Lokal

 

Civilna zaštita - preventiva i odbrana

PANČEVO, 1. mart 2018. (TV Pančevo) – Povodom obeležavanja 1. marta, Svetskog dana civilne zaštite, u Gradskoj upravi Pančeva održana je svečana sednica proširenog sastava Okružnog štaba za vanredne situacije Južnobanatskog upravnog okruga.

 

Štab za vanredne situacije: Radnici i mašine na terenu

PANČEVO, 27. februar 2018. (TV Pančevo) – Na sednici Štaba za vanredne situacije, koja je održana povodom niskih temperatura i oblilnih snežnih padavina, utvrđeno je da je sva raspoloživa mehanizacija na terenu, kako bi se što pre očistile saobraćajnice.

   

Potpisan Memorandum o energetskoj efikasnosti

PANČEVO, 26. februar 2018. (TV Pančevo) – U Maloj Sali Gradske uparave potpisan je Memorandum o razumevanju u oblasti energetske efikasnosti pančevačke lokalne samouprave i programa Ujedinjenih nacija za razvoj. Saradnja se odnosi na očuvanje i unapređenje životne sredine ali i uspostavljanje stabilnog i održivog energetskog sistema, koji će smanjiti troškove i rasipanje energije. Zahvaljući dobrim ocenama Ministarstvom rudarstva i energetike Republike Srbije Pančevo je uvršteno u ovaj projekat.

   

Gradske službe i JK preduzeća u pripravnosti

PANČEVO, 24. februar 2018. (TV Pančevo) – Juče je održan vandredni sastanak Štaba za vandredne situacije, pošto su narednih dana najavljene niske tempretaure. Konstatovano je da su sve pančevačćke gradske službe i javno komunalna preduzeća u pripravnosti

   

Austrijski EGSTON novi investitor u Pančevu

PANČEVO, 23. februar 2018. (TV Pančevo) – Nakon završenog perioda pregovora i niza sastanaka između lokalne samouprave, odnosno Grada Pančeva i investitora, početkom 2018. godine u Pančevu je novi investitor započeo sa radom. U pitanju je kompanija EGSTON Sistem Elektroniks d.o.o. Pančevo. Sedište ove firme koja posluje od 1991. godine je u Egensburgu u Austriji.

   

Rekonstrukcija verskih objekata

PANČEVO, 22. februar 2018. (TV Pančevo) –Verski objekti u ovoj godini imaće svoje mesto u tzv „kultunom“ budžetu. Biće rekontruisano nekoliko pančevačkih crkava, odnosno spomenika kulture. Novac je obezbeđen iz gradske kase.