Lokal

 

Gradska skupština: Prihvaćena ostavka Maje Vitman, Đurica Dolovački direktor "Urbanizma"

PANČEVO, 31. avgust 2017. (TV Pančevo) – Pančevački odbornici bili su danas brzi i efikasni s obzirom da su održali dve sednice Skupštine. Prihvaćena je ostavka Maje Vitman na mesto direktorke pančevačke Direkcije, preduzeća koje se rasformira. Inače Maja Vitman će, kako je nezvanično i najavljeno, preuzeti funkciju gradskog menadžera. Od nekadašnje Direkcije, ostaće JP “Urbanizam” na čijem čelu će biti Đurica Dolovački.

 

Da li će istrage i ekološka inspekcija dovesti do smene Miljana Đurovića?

PANČEVO, 31. avgust 2017. (TV Pančevo) – Kao što je regionalna RTV Pančevo i izveštavala, protiv direktora Azotare i Specijalne Luke Miljana Đurovića, vode se dva pretkrivična postupka, odnosno u suštini sprovodi se istraga, zbog prijava radnika Petrohemije i Azotare. Međutim postoji još jedan predmet. Naime početkom sledeće nedelje u Osnovnom tužilaštvu biće saslušana porodica tragično poginulog radnika Azotare Gorana Pejića, odnosno supruga i ćerka. U ovom predmetu proverava se da li je bilo propusta u rukovođenju fabrikom koji su doveli do njegove pogibije. Između ostalog, kako je danas potvrđeno regionalnoj RTV Pančevo u pokrajinskom sekretarijatu za zaštitu životne sredine, nakon ekološke isnpekcije, utvrđene su nezakonistosti u radu ove fabrike i to u danima kada se veliki broj Pančevaca žalio na žuti dim koji se video iz dimnjaka Azotare. Pokrajinski inspektor Šimon Bančov najavio je da će Inspekcija za zaštitu životne sredine preduzeti dalje mere i radnje u okviru svojih nadležnosti. A već danima polako stižu informacije da su dani Miljana Đurovića u Pančevu odbrojani i da će uskoro biti smenjen. Ako je to tačno, nadamo se da to neće biti samo „bacanje prašine u oči“ nekim „rotacijama na funkcijama“, već da će Đurović suštinski odgovarati za propuste u svom radu ako budu utvrđeni.

   

Požar u centru grada

PANČEVO, 31. avgust 2017. (TV Pančevo) –Danas u Ulici vojvode Radomira Putnika efikasnim delovanjem profesionalne vatrogasne jedinice, ugašen početni požar, nasto uz veću količinu dima u tavanskom prostoru. U 8 sati i 52 minuta vatrogasci su pozvani i odmah su zajedno sa radnicima Elektrodistribucije izašli na lice mesta. Dim je odmah lokalizovan, a materijlne štete nije bilo, nezvanično saznaje Regionalna RTV Pančevo.

   

Usluge i cene "Urbanizma"

PANČEVO, 30. avgust 2017. (TV Pančevo) – Gradsko veće je danas, uoči sutrašnje sednice Skupštine grada usvojilo dve odluke u vezi sa radom Javnog preduzeća „Urbanizam“, nastalog transformacijom pančevačke Direkcije za izgradnju i uređenje grada. Prva odluka odnosi se na regulisanje usluga koje će Urbanizam ubuduće pružati, dok druga reguliše cene po kojima će povereni poslovi biti obavljeni.

   

Stadion u rukama Grada

PANČEVO, 30. avgust 2017. (TV Pančevo) – Ugovorom koji je potpisan između Republičke direkcije za imovinu i Grada Pančeva, vlasništvo nad kompleksom gradskog stadiona prešlo je iz republičkih u pančevačke ruke. Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov izjavio je nakon potpisivanja ugovora da će ovo omogućiti dalje investiranje u infrastrukturno opremanje stadiona, a pre svega početak radova na izgradnji atletske staze, za šta je projekat stigao kao donacija Atletskog saveza Srbije.

   

Policija istražuje krivične prijave protiv Miljana Đurovića

PANČEVO, 30. avgust 2017. (TV Pančevo) – Pančevačko Osnovno tužilaštvo saopštilo da se protiv direktora Azotare i Specijalne luke Miljana Đurovića vode pretkrivični postupci.