Lokal

 

Usvojena odluka o tehnološkom višku, Albijanić smenjen

PANČEVO, 22. avgust 2017. (TV Pančevo) - Odbornici Skupštine grada usvojili su Odluku o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru u Pančevu. Po ovoj odluci, u javnom sektoru biće zaposleno najviše 2280 ljudi. To je smanjenje za oko 9 i po odsto u odnosu na broj zaposlenih 2015. godine. Sanja Patalov Stojanović danas je na sednici Skupštine Grada Pančeva postavljena za novog direktora Centra za socijalni rad u Pančevu. Bivši direktor, Zoran Albijanić, smenjen je posle 17 godina direktorovanja u ovoj ustanovi.

 

Odbornici razmatraju o maksimalnom broju zaposlenih

PANČEVO, 21. avgust 2017. (TV Pančevo) – Centralna tema sednice lokalnog parlamenta, koja je zakazana za sutra, utorak 22. avgusta sa početkom u 10 sati, biće usvajanje Odluke o maksimalnom broju zaposlenih koji rade u javnom sektoru u Pančevu. Osim ove odluke odbornici će imati priliku da raspravljaju i o predlogu Strategije komunikacije, kao i o izveštajima više gradskih preduzeća.

   

Petrohemija-preduzeće sa čistim bilansima

PANČEVO, 20. avgust 2017. (TV Pančevo) - Rešenjem o usvajanju Unapred pripremljenog plana reorganizacije za "Hip - Petrohemiju", koje je Privredni sud u Pančevu doneo pre par dana, predviđeno je da se sva potraživanja poverilaca nastala do 31. januara 2017. godine delimično konvertuju u kapital Petrohemije, a delimično otpišu. Kada bude završena realizacija UPPR-a, Petrohemija će biti preduzeće sa čistim bilansima, koja ne duguje nikome ništa, kazao je za regionalnu Radio televiziju Pančevo, Velimir Unković, direktor ove fabrike.

   

Izuzetni rezultati Zakona o ozakonjenju u Pančevu

PANČEVO, 18. avgust 2017. (TV Pančevo) – Pančevo je jedan od gradova u Srbiji koji pokazuje najbolje rezultate kada je u pitanju ozakonjenje nelegalno izgrađenih objekata, kazala je Darinka Đuran, pomoćnica ministra infrastrukture, prilikom gostovanja na Regionalnoj radio-televiziji Pančevo. U Pančevu je do sada izdato više od 1000 rešenja od marta, kada je završen popis, što je trećina izdatih rešenja u celom južnom Banatu.

   

Apoteka: 26 višak, zaostale zarade izmiruje država

PANČEVO, 17. avgust 2017. (TV Pančevo) – Gradsko veće dalo je saglasnost da se angažuje lice koje će voditi postupak racionalizacije broja zaposlenih u Apotekarskoj ustanovi Pančevo. Apoteka Pančevo trenutno ima 69 zaposlenih, a po novoj odluci Ministarstva zdravlja, maksimalno može da ima 43. Ministarstvo će svima koji dobrovoljno odu ili budu proglašeni tehnološkim viškom isplatiti sve zaostale zarade i primanja koja pripadaju po Zakonu o radu.

   

Najviše "viška" u Gradskoj upravi i ATP-u

PANČEVO, 16. avgust 2017. (TV Pančevo) – U pančevačkom javnom sektoru višak je 130 zaposlenih. Teret rešavanja tog problema poneće u najvećoj meri Gradska uprava i ATP, dok će, na neki način osetljive službe, poput Predškolske ustanove “Dečja radost”, iskazati manje viška nego što je zakonom predviđeno.