Lokal

 

Rasprava samo o dnevnom redu

PANČEVO, 2. jul 2014. (TV Pančevo) – Odbornici su na poslednjoj redovnoj sednici pred letnji raspust na dnevnom redu imali izveštaje i planove ustanova kulture i niz kadrovskih tačaka. Izbor direktora seoskih domova kulture bio je očekivan jer su vršioci dužnosti, posle konkursa, sada dobili mandat od 4 godine. Što se tiče seoskih komunalnih preduzeća dobili smo dva nova direktora. Ali, sve ove tačke, između ostalih, nisu bile povod za bilo kakvu raspravu. Sa govornice odbornici su se javali jedino na početku, pri usvajanju dnevnog reda kada je Liga socijaldemokrata tražila da se raspravlja o smanjenju stope na porez na imovinu.

 

Ivandanjski turnir SNS-a u malom fudbalu

 

PANČEVO, 2. jul 2014. (TV Pančevo) – Srpska napredna stranka organizovaće Ivandanjski turnir u malom fudbalu u nedelju, 6. jula u Starčevu. Pravo učešća imaju samo članovi mesnih odbora naprednjaka, a pored pehara i medalja za najbolje, organizatori najavljuju i kulturno-umetnički program za posetioce.

   

Najbolji pred upis u srednje škole: Stefan Simić, Ljubica Ilić i Minja Derikonjić

PANČEVO, 2. jul 2014. (TV Pančevo) – Groznica oko upisa u srednje škole polako jenjava. Osmake još očekuje da, posle popunjenih lista želja, vide u koju su školu primljeni i da 7. i 8. jula, u prvom upisnom krugu, upišu željenu školu. Probleme sa upisom sigurno neće imati oni koji su osvojili najaviše bodova. Najbolji među najboljima bili su i Stefan Simić iz Banatskog Brestovca, Ljubica Ilić iz Glogonja i Minja Derikonjić iz Mikine škole u Pančevu.

   

Prepreka modernizaciji pančevačkog vodovoda beogradska administracija

PANČEVO, 2. jul 2014. (TV Pančevo) – Do zime će biti zamenjena jedna od dve velike cevi kojima pijaća voda stiže do Pančeva od izvorišta preko puta Tamiša. Ovo je još jedan deo rekonstrukcije vodovodne mreže koja se finansira u saradnji sa KfW bankom. Ali, i dalje ostaje problem kako stići do novog rezervoara u gradskoj šumi, jer saradnja sa Beogradom oko izdavanja dozvole praktično ne postoji, za šta je i dokaz da je Grad Pančevo dozvolu iz beogradskog katastra čekao godinu dana.

   

Dveri: Zahtev Lige za smanjenje poreza opoziciona propaganda

PANČEVO, 1. jul 2014. (TV Pančevo) – Pokret „Dveri” kritikuje ponašanje Lige socijaldemokrata Vojvodine, koja traži smanjenje poreza na imovinu, a kako kažu, zaboravlja da je ista poreska stopa i u nekim manjim i nerazvijenim opštinama u Banatu, gde je Liga na vlasti. Milutin Ilić, član Pokreta, kaže da sve stranke koje su na vlasti poslednjih dvadesetak godina, pre izbora obećavaju jedno, a posle izbora usvajaju nove zakone o radu i otpuštaju radnike, što se nedavno dogodilo i sa radnicima u Regionalnoj privrednoj komori u Pančevu.

   

Dve sednice gradske Skupštine pred letnju pauzu

PANČEVO, 1. jul 2014. (TV Pančevo) – Pančevački odbornici zasedaće dva dana zaredom. Prva, i to redovna sednica, biće održana sutra, a u četvrtak sledi „Dan za pitanja”, koji se organizuje ponovo na incijativu Lige socijaldemokrata Vojvodine. Na redovnoj sednici na dnevnom redu su uglavnom izveštaji ustanova kulture za prošlu godinu i izbori članova školskih odbora. A na „Danu za pitanje” u skupštinskoj sali pitanja će biti postavljana javnom komunalnom preduzeću „Vodovod i kanalizacija”.