Lokal

 

Odbornici ucrtali prugu kroz Misu, uz zahtev da se ona izbriše

PANČEVO, 14. avgust 2014. (TV Pančevo) – Posle više meseci polemike, razgovora, rasprava i u direktnom dijalogu i preko medija, pančevačka Skupština danas je usvojila Detaljni regulacioni plan, po kojem pruga obilaznice preko Vinče ide i kroz naselje Misa. Ali, istovremeno, građani koji su se borili protiv toga da im uz kuće ide frekventna pruga uspeli su da isposluju da odbornici pokrenu inicijativu da se promeni Republički urbanistički plan, koji je bio osnova za donošenje ovog detaljnijeg nacrta. Menjaće se i poslovne zone u Pančevu, a biće promenjeni i uslovi zakupa poslovnog prostora, odlučili su takođe odbornici.

 

Trećina „noćnih“ radnika po kafićima neprijavljena

PANČEVO, 14. avgust 2014. (TV Pančevo) – U noćne provere zakonitosti rada krenula je i Inspekcija rada. Kontrolisali su da li su konobari, šankeri i ostali prijavljeni kao uposlenici. Pažnju je ova provera privukla i zbog pratnje policije, a rezultat je pokazao da je u četiri od sedam kontrolisanih ugostiteljskih objekata u Pančevu i Kačarevu bilo neprijavljenih radnika, a od ukupno osamnaest, čak svaki treći radio je „na crno“.

   

Kupinjak porodice Šmit iz Vojlovice

PANČEVO, 13. avgust 2014. (TV Pančevo) – Malo ljudi zna da se u Pančevu beru kupine u Vojlovici. Jedni od najvećih proizvođača voćnih vina Lajoš Šmit i njegova supruga Ružica uveliko beru kupinu i prave vino. Posla ima na sve strane, a vremenske prilike nisu išle na ruku proizvođačima kupine, pa je rod slabiji nego prethodne godine.

   

Javna rasprava o Strategiji za mlade

PANČEVO, 13. avgust 2014. (TV Pančevo) – Nacrt teksta Strategije brige o mladima Grada Pančeva od 2014. do 2017. godine predstavljen je mladima na javnoj raspravi u Apolu. Posle završetka javne rasprave, 1. septembra, Nacrt bi trebalo da se nađe pred odbornicima gradske Skupštine, nakon čega će se, ako se usvoji, krenuti u realizaciju osnovih ciljeva.

   

Asfaltirane ivanovačke ulice pred seosku slavu

PANČEVO, 13. avgust 2014. (TV Pančevo) – U nekoliko pančevačkih sela ovog leta radi se na izgradnji putne infrastrukture. U Ivanovu su ovih dana asfaltirane 4 ulice, a kako kažu nadležni iz Mesne zajednice, u planu je da ovo selo do kraja godine dobije još dve asfaltirane ulice.

   

O čemu će u četvrtak odbornici?

PANČEVO, 13. avgust 2014. (TV Pančevo) – Osim planova detaljne regulacije, odbornici Skupštine Grada će na sutrašnjoj sednici raspravljati i o novoj odluci o davanju ateljea u zakup, izmenama finansijskog plana „Direkcije za izgradnju grada“, kao i o izmenama i dopunama Odluke o poslovnom i magacinskom prostoru i garažama u Pančevu.