Lokal

 

Evangelička crkva u lošem stanju

PANČEVO, 10. april 2017. (TV Pančevo) – Evangelička crkva u Pančevu je jedan od spomenika kulture u našem gradu koju bi trebalo rekonstruisati. Gradski većnik zadužen za kulturu Nemanja Rotar, rekao je da je ovaj objekat u jako lošem stanju jer se decenijama nije ulagalo u njegovu obnovu i da će lokalna samouprava učini sve što je u njenoj moći da se to stanje popravi.

 

Razvojni i strateški planovi Direkcije

PANČEVO, 9. april 2017. (TV Pančevo) – Srednjoročnim i dugoročnim planom razvoja JP-a "Direkcija za izgradnju grada” obrađene su oblasti od javnog značaja, kao što su upravljanje putevima, održavanje i razvoj javnog osvetljenja, ali i druge oblasti i delatnosti koje su poverene Direkciji. Ovi planovi predstavljaju strateške, razvojne planove koji treba da se implementiraju u strateške dokumente grada.

   

Političari predvode proteste i u Pančevu

PANČEVO, 8. april 2017. (TV Pančevo) – Ovako je protest izgledao juče u Pančevu, odnosno u petak 7. aprila. Iako je to najavljeno kao tzv. studentsko okupljanje ispred platoa Gradske uprave, primećena je visoka funkcionerka Srpske radikalne stranke Smiljana Glamočanin Varga i članica izbornog štaba Saše Jankovića Marinika Tepić. Da li se na ovaj način zloupotrebljavaju mladi, a pogotovu maloletna deca koja su takođe primećena na skupovima u Pančevu? Za Tepićevu se vezuju sumnje da je nenamenski trošila novac obavljajući funkciju pokrajinske sekretarke za sport.

   

Gradsko veće o javno-privatnom partnerstvu

PANČEVO, 7. april 2017. (TV Pančevo) – Gradsko veće donelo je odluku da se pokrene postupak za finasiranje projekata po modelu javno-privatnog partnerstva. Grad će privatne partnere tražiti u tri oblasti, izgradnja novih kapeciteta za proizvodnju toplotne energije, izgradnja i održavanje lokalne putne infrastrukture i projekat zamene javne rasvete i instaliranje opreme. Za izbor privatnih partnera biće raspisivane javne nabavke.

   

Saopštenje za javnost regionalne „RTV PANČEVO“

PANČEVO, 6. april 2017. (TV Pančevo) – Menadžment i zaposleni Regionalne RTV Pančevo iznenađeni su ponašanjem učesnika tzv „studentskog protesta“ u Pančevu s obzirom da je naša medijska kuća večeras bila na meti vandala.

   

Za nastavak izgradnje kanalizacione mreže u Ivanovu i Jabuci 20 miliona od Pokrajine

PANČEVO, 6. april 2017. (TV Pančevo) – Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević uručio je sa pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vukom Radojevićem ugovore predsednicima i predstavnicima lokalnih samouprava koje su ostvarile pravo na bespovratna sredstva po osnovu dva konkursa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Među ovim lokalnim samoupravama je i Pančevo , koje po projektu za nastavak izgradnje kanalizacione mreže u Ivanovu i Jabuci dobija blizu 20 miliona dinara.