Lokal

 

Izmena plana regulacije za Misu

PANČEVO, 26. april 2017. (TV Pančevo) - Gradsko veće usvojilo je i uputilo Skupštini grada nacrt odluke kojom bi se izmenio postojeći Plan generalne regulacije za naselje Misa koji obuhvata i Novo groblje. Izradi novog plana pristupa se zbog velikog broja zahteva građana koji žive u ovom delu grada, jer je bilo onemogućeno dobijanje građevinskih dozvola.

 

Vežba u Azotari

PANČEVO, 26. april 2017. (TV Pančevo) - U pančevačkoj “Azotari” održana je vežba vatrogasaca iz fabrika “južne zone” i Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova. Vežbi su prisustvovali predstavnici međunarodne zajednice.

   

Dobri odnosi sa Kinom važni za Pančevo

PANČEVO, 21. april 2017. (TV Pančevo) – FK "Železničar i FK "Tjencin" odigraće u subotu prijateljsku utakmicu na Sportskom centru "Mladost". Sa kineskim sportistima razgovarao je i gradonačelnik Saša Pavlov i poželeo im dobrodošlicu u naš grad. Kineski fudbaleri obišli su u Pančevu i Sportski centar “Strelište” .

   

Obuka popunjavanja dokumentacije za otpad

PANČEVO, 20. april 2017. (TV Pančevo) – Regionalna komora Južnobanatskog okruga iz Pančeva u saradnji sa Agencijom za zaštitu životne sredine organizovala je besplatnu obuku o zakonskoj obavezi izveštavanja i popunjavanja aplikacije i dokumentacije vezane za otpad. Zakonom o upravljanju otpadom regulisana je obaveza proizvođača i vlasnika otpada da vodi i poseduje dnevnu evidenciju o otpadu.

   

Komasacija pred Sekretarijatom za poljoprivredu

PANČEVO, 18. april 2017. (TV Pančevo) – U toku ove godine Grad će se brinuti o atarskim putevima i njihovom uređenju, kanalskoj mreži, uređenju divljih deponija i nabavi protivgradnih raketa. Takođe, jedan od poslova koji stoji pred Sekretarijatom za poljoprivredu Grada Pančeva je sprovođenje procesa komasacije.

   

Sećanje na bombardovanje "južne zone"

PANČEVO, 18. april 2017. (TV Pančevo) – Danas se navršava 18 godina od kako su u noći između 17. i 18. aprila 1999. bombardovane sve tri fabrike južne industrijske zone. Tu noć u Petrohemiji, Rafineriji i Azotari, najbolje pamte radnici ovih fabrika koji su bili na smeni. Pančevci se te noći, kada su grad i okolina pretrpeli veliko zagađenje, nerado sećaju.