Lokal

 

Prekogranična saradnja za energetsku efikasnost

PANČEVO, 18. februar 2017. (TV Pančevo) – Gradsko veće dalo je saglasnost da Grad Pančevo u svojstvu partnera zajedno sa rumunskim gradom Rešica učestvuje u projektu Energetska efikasnost – preduslov za bolju životnu sredinu u prekograničnom regionu Rumunija –Srbija. Projekat bi trebalo da se realizuje u naredne tri godine, a iz budžeta Grada za ovu godinu biće izdvojeno 150 hiljada evra.

 

Petar Ranković najbolji učenik u 2016. godini

PANČEVO, 17. februar 2017. (TV Pančevo) – Petra Rankovića, učenika Isidorine škole, Savez za školski sport proglasio je za najboljeg učenika u 2016. godini. Priznanje je dobio jer je osvojio više od 100 medalja u plivanju. Jedna od najznačajnijih je zlatna medalja osvojena na školskoj Olimpijadi mladih. Osim plivanja Petar voli i ostale sportove.

   

Dobri rezultati u borbi protiv nelegalnih prevoznika

PANČEVO, 17. februar 2017. (TV Pančevo) – Prema procenama inspekcijskih službi, borba protv nelegalnog prevoza daje rezultate. Tokom 2016. godine iz saobraćaja je isključeno više od 100 vozila i napisano više od 60 prekršajnih naloga. Samo u poslednja dva meseca prošle godine u zajedničkim akcijama inspekcije Beograda i Pančeva isključeno je iz saobraćaja 40 vozila. Novi Zakon o drumskom saobraćaju, čija primena je počela 12. februara, inspektorima daje šira ovlašćenja, što bi trebalo da omogući lakše dokazivanje na sudu da se neko bavi nelegalnim prevozom.

   

Pri kraju radovi na pešačkoj zoni u Jabuci

PANČEVO, 15. februar 2017. (TV Pančevo) – U selu Jabuka pri kraju su radovi na izgradnji pešačke zone koja se nalazi u samom centru. Sredstva za završetak radova obezbedila je Kompanija Naftna industrija Srbije koji su pri samom kraju.

   

Medvedi predviđaju na Sretenje: Zima pri kraju?

PANČEVO, 15. februar 2017. (TV Pančevo) – Po narodnom verovanju, ukoliko mečka na Sretenje izađe iz jazbine i ugleda svoju senku, vratiće se i nastaviti da spava. To znači da će zima trajati još 6 nedelja. Pančevci , kako su nam rekli, uglavnom se oslanjaju na ovo narodno verovanje . Ako je verovati njima zima se uskoro završava jer su medvedi u beogradskom ZOO vrtu izašli rano jutros da bi se osunčali.

   

Pančevci praznik iskoristili za odmor

PANČEVO, 15. februar 2017. (TV Pančevo) – Dan državnosti Srbije 15. februar neradni je dan. Pančevci su ga iskoristili za odmor, a većina njih zna zašto se danas praznuje i ne radi.