Lokal

 

Konkurs „Mladi su zakon“ otvoren do 25. jula

PANČEVO, 4. jul 2014. (TV Pančevo) – Već pet godina Ministarstvo za omladinu i sport finansira projekat „Mladi su zakon“. Ove godine u Južnobanatskom okrugu za njegovu realizaciju zaduženo je udruženje „Inicijative mladih Opovo“. Oni su danas u Pančevu pozvali udruženja mladih iz Kovina, Opova i Pančeva da učestvuju u konkursu i svoje ideje pošalju do 25. jula, dokle traje prijavljivanje.

 

Brankova škola otvorena i tokom leta

PANČEVO, 4. jul 2014. (TV Pančevo) – Učenici OŠ „Branko Radičević“ će u toku raspusta moći da se u okviru „Kampa različitosti“ bavim sportom i različitim umetničkim aktivnostima. Reč je o projektu Udruženja „Prepoznaj u sebi“ i ove škole, koji finansira pokrajinski Sekretarijat za sport i omladinu.

   

Borba protiv nacista je bila najčasniji čin

PANČEVO, 4. jul 2014. (TV Pančevo) – I danas su pančevački borci i Vojska Srbije, sa rukovodstvom Grada, polaganjem venaca na spomenike palim borcima u Gradskom parku odali počast svima koji su dali život u borbi protiv fašističkog okupatora od 1941. do 1945. godine. Na današnji dan, 4. jula 1941. Komunistička partija Jugoslavije donela je odluku da se narod organizuje na ustanak protiv fašističkog okupatora. Tim povodom su ispred spomen-obeležja u Gradskom parku vence položili gradonačelnik Pavle Radanov i predstavnici Vojske Srbije, Udruženja boraca NOR-a i Pokreta socijalista.

   

LSV: Od peticije do građanske inicijative

PANČEVO, 3. jul 2014. (TV Pančevo) – Inicijativu Lige socijaldemokrata Vojvodine u kojoj se traži smanjivanje stope poreza na imovinu za deset dana potpisalo je blizu 3.000 građana i građanki Pančeva, kazao je Vladan Keljević, odbornik LSV-a u Skupštini Grada. Sa sakupljanjem potpisa nastaviće sve dok ne sakupe dovoljan broj potpisa kako bi Odluka o promeni stope poreza bila uvrštena u dnevni red Skupštine kao građanska inicijativa.

   

„Vodovod i kanalizacija” na klupi za pitanja u Skupštini Grada

PANČEVO, 3. jul 2014. (TV Pančevo) – Na „Danu za pitanja” danas je tema bila rad JKP-a „Vodovod i kanalizacija”, na inicijativu Lige socijaldemokrata Vojvodine. Diskusija je trajala duže nego na jučerašnjoj sednici, na kojoj je na dnevnom redu bilo 115 tačaka, ali i samo tridesetak odbornika, od 70, koliko ih ima pančevačka Skupština. A diskusije je bilo oko toga da li je prilikom plavljenja ulica od velikih kiša u maju dobro reagovano ili je naša kišna kanalizacija suviše stara, kao i o tome kada će stići pijaća voda u Glogonj i Stari Tamiš. Konkretan odgovor je stigao na pitanje o ceni vode. Poskupljenja ove godine neće biti.

   

Rasprava samo o dnevnom redu

PANČEVO, 2. jul 2014. (TV Pančevo) – Odbornici su na poslednjoj redovnoj sednici pred letnji raspust na dnevnom redu imali izveštaje i planove ustanova kulture i niz kadrovskih tačaka. Izbor direktora seoskih domova kulture bio je očekivan jer su vršioci dužnosti, posle konkursa, sada dobili mandat od 4 godine. Što se tiče seoskih komunalnih preduzeća dobili smo dva nova direktora. Ali, sve ove tačke, između ostalih, nisu bile povod za bilo kakvu raspravu. Sa govornice odbornici su se javali jedino na početku, pri usvajanju dnevnog reda kada je Liga socijaldemokrata tražila da se raspravlja o smanjenju stope na porez na imovinu.