Lokal

 

Stara kasarna u Kačarevu uznemirila građane

PANČEVO, 31. januar 2017. (TV Pančevo) –Na Fejsbuk stranici Mesne zajednice Kačarevo pojavilo se obaveštenje o tome da su građani uznemireni zbog odlaganja radioaktivnog otpada u staroj vojnoj kasarni, koja je inače na prodaju.
 

Povlastice i za upis u privatne vrtiće

PANČEVO, 31. januar 2017. (TV Pančevo) – Roditelji 30 toro dece će od ove godine moći da upišu decu u privatni vrtić po ceni koja važi za državne vrtiće. Nakon što ova odluka bude prošla Gradsko veće roditelji će moći da konkurišu. Da bi se ostvarila ideja koju lokalna samouprava uvodi, neophodno je da se otvori privatni vrtić u Pančevu.

   

Dobra zemlja u Pančevu

PANČEVO, 31. januar 2017. (TV Pančevo) – U toku je završna faza projekta „Podizanje kapaciteta za analizu i mere smanjenja dugotrajnih organskih zagadjujućih supstanci u Srbiji”. Ovaj projekat, od 2014. godine, zajednički su realizovali Gradska uprava, Hemijski fakultet i Japanska agencija za međunarodnu saradnju. Osnovni cilj projkta bio je utvrđivanje kvaliteta poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Pančeva.

   

Ugovori sa „Grejanjem“ formalizacija odnosa

PANČEVO, 29. januar 2017. (TV Pančevo) – Javno komunalno preduzeće „Grejanje“ poslalo je 12 hiljada ugovora na adrese svojih korisnika. Ovi ugovori samo su formalizacija dosadašnjih odnosa, jer je ova obevaza proistekla iz novog Zakona o energetici. Ukoliko neko od korisnika i ne potpiše ugovor, to ne znači da nema obavezu da plaća grejanje, jer obaveza plaćanja nastaje odmah po početku korišćenja usluge.

   

Gradsko veće donelo odluke o izradnji poslovne infrastrukture

 

PANČEVO, 28. januar 2017. (TV Pančevo) – Gradski većnici u petak su usvojili nekoliko važnih odluka, pre svega kada je reč o izgradnji poslovne infrastrukture. Odlučeno je da Grad konkuriše kod Ministarstva privrede za sredstva za izgradnju prve faze potamiškog kolektora, a kod Uprave za kapitalna ulaganja za sredstva za izgradnju treće deonice saobraćajnice 7. nova u Severnoj industrijskoj zoni. Takođe je usvojen predlog Lokalnog akcionog plana zapošljavanja, za koji Grad ove godine izdvaja 27 miliona dinara.

   

Novoseljani velikog srca

PANČEVO, 27. januar 2017. (TV Pančevo) –Meštani Banatskog Novog Sela godinama pokazuju svoje veliko srce pomažući drugima. Ovih dana amateri članovi orkestra Doma kulture u selu pokrenuli su inicijativu da pomognu Jonelu Krajnjanu, članu orkestra, trubaču, marljivom učeniku i njegovoj porodici.