Lokal

 

Spomenik palim borcima u Kovinu

PANČEVO, 20. februar 2017. (TV Pančevo) – U Kovinu je danas podignut spomenik vojnicima, oficirima i dobrovoljcima iz kovinske opštine koji su poginuli u ratnim sukobima od 1991. do 1999. godine. Spomenik je podignut u parku na Trgu oslobođenja uz prisustvo predstavnika vlasti, Vojske i brojnih meštana Kovina.

 

Bezazlen februarski sneg

PANČEVO, 19. februar 2017. (TV Pančevo)–Snega je od jutros bilo na opštinskim putevima, a intervencija je bilo na putnom pravcu Starčevo-Omoljica-Brestovac-Ivanovo. Bilo je snega u manjoj količini, oko pet santimetara na putu prema Dolovu. Iz Zimske službe kažu da nema potrebe za povećanjem prvog stepena mobilnosti.

   

Saniranje rupa na putevima

PANČEVO, 19. februar 2017. (TV Pančevo) – Kao i svake, i ove godine, posle snega dolaze i problemi sa rupama na gradskim ulicama i putevima, naročito onim starijim i već oštećenim. Dirkecija za izgradnju računa i na to, pa je i ove godine obezbeđen novac da se te rupe saniraju. Sa asfalitranjem rupa Vojvodinaput će krenuti čim temperatura bude malo viša i prvo će biti sanirane ulice kojima se odvija javni prevoz.

   

Prekogranična saradnja za energetsku efikasnost

PANČEVO, 18. februar 2017. (TV Pančevo) – Gradsko veće dalo je saglasnost da Grad Pančevo u svojstvu partnera zajedno sa rumunskim gradom Rešica učestvuje u projektu Energetska efikasnost – preduslov za bolju životnu sredinu u prekograničnom regionu Rumunija –Srbija. Projekat bi trebalo da se realizuje u naredne tri godine, a iz budžeta Grada za ovu godinu biće izdvojeno 150 hiljada evra.

   

Petar Ranković najbolji učenik u 2016. godini

PANČEVO, 17. februar 2017. (TV Pančevo) – Petra Rankovića, učenika Isidorine škole, Savez za školski sport proglasio je za najboljeg učenika u 2016. godini. Priznanje je dobio jer je osvojio više od 100 medalja u plivanju. Jedna od najznačajnijih je zlatna medalja osvojena na školskoj Olimpijadi mladih. Osim plivanja Petar voli i ostale sportove.

   

Dobri rezultati u borbi protiv nelegalnih prevoznika

PANČEVO, 17. februar 2017. (TV Pančevo) – Prema procenama inspekcijskih službi, borba protv nelegalnog prevoza daje rezultate. Tokom 2016. godine iz saobraćaja je isključeno više od 100 vozila i napisano više od 60 prekršajnih naloga. Samo u poslednja dva meseca prošle godine u zajedničkim akcijama inspekcije Beograda i Pančeva isključeno je iz saobraćaja 40 vozila. Novi Zakon o drumskom saobraćaju, čija primena je počela 12. februara, inspektorima daje šira ovlašćenja, što bi trebalo da omogući lakše dokazivanje na sudu da se neko bavi nelegalnim prevozom.