Lokal

 

Novi uslovi za penziju u 2017. godini

PANČEVO, 28. decembar 2016. (TV Pančevo) – O uslovima za starosnu penziju za muškarce i žene i promenama koje će nastupiti od iduće godine za RTV Pančevo govori Saša Drčelić, direktorka filijale Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje. Najvažnija vest je da filijala u Pančevu raditi i 31. decembra.

 

Prve pahulje za drugi stepen dežurstva Zimske službe

PANČEVO, 28. decembar 2016. (TV Pančevo) –Zbog mogućnosti pojave manjih količina snega tokom večeri i noći Zimska služba Vojvodinaputa nalazi se u drugom stepenu dežurstva. To znači da se u gradu nalaze 4 kamiona za čišćenje i bacanje soli u pripravnosti. S obzirom da se prema prognozama meteorologa očekuju manje količine snega, one se neće zadržavati zbog temperature u plusu. Nadležne službe ipak apeluju na učesnike u saobraćaju da oprezno voze i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

   

Gradski budžet za 2017. pred odbornicima

PANČEVO, 28. decembar 2016. (TV Pančevo) –Za sutra je zakazano poslednje ovogodišnje zasedanje lokalnog parlamenta. Pred odbornicima će se naći predlog bužeta za 2017. godinu, prema kojem je budžet Grada planiran u iznosu od 5 milijardi i 725 miliona dinara. Osim Odluke o budžetu, pred odbornicima će se naći i veliki broj tačaka dnevnog reda koje su vezane za budžet, odnosno planovi i programi rada javnih i javno komunalnih preduzeća. Sutrašnju sednicu Skupštine grada, obeležiće i direktan prenos zasedanja preko interneta.

   

Policija za bezbedne praznike

PANČEVO, 27. decembar 2016. (TV Pančevo) –Policijska uprava Pančevo obaveštava građane da će povodom nastupajućih novogodišnjih i božićnih praznika, preduzeti niz preventivnih i represivnih aktivnosti u cilju povećanja bezbednosti u saobraćaju i očuvanja stabilnog javnog reda i mira.

   

Cigaja - carica među ovcama

PANČEVO, 27. decembar 2016. (TV Pančevo) – U Dolovu kao centru ovčarstva u pančevačkom ataru vekovima se gaje ovce rase cigaja.Mada je broj ovaca sa nekoliko hiljada pao na samo hiljadu iskusni ovčari su posvećeni čuvanju ovaca. Hoće li budućnost biti svetla ili će se broj ovčara smanjivati teško je proceniti.

   

Pomoć "Srpske Sparte" Domu slepih

PANČEVO, 27. decembar 2016. (TV Pančevo) – Udruženje ,,Srpska Sparta,, klub američkog fudbala ,,Pantersi,, fitnes klub i pojedinci pomogli su da Dom slepih dobije osam sprava i novu vežbaonicu. U vežbaonici će korisnici Doma moći svakodnevno da vežbaju, a pomoć ,,Srpske Sparte,, im je dobro došla.