Lokal

 

15 lica započinje sopstveni biznis subvencijama Grada

 

PANČEVO, 26. decembar 2017. (TV Pančevo) – Grad je sa oko 4 i po miliona pomogao 15 lica da započne sopstveni biznis. Ove godine priliko odobravanja sredstva prioritet su bile osteljive kategorije lica, a od delatnosti prednost je data razvoju IT sektora, poroizvodnim delatnostima i potspešivanju zanata. Svima koji započinju novi posao, Grad će snositi i troškove knjigovodstvenih i pravnih usluga u narednih godinu dana.

 

Predlog budžeta uvećan za projektovanje bezbednijeg saobraćaja kod škole "Vasa Živković"

PANČEVO, 25. decembar 2017. (TV Pančevo) – Gradsko veće usvojilo je podneti amandman na predlog budžeta za narednu godinu. Usvojenim amandmanom, predlog gradskog budžeta za 2018. godinu, uvećan je za oko milion dinara, koliko je Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj odobrio Gradu za izradu glavnog projekta saobraćajne signalizacije za obeležavanje zone Osnovne škole „Vasa Živković“ u Pančevu.

   

I ove godine poklon pančevačkim trojkama, grad čeka nove

PANČEVO, 25. decembar 2017. (TV Pančevo) – Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i Milenko Čučković, gradski većnik primili su roditelje i decu pet porodica koje imaju troje i više dece. Grad Pančevo pomaže porodicama sa troje dece već godinama, a porodicama pomoć znači itekako.

   

U budžetu 758 miliona manje

PANČEVO, 20. decembar 2017. (TV Pančevo) – Budžet grada za 2018. godinu planiran je u iznosu od 5 milijardi i 190 miliona dinara, što je za oko 758 milona manje nego što iznosi budžet za 2017. godinu. Predrag Živković, zamenik gradonačelnika, istakao je da se očekuje dobro ostvarenje prihoda od poreza na zarade, naknade za zaštitu životne sredine, dok je manji prihod planiran od zakupa poljoprivrednog zemljišta i prodaje građevinskog zemljišta.

   

Vodovod na Starom Tamišu za tri meseca

PANČEVO, 14. decembar 2017. (TV Pančevo) – U toku su radovi na igradnji vodovodne mreže na Starom Tamišu. Do sada je izgrađeno oko 500 metara od predviđenih 3 kilometra. Nova vodovodna mreža biće priključena na magistralni vodovod Pančevo–Dolovo, tako da će i stanovnici ovog naselja dobiti zdravu vodu za piće. Građani koji su zainteresovani za priključenje na novu mrežu, moći će to da urade nakon što svi radovi na izgradnji mreže budu završeni.

   

Inspekcija i Komunalna policija u bivšoj "Direkciji"

PANČEVO, 12. decembar 2017. (TV Pančevo) – Sekretarijat za inspekcijske poslove i Komunalna policija premešteni su u Zmaj Jovinu 6. Promenjeni su brojevi telefona, a sve prijave i predmeti, nalaze se i dalje u zgradi Gradske uprave. Građani za neophodne prijave i informacije mogu doći kod komunalnog inspektora na šalteru broj 10 u Uslužnom centru, ali i u nove prostorije Sekretarijata za inspekcijske poslove.