Lokal

 

Zgrada „Trgoprodukta“ u Zmaj Jovinoj ulici čeka stanare

PANČEVO, 27. jul 2014. (TV Pančevo) – Nekadašnja uprava „Trgoprodukta“ u Zmaj Jovinoj ulici i dalje zvrji prazna. Zgrada je u restituciji vraćena Katoličkoj crkvenoj opštini u Pančevu, ali je „Trgoprodukt“ tu odluku osporio, tražeći nadoknadu za svoja ulaganja. Izgleda da su se dve strane dogovorile. Čeka se odluka suda, a onda će po svemu sudeći, ona biti i prodata.

 

Stambena gradnja u centru grada

PANČEVO, 26. jul 2014. (TV Pančevo) – Revizija Plana generalne regulacije za širi centar Pančeva, urbanistički rečeno, izmene i dopune pograma za celinu 1, je odmakla. Posle javnog predstavljanja u toku uvida, koji je trajao mesec dana, stiglo je više desetina primedbi kako investitora tako i građana čije su nekretnine u ovom delu grada. U petak je pred gradskom Komisijom za planove počela rasprava o svakoj pojedinačnoj primedbi.

   

Proradio semafor na raskrsnici ulica Svetog Save i Svetozara Miletića

PANČEVO, 25. jul 2014. (TV Pančevo) – Semafori na raskrsnici ulica Svetog Save i Svetozara Miletića su proradili. Duže od godinu dana, od završetka rekonstrukcije Ulice Svetozara Miletića, na ovim semaforima je uglavnom radilo samo upozoravajuće trepćuće žuto svetlo.

   

Popravljen betonski deo mosta preko Tamiša

PANČEVO, 25. jul 2014. (TV Pančevo) – Posle više od mesec dana radova na rekonstrukciji mosta preko Tamiša, završen je betonski deo mosta, koji je bliže gradu. Skele se polako skidaju, dok se istovremeno radi na zaštiti čelične konstrukcije iznad Tamiša.

   

Video-nadzor od 8,5 miliona ne radi

PANČEVO, 25. jul 2014. (TV Pančevo) – Prema podacima dobijenim od dežurnih iz Službe hitne medicinske pomoći tokom noći između 24. i 25. jula na raskrsnici kod Autobuske stanice dogodile su se dve saobraćajne nesreće, u kojima je bilo dvoje povređenih. U vrlo malom razmaku, oko 2 sata, prva nesreća je zabeležena na raskrsnici ulica Svetog Save i vojvode Radomira Putnika, a zatim i kod same Glavne autobuske stanice. Dva povređena lica ekipe Hitne pomoći prebacili su u bolnicu. One su bile i povod da se proveri da li je nešto utvrdio video-nadzor na ovoj raskrsnici. Ispostavilo se da taj sistem i dalje ne funkcioniše.

   

Volonteri iz sveta uređuju Ponjavicu

PANČEVO, 24. jul 2014. (TV Pančevo) – Drugi Međunarodni volonterski kamp „Sunflower“ u Omoljici svečano je otvoren defileom volontera iz deset zemalja. Oni će u naredne dve nedelje uređivati priobalje Ponjavice i pri tom razmenjivati iskustva i promovisati toleranciju.