Lokal

 

Ministar Vulin novu godinu dočekao u kasarni "Aerodrom"

PANČEVO, 1. januar 2018. (TV Pančevo) –250. brigadu protivvazduhoplovnog dejstva u Pančevu u novogodišnjoj noći posetio je ministar odbrane Aleksandar Vulin i general Vojske Srbije Ljubiša Diković.

 

Montažne kuće za tri izbegličke porodice

PANČEVO, 29. decembar 2017. (TV Pančevo) - Ključeve montažnih kuća danas su u Gradskoj upravi dodeljene porodicama izbeglim iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Nakon potpisivanja ugovora, ključeve je porodicama uručio većnik zadužen za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja, Milenko Čučković.

   

Vršcu 20 miliona za likvidnost

PANČEVO, 28. decembar 2017. (TV Pančevo) – Među 79 lokalnih samouprava koje su dobile novac iz tekuće budžetske rezerve Republike Srbije je i Grad Vršac, koji je za održavanje likvidnosti dobio 20 miliona dinara. Novac će, prema rečima gradonačelnice, Dragane Mitrović, biti iskorišćen uglavnom za plaćanje usluga izvođačima radova na raščišćavanju teritorije koja je letos bila poplavljena.

   

Novogodišnji koktel u Narodnom muzeju

PANČEVO, 28. decembar 2017. (TV Pančevo) - U Narodnom muzeju, gradonačelnik Saša Pavlov sa saradnicima, upriličio je novogodišnji koktel za goste iz političkog, privrednog, kulturnog, sportskog života Pančeva. Tom prilikom, on je poželeo svima srećnu Novu godinu, mnogo sreće, zdravlja i uspeha u narednoj godini. Pavlov je trojci propadnika Voske Srbije koji su kod kasarne Stevica Jovanović, spasili život jednoj našoj sugrađanki uručio Diplome grada Pančeva za iskazanu hrabrost i herojski čin.

   

Odbornici usvojili budžet za 2018. godinu

PANČEVO, 27. decembar 2017. (TV Pančevo) – Odbornici Skupštine grada, usvojili su predlog budžeta za 2018. godinu. Budžeta grada Pančeva za 2018. godinu, iznosi 5 milijardi, 191 milion dinara. To je manje nego što je bio ovogodišnji budžet, ali u ovom za sledeću godinu nema kredita, i nisu računati prihodi od kapitalnih transfera sa drugih nivoa vlasti, za koje se očekuje da će stizati tokom godine. Na današnjem zasedanju odbornici su za zaštitnika građana ponovo imenovali Jelenu Stojković Sokolović, a za njenog zamenika Dragišu Ćalića.

   

Pred većnicima 70 tačaka

PANČEVO, 26. decembar 2017. (TV Pančevo) – Pred gradskim većnicima, uoči sutrašnje sednice Skupštine grada, danas se našlo čak 70 tačaka dnevnog reda, a posao oko odlučivanja donekle je skratila i objedinjena rasprava. Osim izmena planova za ovu godinu, i planova za 2018. godinu svih pančevačkih javnih i javno komunalnih preduzeća i seoskih JKP-ova i ustanova kulture, većnici su podržali i izmene nekoliko gradskih odluka, odbili 6 amandmana, ali i usvojili predlog rešenja o prestanku rada Milorada Milićevića na funkciji načelnika Gradske uprave, koji je nedavno podneo ostavku.