Lokal

 

Završna deonica kanalizacije na Bavaništanskom

PANČEVO, 17. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Do sada su završene dve trećine radova na izgradnji fekalne kanalizacije duž Bavaništanskog puta. Ove radove finansira Ministarsvo pravde, jer je predviđeno da se na ovu kanalizacionu mrežu priključi novi zatvor, koji je u izgradnji. Na novoizgrađenu kanalizaciju moći će da se priključe i građani koji žive u ovom delu grada. Prijave već mogu da podnose, a biće priključeni nakon završetka radova.

 

"NIS šansa" za 73 mlada stručnjaka

PANČEVO, 14. oktobar 2017. (TV Pančevo) – "NIS šansa" - program kompanije NIS - aktuelan je od 2012. godine. Do sada je kroz program zaposleno 800 ljudi. Mladim stručnjacima se pruža šansa da u ovoj kompaniji steknu praksu, a potom budu zaposleni.

   

Slede konkursi za izbor direktora "Zelenila" i Gradske stambene agencije

PANČEVO, 13. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Po Zakonu o javnim preduzećima, Grad je obavezan da donese odluku o sprovođenju konkursa za izbor direktora. Tako će, odlukom Gradskog veća, u narednom periodu, za direktore dva gradska preduzeća biti raspisani konkursi. Većnici su danas podržali i odluku pančevačkog "Zelenila" za kreditno zaduženje, kako bi isplatilo otpremnine radnicima koji su se prijavili za dobrovoljni odlazak iz preduzeća, a u skladu sa odlukom o maksimalnom broju zaposlenih.

   

Stambeno zbrinjavanje i novčana pomoć

PANČEVO, 11. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Pokrajinski Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima raspisao je javni poziv za dodelu jednokratne finansijske pomoći učenicima srednjih škola. Prijave se podnose direktno Fondu, a obrazac kojim se aplicira može se preuzeti u Poverilaštvu za izbegle u Gradskoj upravi ili sa sajta Fonda. Rok za podnošenje dokumentacije je 1. novembar.

   

Krečenje fasade Parohijskog doma

PANČEVO, 10.oktobar 2017. (TV Pančevo) - Posle radova koji su počeli na rekonstrukciji zvonika u Preobraženskoj crkvi, sveštenici zajedno sa parohijanima i prijateljima crkve odlučili su da okreče fasadu Parohijskog doma kao i da se ofarbaju i srede vrata na crkvi, klupe u dvorištu i letnjikovac.

   

Pomoć za priključenje na gasnu mrežu i 2018.

PANČEVO, 7. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Zbog utroška predviđenih sredstava, završen je javni poziv za pomoć prilikom priključenja na distributivnu gasnu mrežu. Grad je u budžetu ove godine odvojio 2 miliona dinara kako bi sa po 50 hiljada dinara pomogao sugrađane da se priključe na gasnu mrežu. Zbog dobrog odziva, ovakva vrsta pomoći biće perdviđena i u budžetu za 2018. godinu, kazala je za regionalnu RTV Pančevo Katarina Banjai, članica Gradskog veća zadužena za zaštitu životne sredine.