Lokal

 

Zakon stariji od odluke

PANČEVO, 4. januar 2017. (TV Pančevo) – Zbog neusaglašenosti gradske Odluke o držanju domaćih životinja i zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, ATP ne prima u svoja vozila kućne ljubimce. Inicijativu za promenu odluke koja je pokrenuta, podržao je i ATP. Ona bi omogućila da se i kućni ljubimci voze autobusima, naravno uz poštovanje procedura koje će biti propisane, kaže Nebojša Gajić, direktor ATP-a.

 

Vraćen sjaj desne kule na ušću

 

PANČEVO, 3. januar 2017. (TV Pančevo) – Završeni su radovi na sanaciji utvrde desne kule svetionika na ušću Tamiša u Dunav. Nakon završetka radova svetionik je dobio stari sjaj. Projekat sanacije svetionika, izradio je Građevinski fakultet u Beogradu. Ministarstvo kulture pomoglo je sanaciju sa četiri i po miliona dinara. U Zavodu za zaštitu spomenika iz Pančeva očekuju da će u 2017. godini biti novca da se uradi i levi svetionik, jer je i on dosta propao.

   

Dan u gradu pred doček

PANČEVO, 31. decembar 2016. (TV Pančevo) – Pančevke i Pančevci su spremni za doček Nove godine. Neki su danas obavili poslednje kupovine za prazničnu trpezu, ugostitelji spremni čekaju goste, zdravstvene službe dežuraju, a na ulicama ostaje sve manje ljudi uz ponekog uličnog svirača.

   

NIS ulaže u pančevačku rafineriju još 300 miliona evra

PANČEVO, 31. decembar 2016. (TV Pančevo) – rednost investicija Naftne industrije Srbije (NIS) za narednu godinu procenjuje se na više od 28 milijardi dinara, što je kao i u 2016. godini, izjavio je generalni direktor NIS Kiril Kravčenko.

   

Pet osoba povređeno u saobraćajnoj nezgodi kod Starčeva

PANČEVO, 31. decembar 2016. (TV Pančevo) – Lekari Hitne medicinske pomoći još jednom upozoravaju učesnike u saobraćaju da ne sedaju za volan ukoliko su konzumirali alkohol. Oni su protekle noći imali intervenciju na ulasku u Starčevo gde se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je povređeno 5 osoba, od kojih su dve osobe teže povređene prebačene na Urgentni centar u Beogradu.

   

Usvojen budžet za 2017. godinu

PANČEVO, 29. decembar 2016. (TV Pančevo) – Odbornici Skupštine grada na svom poslednjem zasedanju u ovoj kalendarskoj godini usvojili su budžet za 2017. godinu. Budžet Grada planiran je u iznosu od 5 milijardi i 725 miliona dinara. odbornici su usvojili i planove i programe rada javnih i javno komunalnih preduzeća za sledeću godinu. Odborničku grupu Demokratsdke stranke napustili su Predrag Bogatinčević i Nađa Higl Boharević. Oni su obavestili Skupštinu da će ubuduće nastupati kao samostalni odbornici. Današnje zasedanje ostaće upamćeno i po direktnom prenosu preko interneta.