Lokal

 

Još jedna zgrada na Strelištu za izbeglice

PANČEVO, 3. avgust 2014. (TV Pančevo) – Krajem januara završena je zgrada za socijalno stanovanje na Strelištu u Cvijićevoj ulici. U nju se uselilo 15 porodica, uglavnom izbeglice. Ova zgrada je izgrađena u partnerstvu između Pančeva i Evropske unije, preko danskog Saveta za izbeglice. A prošle nedelje završen je i glavni projekat za izgradnju još jedne zgrade u Cvijćevoj ulici, očekuje se dobijanje građevinske dozvole i početak radova, najavila je članica Gradskog veća za oblast rada, zapošljavanja i socijalne politike Suzana Jovanović, gostujući u emisiji „Intervju“.

 

Bagrem oštetio 4 auta

PANČEVO, 2. avgust 2014. (TV Pančevo) – Jaka kiša koja je između 16 i 17 sati padala u Pančevu, oborila je jedno stablo divljeg bagrema u Mučeničkoj ulici, koje je oštetilo četiri parkirana automobila. Prema rečima direktora „Zelenila“ Dragana Katuce, šteta će biti nadoknađena građanima čiji su automobili oštećeni.

   

Prva liturgija u Hramu Svetog Ilije u Jabuci

PANČEVO, 2. avgust 2014. (TV Pančevo) – U Crkvi Svetog Ilije u Jabuci, koja se još gradi, danas na Svetog Iliju, slavu i ovog sela, vladika banatski Nikanor osveštao je zvono i dva krsta. Za Banatsku eparhiju ovo je istorijska proslava Svetog Ilije, jer je prvi put služena i liturgija u jednom srpskom pravoslavnom hramu u Jabuci, poručio je vladika Nikanor nakon sečenja slavskog kolača u prostorijama Mesne zajednice.

   

„Slatko“ druženje pčelara u Starčevu

PANČEVO, 1. avgust 2014. (TV Pančevo) – U okviru ,,Dana druženja” u Starčevu je bila organizvoana i izložba meda i pčelarskih proizvoda. Na ovoj manifestaciji, koja se održava 15. put, pčelari su pored izložbe, imali priliku da se i druže, razmene iskustva, a bilo je organizvoano i predavanje o novim propisima koji se tiču pčelara.

   

Srpski na španskom, engleskom i češkom u Omoljici

PANČEVO, 1. avgust 2014. (TV Pančevo) – Volontere Udruženja „Suncokret“ i njihove goste u kampu u Omoljici kiša je danas sprečila da čiste priobalje Ponjavice. Umesto toga, održali su radionicu srpskog jezika i književnosti. Svih četrnaestoro volontera iz deset zemalja su pokazali i praktično koliko su savladali srpski jezik.

   

SRS: Zemlju podeliti siromašnima

PANČEVO, 31. jul 2014. (TV Pančevo) – Pančevački radikali smatraju da bi državno poljoprivredno zemljište na teriotiji Grada Pančeva trebalo dati nezaposlenim porodicima na korišćenje na 20 godina. Na taj način i gradska vlast bi pokazala da na konkretan i ozbiljan način želi da rešava nagomilane socijalne probleme, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Srpske radikalne stranke.