Lokal

 

Voz vikendom do Bele Crkve

PANČEVO, 17. jul 2014. (TV Pančevo) – Oni koji vole da se tokom leta okupaju u nekom od jezera Bele Crkve, od ovog vikenda moći će da se prevezu do ovog kupališta i vozom. „Železnice Srbije“ uvode novu liniju za Pančevce koja će saobraćati vikendom sve do septembra, a krajem godine najavljuju i produžetak trasa „Beovoza“.

 

Buka iz kafića i splavova „po ušima” građana

PANČEVO, 16. jul 2014. (TV Pančevo) – Buka iz ugostiteljskih objekata i zloupotreba Odluke o radnom vremenu, to su problemi sa kojima se suočavaju stanovnici koji žive u blizini splavova i kafića, ali i gradska vlast. Buku mogu da mere samo agencije sa licencom. A sa druge strane, sve češće su zloupotrebe Odluke o radnom vremenu, pošto vlasnici ugostiteljskih objekata, uz prijavu i 4.000 dinara, odjednom postaju noćni klubovi koji rade do 4 sata ujutru. Zbog toga u gradskoj vlasti najavljuju izmenu Odluke o radnom vremenu.

   

Ne palite strništa!

PANČEVO, 15. jul 2014. (TV Pančevo) – Ne palite strništa, osnovna je poruka stručnjaka paorima, posle završene žetve pšenice. Ove godine žetva je završena na 7.000 hektara u pančevačkom ataru, a požara za sada nema. Paljenje je neopravdano, pa je apel paorima da ne pale strnjiku za dobrobit svih.

   

Posle zahteva građana, Ulica Milke Marković dobija parking

PANČEVO, 15. jul 2014. (TV Pančevo) – Deo Ulice Milke Marković koji izlazi na Ulicu Stevana Šupljikca trebalo bi da dobije dvadeset parking-mesta posle pobune žitelja ovog dela grada. Gradski većnici su usvojili zahtev Direkcije. Očekuje se da to potvrde i odbornici, ali će ipak ovaj dodatni deo investicije morati da sačeka i rebalans budžeta, koji se očekuje tokom jeseni.

   

Školska uprava potrebna i u Pančevu

PANČEVO, 14. jul 2014. (TV Pančevo) – Gradsko veće danas je usvojilo zaključak o formiranju Školske uprave za Južni Banat sa sedištem u Pančevu. Ovaj predlog za formiranje Školske uprave u Pančevu Gradsko veće će uputiti Ministarstvu prosvete, uz obrazloženje da Južni Banat ima 350.000 stanovnika i 125 obrazovno-vaspitnih ustanova i da Školska uprava u Zrenjaninu ne može efikasno da vrši nadzor nad njihovim radom.

   

Mnogo posla za poljočuvare

PANČEVO, 14. jul 2014. (TV Pančevo) – U ataru Pančeva i okolnih sela 1. jula ponovo je počela sa radom Poljočuvarska služba. Poljočuvari imaju zadatak da štite letinu, ali i da spreče paljenje strništa, zagađenje kanala i uništavanje vetrozaštitnih pojaseva.