Lokal

 

Saobraćajna signalizacija na konkursu

PANČEVO, 11. decembar 2017. (TV Pančevo) - Gradsko veće usvojilo je predlog zaključka u vezi sa učestvovanjem Grada Pančeva na javnom konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje projekata za razvoj saobraćaja i putne infrastrukture.

 

„ONAsnaživanje“ žena u Pančevu

PANČEVO, 6. decembar 2017. (TV Pančevo) – Nakon saglasnosti Gradskog veća, Pančevo će biti deo projekta „ONAsnaživanje“, čiji je cilj osnaživanje žena koje su preživele nasilje i žena koje pripadaju socijalno ugroženim kategorijama stanovništva. Projekat sprovodi Fond B92 uz finansijsku podršku Fonda Ujedinjenih nacija za borbu protiv nasilja nad ženama, a podržan je od Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije.

   

Agregata i soli dovoljno

PANČEVO, 2. decembar 2017. (TV Pančevo) – Zimska služba spremno dočekuje naredni period. Za brigu o ulicama zaduženo je Javno preduzeće "Urbanizam", a putari dolaze iz Beograda i Rume. Agregata i soli ima dovoljno, kao i mašina i kvalitetnih ljudi, koji će obavljati posao.

   

Saradnja sa "Transnaftom" prelazi na Grad

PANČEVO, 30. novembar 2017. (TV Pančevo) – Gradsko veće dalo je saglasnost na Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji između Grada i JP-a „Transnafta“. Ovim ugovorom precizirane su obaveze povodom izvođenja radova na zaštiti naftovoda koji prolazi ispod atarskog puta Glogonj–Crepaja. Prvi put je ovakav ugovor potpisan 2016. godine sa Direkcijom, koja je trasformisana. Zbog toga je potrebno potpisati raskid starog, pa novi ugovor kako bi se i izveli planirani radovi.

   

Igor Mirović u Pančevu i Kovačici

PANČEVO, 28. novembar 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas Pančevo i Kovačicu. Mirović je u Pančevu bio u Opštoj bolnici, gde je obišao radove na rekonstrukciji Internističkog bloka. Tokom obilaska južnog Banata, nakon posete Pančevu, predsednik Pokrajinske vlade obišao je i završne radove na izgradnji fabrike vode u Kovačici.

   

Upravnici u 120 zgrada

PANČEVO, 27. novembar 2017. (TV Pančevo) – Novi Zakon o stanovanju propisuje da do kraja godine sve zgrade imaju upravnike zgrada, bilo da su izabrani iz redova stanara ili angažovane profesionalce, koje plaćaju stanari. Ukoliko to stanari ne urade, lokalna samouprava može imenovati prinudnog upravnika. Od oko 430 zgrada u Pančevu, taj posao je do sada završen u nešto manje od 120.