Lokal

 

„Kompromis“ oko pruge kroz Misu

PANČEVO, 13. avgust 2014. (TV Pančevo) – Sednica Skupštine Grada u avgustu je prvenstvneo bila zakazana radi donošenja detaljnog regulacionog plana za Misu, koji predviđa da pruga obilaznice prođe tik uz kuće građana. Ali osim ovog predloga, pred odbornike stiže i inicijativa za promenu republičkog, pokrajinskog i gradskog osnovnog urbanističkog plana, u kojem je trasa ove pruge zacrtana od 2007. godine. Tu inicijativu danas je podržalo i Gradsko veće, a zadovoljni ustupkom gradske vlasti predstavnici Udruženja građana Mesne zajednice „Mladost“ otkazali su za sutra planirani protest ispred zgrade Skupštine Grada.

 

Kanalizacija u kanalima za kišnicu

PANČEVO, 13. avgust 2014. (TV Pančevo) – Ispuštanje otpadnih voda u kanale za kišnicu je izgleda redovna pojava u mnogim delovima grada, a i po selima. Tako je i Avram Miletić iz Skadarske ulice u Pančevu treći put ove godine dobio prekršajni nalog zbog ispuštanja otpadnih voda u obližnji kanal za kišnicu. Jasno je da je pravo rešenje izgradnja fekalne kanalizacije, ali u inspekciji kažu da se do tada građani moraju pridržavati pravila.

   

Povrtari muče muku s vodom

PANČEVO, 12. avgust 2014. (TV Pančevo) – Kiše koje su padale iz dana u dan nanele su velike štete povrtarima Glogonja. Prvi put ovog leta Glogonjci su ispumpavali vodu iz njiva, a nisu zalivali povrtarske kulture. Zbog toga što su padavine „ležale“ u njivama, rod je smanjen u mnogim baštama.

   

Raste nova vodovodna cev kroz Gradsku šumu

PANČEVO, 12. avgust 2014. (TV Pančevo) – Polovina jedne od dve glavne cevi za snabdevanje grada pijaćom vodom u Gradskoj šumi je zamenjena. Iako su radove pratile obilne kiše, u „Vodovodu i kanalizaciji” očekuju da će sve biti završeno do kraja oktobra, kako je i obećano. Ova investicija finansira se od kredita i sredstava KfW banke, sa kojom je Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija” potpisalo ugovor o modernizaciji vodovodne mreže u Pančevu i okolnim selima.

   

Emisija „Kod Vajferta” za Pančevce - građane sveta

PANČEVO, 12. avgust 2014. (TV Pančevo) – Emisija „Kod Vajferta“, pod sloganom „Pančevci kao građani sveta“, nova je u produkciji Televizije Pančevo. Već posle tri emitovanja naišla je na veliko interesovanje kod gledalaca. U bašti „Kod Vajferta“ stare pančevačke Pivare do sada su gostovali i muzičari, i mladi talenti, i sportisti, aforističari, javne ličnosti. Predstavljene su dve nacionalne kuhinje, govorili smo o tome koliko su pametni horoskopi. A u svakoj epizodi publiku upoznajemo sa po još kojim detaljem iz života Đorđa Vajferta, Pančevca koji nam služi na čast i koji nas može naučiti mnogo toga. Emisija se, inače, emituje svakog ponedeljka od 20 sati i 30 minuta, a repriza ide nedeljom od 15 časova i 20 minuta i od 19 sati i 35 minuta.

   

Sahranjen dr Miroslav Svirčević

PANČEVO, 12. avgust 2014. (TV Pančevo) – Na Katoličkom groblju u Pančevu danas je sahranjen istoričar, dr Miroslav Svirčević, naučni saradnik Balkanološkog instituta SANU, u javnosti poznat kao veliki borac za nacionalnu ideju i saradnik brojnih patriotskih portala.