Lokal

 

Kapitalne investicije i komunalne usluge u Pančevu

PANČEVO, 3. februar 2018. (TV Pančevo) – Javna i javna komunalna preduzeća su poslovala i posluju stabilno. Započeto je, ali i završeno dosta kapitalnih investicija. Severna sela su priključena na gradski vodovod, čime je rešen višegodišnji problem sa pijaćom vodom, stanovi sugrađana greju se bez problema, grad se redovno čisti.

 

Stanovnici Tesle pitali gradsku vlast

PANČEVO, 31. januar 2018. (TV Pančevo) – Nastavljena je praksa direktnih razgovora predstavnika aktuelne vlasti sa građanima Pančeva. Ovoga puta u MZ Tesla predstavnici lokalne samouprave predstavili su konkretne rezultate rešavanja problema i dali odgovore na pitanja koja su građani postavili na prvom ovakvom razgovoru.

   

120 miliona od Pokrajine za Severnu poslovnu zonu i potamiški kolektor

PANČEVO, 31. januar 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore za realizaciju 36 projekata na teritoriji 26 gradova i opština u AP Vojvodini. Ukupna vrednost tih ugovora je 2,3 milijarde dinara, imajući u vidu sredstva koja su obezbedili Pokrajina i lokalne samouprave. U Pančevu će biti realizovana dva projekta, jedan je izgradnja II faze potamiškog kolektora, a drugi se odnosi na završetak izgradnje saobraćajnice u Severnoj poslovnoj zoni. Vrednost ova dva projekta je više od 120 miliona dinara.

   

Severna poslovna zona - razvojni prioritet Grada

PANČEVO, 30. januar 2018. (TV Pančevo) – Gradsko veće uputilo je predlog Skuštini grada da parcele u Severnoj poslovnoj zoni, postanu razvojni prioritet grada. Ako Skupština usvoji ovaj predlog, uputiće se zahtev Vladi Srbije, nakon čije bi se odluke, bez naknade izvršila konverzija zemljišta, iz poljoprivrednog u gradsko građevinsko zemljište, koje bi se ponudilo potencijalnim investitorima.

   

Nova zgrada Prekršajnog suda završena do marta

PANČEVO, 26. januar 2018. (TV Pančevo) – Prekršajni sud u Pančevu će se posle 27 godina iseliti iz neadekvatnog prostora u kojem trenutno funkcioniše. U toku su završni radovi na izgradnji nove zgrade Prekršajnog suda u Pančevu. Useljenje u novu zgradu trebalo bi da bude u martu ove godine, kako je i planirano. Vrednost radova je oko 95 miliona dinara.

   

Šarčević: Centar za istraživanje u Beloj Crkvi

PANČEVO, 25. januar 2018. (TV Pančevo) – U okviru svojih redovnih poseta školama širom Srbije, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević obišao je Belu Crkvu. Razgovarao je sa predstavnicima lokalne vlasti i direktorima škola.