Lokal

 

I smeh i suze u IV/2 Stevičine škole

PANČEVO, 30. jun 2014. (TV Pančevo) – Učenici IV/2 razreda Stevičine škole povodom završetka nižih i prelaska u više razrede osnovne škole priredili su priredbu za svoju učiteljicu Zoranu Mitrović, sa kojom su proveli četiri godine u učenju i druženju. U novoj školskoj godini očekuje ih dosta novina i više nastavnika, ali učiteljicu će zauvek pamtiti, kao i ona njih.

 

Nove kuće za „Srce u Jabuci“

PANČEVO, 30. jun 2014. (TV Pančevo) – Dom za lica ometena u mentalnom razvoju (LOMR) „Srce u Jabuci“ će do kraja godine dobiti još tri kuće za stanovanje svojih štićenika uz podršku. Jednu će renovirati od sopstvenih sredstava, a novac za dve nove montažne kuće dobiće iz fondova Evropske unije. Da bi poboljšali uslove života štićenika u Domu, još jednim projektom obezbedili su novac za ugradnju solarnih kolektora i tako smanjili troškove za grejanje.

   

Muke zbog zatvorenog starog puta prema Beogradu

PANČEVO, 30. jun 2014. (TV Pančevo) – Radovi na tamiškom mostu su počeli, ali ugostitelji i privrednici koji posluju na starom putu, koji je zatvoren, i dalje insistiraju da se otvori saobraćajnica preko izvorišta vode. Nakon priče koju smo već emitovali o tom problemu, preduzetnici iz ovog područja tvrde da se taj put ipak može otvoriti i da im je to i obećano u „Putevima Srbije”, ako Direkcija iz Pančeva pošalje zahtev.

   

Učitelj Peđa ispratio „leptiriće“ u V razred

PANČEVO, 29. jun 2014. (TV Pančevo) – Završena je školska godina, deca su na zasluženom raspustu. Mnogi su zbog odličnog uspeha i adekvatno nagrađeni. A učenici IV/1 OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, njih dvadeset sedmoro, pozdravilo se od svog učitelja Predraga Starčevića. Priredili su divno popodne za dodelu knjižica koje će ostati za pamćenje.

   

Stari Tamiš traži gradsku vodu

PANČEVO, 29. jun 2014. (TV Pančevo) – Oko hiljadu stanovnika gradske Mesne zajednice „Stari Tamiš“ ima problema sa vodom. Pijaću vodu sa izvora na obodu naselja koriste samo kao tehničku, a kanalizacija im se nedaleko odatle izliva u kanal. Iako su više puta pokretali inicijativu da dobiju gradsku vodu sa magistralnog vodovoda ka Dolovu, to za sada nije moguće jer upotrebna dozvola ne postoji, a dug je put i do izgradnje javne česme sa gradskom vodom.

   

Skinut asfalt sa tamiškog mosta

PANČEVO, 29. jun 2014. (TV Pančevo) – U prvih osam dana od zatvaranja mosta završena su dodatna snimanja, skinut asfalt sa cele površine mosta, skinute spojnice, urađeno je proširenje staza, koje će biti izgrađene, i urađena je sanacija nasipa kada se silazi sa mosta u pravcu Beograda. Od nedelje bi trebalo da se počne sa montažom skele kako bi se počelo sa sanacijom betonskih stubova, ploča i nosača.