Lokal

 

Još 50 parking-mesta u Mučeničkoj

PANČEVO, 23. jul 2014. (TV Pančevo) – Od ponedeljka, 28. jula, Pančevci će dobiti još 50 parking-mesta u Mučeničkoj ulici. Reč je o potezu ispred Železničke stanice i kafića „Vagon”, saopšteno je iz JKP-a „Higijena”.

 

Voda ispravna na pančevačkim javnim česmama

PANČEVO, 23. jul 2014. (TV Pančevo) – Na visokim temperaturama, koje su ove godine rano počele, jedno od mesta na kojima može da se osveži i okrepi jesu i javne česme. U Pančevu ima sedamnaest javnih česmi koje rade, a prema analizama Zavoda za javno zdravlje, voda je ispravna za piće. Međutim, iz godine u godinu sve je manji broj česmi koje rade, i to zbog nesavesnih građana.

   

Formiran tim za Stratište

PANČEVO, 23. jul 2014. (TV Pančevo) – Kako sačuvati spomen-kompleks Stratište od daljih napada? Po ovlašćenju gradonačelnika, formiran je i gradski tim za tu namenu. A već na prvom sastanku iskrslo je pitanje oko toga ko je zadužen da održava ovo spomen-obeležje, zašto nema video-nadzora, za šta je dat novac, kao i pitanje procene vrednosti, pa i procedure, koja je pokrenuta još 2010. godine, da Stratiše bude proglašeno spomenikom od kulturne vrednosti.

   

Demanti Lige na demante gradske većnice

PANČEVO, 22. jul 2014. (TV Pančevo) – Posle demantija gradske većnice zadužene za obalst socijalne politike i zapošljavanja da tvrdnja Lige socijaldemokrata Vojvodine o tome da Savet za zapošljavanje za svoj rad dobija 8 miliona dinara pošto za svoj angažman ne dobijaju ni dinara, Liga se danas ponovo oglasila. Po tvrdnji Miloša Veslinova, predsednika Odborničke grupe, njihova namera je bila da ukažu na to da nema novih radnih mesta.

   

Dežurni vrtići tokom leta

PANČEVO, 22. jul 2014. (TV Pančevo) – Zbog letnjih odmora, u pančevačkim vrtićima sada boravi oko 800 dece, što je znatno manje nego tokom godine, kada ih ima skoro 3.000. Zato tokom jula i avgusta ustanova „Dečja radost” rad vrtića organizuje po dežurstvima. Na redovan način rada vraćaju se 1. septembra.

   

Stanovnici Mise traže pomoć i od Vučića i Nikolića

PANČEVO, 22. jul 2014. (TV Pančevo) – Kako bi se lakše izborili da trasa buduće magistralne pruge ne prođe kroz naselje Stara Misa, deo stanovnika ovog naselja formirao je svoje udruženje građana. Pisma u kojima iznose svoje argumente i pozivaju na razgovor poslali su na desetak adresa, od predsednika Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića, preko pokrajinskog premijera Bojana Pajtića do direktora „Železnica Srbije” i NIS-a. Odgovore su za sada dobili od gradskog i republičkog ombudsmana.