Lokal

 

Stratište sinulo

PANČEVO, 8. avgust 2014. (TV Pančevo) – Spomen-kompleks Stratište je konačno osvetljen. Javno preduzeće „Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva“ završilo je svoj deo posla, pa je Stratište noću obasjano sa pet reflektora sa visokih stubova. Ovo je samo jedan u nizu poteza da bi se Stratište očuvalo.

 

Ministarstvo za lokalnu samoupravu sišlo u bazu

PANČEVO, 8. avgust 2014. (TV Pančevo) – Osnovni cilj niza poseta ministarke za lokalnu samoupravu i potpredsednice Vlade Srbije Kori Udovički okruzima po Srbiji, u okviru kojih je danas posetila i Južnobanatski okrug, jeste bolja saradnja Republike i lokalnih samouprava radi iskorišćenja potencijala pojedinih područja i uređenje, kako je navela, sadašnjeg „dosta neuređenog sistema odnosa”. Sastanak sa načelnikom Okruga Zoranom Tasićem, gradonačelnikom Pančeva i predsednicima još sedam južnobanatskih opština bila je prilika, između ostalog, da se govori o potencijalima za razvoj, saradnji na izgradnji Koridora 11, problemima u korišćenju određenih budžetskih sredstava, dok je gradonačelnik Pančeva posebno skrenuo pažnju i na „severnu industrijsku zonu” u našem gradu.

   

Gradsko veće pustilo prugu kroz Misu

PANČEVO, 7. avgust 2014. (TV Pančevo) – Gradsko veće jednoglasno je usvojilo predlog Plana detaljne regulacije za deo auto-puta i železničke obilaznice oko Beograda. Ovaj plan predviđa da se deo teretne železničke pruge uključuje na postojeću prugu koja ide iz Rafinerije, a samim tim i kroz Misu, da bi se nakon toga spojila sa prugom koja vodi ka Vršcu. Poslednju reč o ovom Planu detaljne regulacije daće odbornici Skupštine grada, koja je zakazana za 13. avgust.

   

Za terase i zidove potrebna dozvola

PANČEVO, 7. avgust 2014. (TV Pančevo) – Koliko Vam se puta desilo da hoćete da uradite nešto na svojoj kući ili u svom stanu a da ste se zapitali koliko će Vam to vremena oduzeti za dobijanje građevinske dozvole? Za neke od radova potrebno je samo dostaviti opis šta hoćete da radite, a rešenje dobijate u roku od dva - tri dana i možete početi sa radovima.

   

Dečja igrališta pod udarom vremena i ljudi

PANČEVO, 7. avgust 2014. (TV Pančevo) – Pančevo se može pohvaliti velikim brojem igrališta za decu. Ali, ona su često poligoni za vežbanje i starijih, pa i vandala. U „Zelenilu“, javnom preduzeću, koje njima gazduje, kažu da je teško proceniti da li je njihovo uništavnje slučajnost ili namera. Iz budžeta se za njihovo održavanje izdvaja novac, preduzeće za tu namenu izdvaja i iz svojih prihoda, a najavljena je i obnova delova igrališta u Narodnoj bašti.

   

Pančevački SVM zadovoljan sajtom Doma zdravlja

PANČEVO, 6. avgust 2014. (TV Pančevo) – Sajt Doma zdravlja u Pančevu biće prvi u Srbiji koji će biti višejezičan. Ovo ima poseban značaj za multietničku sredinu kakvo je Pančevo, kaže Antal Bihler, predsednik Gradskog odbora Saveza vojvođanskih Мađara u Pančevu, jer će na ovaj način i predstavnici nacionalnih zajednica imati priliku da na svom maternjem jeziku pročitaju razne informacije, ali i savete.