Lokal

 

Preminuo Nenad Šaletić

PANČEVO, 5. april 2017. (TV Pančevo) – U Pančevu je danas posle kraće bolesti preminuo Nenad Šaletić. Nenad Šaletić je rođen 1939. godine u Makedoniji u okolini Tetova, a nakon Drugog svetskog rata sa porodicom dolazi u Kačarevo, gde je i odrastao i proveo čitav životni vek.

 

Sećanje na pogibiju trojice radnika Rafinerije

PANČEVO, 4. april 2017. (TV Pančevo) – Polaganjem venaca, u Rafineriji nafte Pančevo, obeležena je 18 godišnjica od pogibije trojice radnika u NATO bombardovanju. Radnici Mirko Dmitrović, Dušan Bogosavljev i Dejan Bojković nastradali su prilikom bombardovanja rafinerijske Energane. Na spomenik poginulim radnicima danas su vence položili porodice nastradalih, predstavnici Rafinerije, sindikalci, pripadnici Vojske Srbije, predsednik Skuštine grada Tigran Kiš.

   

Severna zona spremna za investitore

PANČEVO, 3. april 2017. (TV Pančevo) – Severna industrijska zona je pripremljena za buduće investitore. Priprema je trajala nekoliko meseci, a na pitanje kada će početi izgradnja u severnoj industrijskoh zoni, stižu lepe vesti. Zainteresovanih ima.

   

Renovirani domovi kulture u Alibunaru i Karlovcu

PANČEVO, 3. april 2017. (TV Pančevo) – U Alibunaru svečano je otvoren renovirani Dom kulture. Tim povodom Centar za kulturu opštine Alibunar organizovao je koncert narodne pesme i igara. Renoviran je i Dom kulture u Banatskom Karlovcu, a lokalna samouprava je u rekonstrkciju oba doma uložila 12 miliona dinara. Dom kulture je svečano otvorio predsednik Opštine Alibunar Predrag Belić.

   

Gradska voda u Jabuci i Glogonju ipak na jesen

PANČEVO, 3. april 2017. (TV Pančevo) – Radovi na izgradnji magistralnog vodovoda ka Jabuci i Glogonju su u završnoj fazi. Cevovod je završen i u toku su radovi na montaži hidromašinske opreme u crpnoj stanici, koja se nalazi u Glogonju. Kako kažu u Vodovodu, meštani Jabuke i Glogonja mogu početkom jeseni da očekuju da će voda iz gradskog vodovoda poteći i kroz njihove česme.

   

Prolećna akcija uklanjanja kabastog otpada

PANČEVO, 02.april 2017. (TV Pančevo) – JKP“Higijena“ i ove godine organizuje prolećnu akciju uklanjanja kabastog otpada. Od ponedeljka sugrađani će moći da iznesu otpad ispred svojih kuća od od 7 do 15 časova. Sakupljanje i odnošenje otpada radnici Higijene obavljaće po reonima.