Lokal

 

Kupinjak porodice Šmit iz Vojlovice

PANČEVO, 13. avgust 2014. (TV Pančevo) – Malo ljudi zna da se u Pančevu beru kupine u Vojlovici. Jedni od najvećih proizvođača voćnih vina Lajoš Šmit i njegova supruga Ružica uveliko beru kupinu i prave vino. Posla ima na sve strane, a vremenske prilike nisu išle na ruku proizvođačima kupine, pa je rod slabiji nego prethodne godine.

 

Javna rasprava o Strategiji za mlade

PANČEVO, 13. avgust 2014. (TV Pančevo) – Nacrt teksta Strategije brige o mladima Grada Pančeva od 2014. do 2017. godine predstavljen je mladima na javnoj raspravi u Apolu. Posle završetka javne rasprave, 1. septembra, Nacrt bi trebalo da se nađe pred odbornicima gradske Skupštine, nakon čega će se, ako se usvoji, krenuti u realizaciju osnovih ciljeva.

   

Asfaltirane ivanovačke ulice pred seosku slavu

PANČEVO, 13. avgust 2014. (TV Pančevo) – U nekoliko pančevačkih sela ovog leta radi se na izgradnji putne infrastrukture. U Ivanovu su ovih dana asfaltirane 4 ulice, a kako kažu nadležni iz Mesne zajednice, u planu je da ovo selo do kraja godine dobije još dve asfaltirane ulice.

   

O čemu će u četvrtak odbornici?

PANČEVO, 13. avgust 2014. (TV Pančevo) – Osim planova detaljne regulacije, odbornici Skupštine Grada će na sutrašnjoj sednici raspravljati i o novoj odluci o davanju ateljea u zakup, izmenama finansijskog plana „Direkcije za izgradnju grada“, kao i o izmenama i dopunama Odluke o poslovnom i magacinskom prostoru i garažama u Pančevu.

   

LSV protiv pruge kroz Misu

PANČEVO, 13. avgust 2014. (TV Pančevo) – Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine, koji su pored SPS-a i Jedinstvne Srbije jedina opozciija u lokalnoj Skupštini, oštro su kritikovali danas nameru gradskih vlasti da na sutrašnjoj sednici usvoje urbanistički plan koji će omogućiti izgradnju pruge kroz Misu. Ligaši smatraju da ovu odluku treba skinuti sa dnevnog reda, uz ocenu da je gradska vlast odlučila da pokrene inicijativu za promenu Republičkog urbanističkog plana samo zbog najavljenog protesta građana.

   

SDU: Kritika 100 dana Vlade

PANČEVO, 13. avgust 2014. (TV Pančevo) –U okviru turneje po Srbiji Socijaldemokratska unija predstavila je svoj program u gradskom parku u Pančevu. Povod okupljanja članova i simpatizera ove stranke u Pančevu bila je i kritika 100 dana rada Vlade Republike Srbije.