 550 litara, a kapacitet je oko 700 litara u sekundi.

   

Ribokradice ugrozile ekosistem Ponjavice

PANČEVO, 8. avgust 2017. (TV Pančevo) – Po anonimnoj prijavi, ekipa Čuvarske službe JKP "Zelenilo", radna jedinica "Ponjavica", obišla je mesto na reci između Omoljice i Banatskog Brestovca, poznatije kao Beli breg, gde je utvrđen pomor ribe. Iz te službe tvrde da je protekle noći, za sada nepoznati počinilac, izvršio krivolov nedozvoljenim sredstvima, kojim je ugrožen ekosistem Parka prirode "Ponjavica".

   

Čučković: Za stručnu praksu 6 miliona i 300 hiljada dinara

PANČEVO, 6. avgust 2017. (TV Pančevo) – Studentsku letnju praksu u Pančevu završilo je 29 studenata, a u stručnoj praksi, ove godine će oko 40 ljudi biti angažovano na javnim radovima koji će biti plaćeni po stepenu stručne spreme. Grad je za tu namenu izdvojio pet miliona i rebalansom budžeta još milion i trista hiljada dinara.

   

JKP "Kombrest" dobilo 240.000 dinara za zamenu prozora

PANČEVO, 6. avgust 2017. (TV Pančevo) – U budžetskom Fondu za zaštitu životne sredine rezervisano je milion i 150 hiljada dinara koji treba da se koriste kao pomoć javno komunalnim preduzećima ili školama, za povećanje energetske efikasnosti. JKP „Kombrest“ iz Banatskog Brestovca, prvi su obratili i dobili 240.000, dinara kako bi zamenili 6 prozora na svojim prostorijama.