Lokal

 

Kamioni na atarskim putevima

PANČEVO, 4. avgust 2014. (TV Pančevo) – U pančevačkom ataru svake godine se grade novi atarski putevi. Oni su od velike pomoći zemljoradnicima. Međutim, često se dešava da njima idu pretovareni kamioni, pa ti putevi brzo propadaju. Put Kačarevo – Jabuka je već u katastrofalnom stanju, a izgrađen je pre nekoliko godina.

 

Koliko će koštati grejanje?

PANČEVO, 4. avgust 2014. (TV Pančevo) – U Grejanju još nije urađen proračun koliki će ukupno biti računi svih Pančevaca koji su na daljinskom grejanju, kada bude počela naplata po potrošnji na podstanicama. Ovo pitanje se postavlja pošto će veliki broj građana i na godišnjem nivou plaćati više. Ali, to će, tvrdi direktor ovog javno-komunalnog preduzeća Miodrag Lazić, biti eventualno dovoljno da se pokriju poskupljenja i gasa i struje, te bi smanjenje cene kilovata dovelo verovatno i do gubitaka.

   

Najteža lubenica na idvorskoj Bostanijadi Jovana Lukina

PANČEVO, 3. avgust 2014. (TV Pančevo) – U Idvoru je održana tradicionalna međunarodna Bostanijada na kojoj su i ove godine izabrane najveće i najslađe lubenice i dinje. Na ovogodišnjoj Bostanijadi najviše pažnje su privukle trke dečaka i devojčica, koji su se nadmetali u guranju lubenica.

   

Na Starom buvljaku najtraženiji mali uređaji za domaćinstvo

PANČEVO, 3. avgust 2014. (TV Pančevo) – I pored jučerašnje obilne kiše i blata koje je ostalo posle padavina, Stari buvljak je vrveo od ljudi. Ekipa TV Pančevo bila je na mestima gde se prodaje bela tehnika. Prodavci kažu da prodaja ide slabije ovog leta u odnosu na prethodne godine. Najviše se traže manji uređaji mikseri, pegle i tosteri, ali i za to je sve teže naći kupca, tvrde prodavci.

   

Suočavanje sa propalom Starom Vajfertovom pivarom

PANČEVO, 3. avgust 2014. (TV Pančevo) – Zaboravljena, razrušena i izgorela Stara Vajfertova pivara ne služi sigurno na ponos Pančevu. O tome šta je sve dovelo do toga da bude u ovom stanju je jedna priča, ali je Grad rešio najzad da se suoči sa ovim problemom. Formirano je devetočlano radno telo koje treba da pripremi projektni zadatak da bi došlo i do idejnog rešenja rekonstrukcije i revitalizacije Narodne, odnosno Stare Vajfertove pivare. Članica Gradskog veća Jelena Batinić kaže da će se i preko konkursa sakupljati ideje, a da u prvoj fazi ovde treba otvoriti muzej pivarstva i bankarstva.

   

Još jedna zgrada na Strelištu za izbeglice

PANČEVO, 3. avgust 2014. (TV Pančevo) – Krajem januara završena je zgrada za socijalno stanovanje na Strelištu u Cvijićevoj ulici. U nju se uselilo 15 porodica, uglavnom izbeglice. Ova zgrada je izgrađena u partnerstvu između Pančeva i Evropske unije, preko danskog Saveta za izbeglice. A prošle nedelje završen je i glavni projekat za izgradnju još jedne zgrade u Cvijćevoj ulici, očekuje se dobijanje građevinske dozvole i početak radova, najavila je članica Gradskog veća za oblast rada, zapošljavanja i socijalne politike Suzana Jovanović, gostujući u emisiji „Intervju“.