Lokal

 

Pavlov: Severna zona i za domaće investitore

PANČEVO, 22. februar 2018. (TV Pančevo) –Predstavnici lokalne samouprave na čelu sa gradonačelnikom Sašom Pavlovim i gradskom menadžerkom Majom Vitman održali su danas sastanak, odnosno prisustvovali sednici Privrednog saveta. Prema rečima gradonačelnika Saše Pavlova, dogovoreno je da oko 20 hektara severne poslovne zone bude rezervisano za "naše" privrednike. Na današnjem sastanku Privrednog saveta bili su prisutni i predstavnici NALED-a i Nemačke kancelarije za razvoj. Sa njima se razgovaralo o javno-privatnom partnerstvu koje bi trebalo da startuje u Pančevu ove godine na poslovima lokalne putne mreže.

 

Memorandum o unapređenju energetske efikasnosti

PANČEVO, 20. februar 2018. (TV Pančevo) – Gradski većnici su na sednici usvojili Predlog zaključka povodom Memoranduma o razumevanju između Programa Ujedinjenih nacija za razvoj i Jedinice lokalne samouprave Pančevo u oblasti unepređenja energetske efikasnosti, kao i Nacrt odluke o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije Završnog računa budžeta grada Pančeva za 2017. godinu.

   

Kesten, bukva i jasen pod gradskom zaštitom

PANČEVO, 9. februar 2018. (TV Pančevo) – Gradsko veće usvojilo je programe upravljanja spomenicima prirode na teritoriji Pančeva i okolnih mesta za 2018. godinu, kao i predlog zaključka za isplatu troškova naplate posebne naknade za zaštitu i unapređivanje životne sredine.

   

Novi stanovi za izbeglice na Strelištu

PANČEVO, 8. februar 2018. (TV Pančevo) – U okviru redovnog stambenog programa zbrinjavanja izbeglica sa područja bivših republika, potpisana su dva ugovora koja će omogućiti izgradnju dve zgrade od ukupno 76 stanova. Uskoro u naselju Utvin aerodrom na Strelištu počinje izgradnja prvih 40, najavio je član Gradskog veća Milenko Čučković.

   

Ambasadorka Slovačke u Pančevu

PANČEVO, 7. februar 2018. (TV Pančevo) – Ambasadorka Slovačke u Srbiji Dagmar Repčekova u okviru posete Pančevu razgovarala je sa gradonačelnikom Sašom Pavlovim. Nakon toga posetila je Maticu Slovačku, gde su joj predočeni problemi slovačke nacionalne manjine.

   

Projekti značajni za Pančevo na Gradskom veću

PANČEVO, 6. februar 2018. (TV Pančevo) - Članovi Gradskog veća usvojili su zaključke u vezi sa nosiocima posla na projektima „Izgradnja potamiškog kolektora – II faza“ i „Infrastrukturno opremanje „Severne industrijske zone“ u Pančevu – završetak izgradnje saobraćajnica“. Usvojeni su i finansijski planovi Mesnih zajednica u Pančevu za 2018. godinu.