Lokal

 

Sabrani poeni malih maturanata

PANČEVO, 26. jun 2014. (TV Pančevo) – Posle žalbi i njihovog razmatranja, danas su u školama objavljene konačne liste sa bodovima sa malih matura. Škole su danas, ipak, bile prazne pošto su učenici već te rezultate znali. A sutra sledi predavanje liste želja.

 

Meštanin Jabuke proziva JKP „Vod-kom“

PANČEVO, 26. jun 2014. (TV Pančevo) – Da li ste sreli nekoga ko želi da plaća možda i više komunalnu uslugu, nego što mu piše na računu? E tako je Saša Bojkovski iz Jabuke rešio da ne plaća vodu „Vod-Komu“ po paušalu, jer traži da mu se očitava vodomer. Odgovor iz ovog seoskog komunalnog preduzeća zašto se vodomeri već godinama ne očitavaju, ne možemo da dobijemo već dve nedelje. Nezvanično, vodomeri nisu baždareni godinama, a ni seljani se ne bune jer zbog zalivanja bašta plaćali znatno više.

   

Stanica kod Stare pošte, umesto kod Vodne zajednice

PANČEVO, 25. jun 2014. (TV Pančevo) – U toku su radovi na rekonstrukciji starog mosta na Tamišu, koji će trajati do polovine novembra. Zbog toga sav saobraćaj za Beograd ide preko prevodnice. Autobusi ATP-a više na uzimaju putnike kod Hotela „Tamiš“, već sa Autobuske stanice saobraćaju Ulicama Svetog Save i Moše Pijade, gde ispred kućnog broja 25 skupljaju putnike. Uvedena su i dva nova stajališta i to kod stare Pošte i kod „Snežane“, a koriste se i sva tri stajališta u Ulici Žarka Zrenjanina.

   

Svetlo će sinuti u Hrastovoj ulici na Starom Tamišu

PANČEVO, 25. jun 2014. (TV Pančevo) – Tokom sledeće nedelje trebalo bi da budu završeni radovi na montaži javne rasvete u Hrastovoj ulici na Starom Tamišu nakon čega će ova ulica noću biti osvetljena. Završetkom radova u ovoj ulici biće ispunjena ugovorna obaveza od pre 20 godina kada je Grad dobio od Starog Tamiša 34 hektara poljoprivrednog zemljišta za izgradnju nove deponije.

   

Dr Nebojša Tasić novi direktor pančevačke Bolnice

PANČEVO, 25. jun 2014. (TV Pančevo) – Pokrajinska vlada za vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice u Pančevu postavila je doktora Nebojšu Tasića. Do sada Tasić je bio pomoćnik direktora za hirurške grane.

   

Daljinsko grejanje po potrošnji na podstanicama od oktobra

PANČEVO, 24. jun 2014. (TV Pančevo) – Od iduće grejene sezone počinje dugo najavljivano plaćanje daljinskog grejanja po utrošku na podstanicama, umesto po fiksnoj ceni, koja se obračunavala samo po broju kvadrata u stanu. To će sigurno za mnoge značiti i veću cenu, za neke i manju. To je i obaveza propisana Zakonom. U međuvremenu, prilagođavanje će značiti i ulaganje u izolaciju i stolariju. U predlogu nove gradske odluke stoji da, ipak, potrošači mogu da se odjave sa daljinskog grejanja, ako to žele.