Lokal

 

LSV: Od peticije do građanske inicijative

PANČEVO, 3. jul 2014. (TV Pančevo) – Inicijativu Lige socijaldemokrata Vojvodine u kojoj se traži smanjivanje stope poreza na imovinu za deset dana potpisalo je blizu 3.000 građana i građanki Pančeva, kazao je Vladan Keljević, odbornik LSV-a u Skupštini Grada. Sa sakupljanjem potpisa nastaviće sve dok ne sakupe dovoljan broj potpisa kako bi Odluka o promeni stope poreza bila uvrštena u dnevni red Skupštine kao građanska inicijativa.

 

„Vodovod i kanalizacija” na klupi za pitanja u Skupštini Grada

PANČEVO, 3. jul 2014. (TV Pančevo) – Na „Danu za pitanja” danas je tema bila rad JKP-a „Vodovod i kanalizacija”, na inicijativu Lige socijaldemokrata Vojvodine. Diskusija je trajala duže nego na jučerašnjoj sednici, na kojoj je na dnevnom redu bilo 115 tačaka, ali i samo tridesetak odbornika, od 70, koliko ih ima pančevačka Skupština. A diskusije je bilo oko toga da li je prilikom plavljenja ulica od velikih kiša u maju dobro reagovano ili je naša kišna kanalizacija suviše stara, kao i o tome kada će stići pijaća voda u Glogonj i Stari Tamiš. Konkretan odgovor je stigao na pitanje o ceni vode. Poskupljenja ove godine neće biti.

   

Rasprava samo o dnevnom redu

PANČEVO, 2. jul 2014. (TV Pančevo) – Odbornici su na poslednjoj redovnoj sednici pred letnji raspust na dnevnom redu imali izveštaje i planove ustanova kulture i niz kadrovskih tačaka. Izbor direktora seoskih domova kulture bio je očekivan jer su vršioci dužnosti, posle konkursa, sada dobili mandat od 4 godine. Što se tiče seoskih komunalnih preduzeća dobili smo dva nova direktora. Ali, sve ove tačke, između ostalih, nisu bile povod za bilo kakvu raspravu. Sa govornice odbornici su se javali jedino na početku, pri usvajanju dnevnog reda kada je Liga socijaldemokrata tražila da se raspravlja o smanjenju stope na porez na imovinu.

   

Ivandanjski turnir SNS-a u malom fudbalu

 

PANČEVO, 2. jul 2014. (TV Pančevo) – Srpska napredna stranka organizovaće Ivandanjski turnir u malom fudbalu u nedelju, 6. jula u Starčevu. Pravo učešća imaju samo članovi mesnih odbora naprednjaka, a pored pehara i medalja za najbolje, organizatori najavljuju i kulturno-umetnički program za posetioce.

   

Najbolji pred upis u srednje škole: Stefan Simić, Ljubica Ilić i Minja Derikonjić

PANČEVO, 2. jul 2014. (TV Pančevo) – Groznica oko upisa u srednje škole polako jenjava. Osmake još očekuje da, posle popunjenih lista želja, vide u koju su školu primljeni i da 7. i 8. jula, u prvom upisnom krugu, upišu željenu školu. Probleme sa upisom sigurno neće imati oni koji su osvojili najaviše bodova. Najbolji među najboljima bili su i Stefan Simić iz Banatskog Brestovca, Ljubica Ilić iz Glogonja i Minja Derikonjić iz Mikine škole u Pančevu.

   

Prepreka modernizaciji pančevačkog vodovoda beogradska administracija

PANČEVO, 2. jul 2014. (TV Pančevo) – Do zime će biti zamenjena jedna od dve velike cevi kojima pijaća voda stiže do Pančeva od izvorišta preko puta Tamiša. Ovo je još jedan deo rekonstrukcije vodovodne mreže koja se finansira u saradnji sa KfW bankom. Ali, i dalje ostaje problem kako stići do novog rezervoara u gradskoj šumi, jer saradnja sa Beogradom oko izdavanja dozvole praktično ne postoji, za šta je i dokaz da je Grad Pančevo dozvolu iz beogradskog katastra čekao godinu dana.