Lokal

 

Usporavanje radova u Milke Marković zbog struje

PANČEVO, 12. jun 2014. (TV Pančevo) – Radovi na rekonstrukciji Ulice Milke Marković, trenutno su malo usporeni jer se čekaju ekipe koje će povezati elektroinstalaciju na novu mrežu. A dok to ne bude završeno, ne može ni da se počne sa postavljanjem ivičnjaka sa desne strane ulice u pravcu Ulice Stevana Šupljikca. Svi radovi, kažu u Direkciji, treba da budu gotovi do početka avgusta.

 

Još 40 km atarskih puteva u pančevačkom ataru

PANČEVO, 11. jun 2014. (TV Pančevo) – U narednom periodu u svim selima pančevačkog atara gradiće se novi atarski putevi. Izgradiće se još 40 kilometara atarskih puteva, koji mnogo znače poljoprivrednicima. Uz gradnju novih puteva, neophodno je održavati već izgrađene, kako ne bi brzo propali.

   

SNS i DS: Vladajuća koalicija u Pančevu ostaje ista

PANČEVO, 11. jun 2014. (TV Pančevo) – Na samoj sednici predsednik Skupštine nije dobio obaveštenje od strane odbornice Jelenke Novaković da napušta odborničku grupu Demokratske stranke. Ali, na početku zasedanja, gradonačelnik Pavle Radanov je u obraćanju odbornicima rekao da je vladajuća koalicija, u kojoj su u Pančevu i SNS i Demokratska stranka, stabilna. Prvi čovek Srpske napredne stranke u Pančevu i narodni poslanik Željko Sušec je pred kamerom Televizije Pančevo demantovao da će Jelena Novaković biti u njihovoj odborničkoj grupi. Predsednica pančevačkih demokrata Vesna Martinović je ocenila da bi svako morao da razmisli i o moralnim dimenzijama svojih postupaka.

   

Skupština: Urbanistički planovi, poskupljenje smeća i voda u Glogonju

PANČEVO, 11. jun 2014. (TV Pančevo) – Odbornici Skupštine Grada na današnjoj sednici su prihvatili da se izmene urbanisitčki planovi za širi centar, Stadion, Strelište sa Hipodromom i Vojlovicu sa Topolom, i zbog potreba potencijalnih investitora. Skupština se takođe složila da se povećaju cene odnošenja smeća u gradu za 5,5 dosto, kao i u Banatskom Novom Selu za više od 30 odsto. Rasprava nije bilo, dok na dnevni red nije stigao izveštaj javnog komunalnog preduzeća iz Glogonja, jer su odbornici Lige socijaldemokrata tražili da se počne sa rešavanjem problema vodovoda u ovom selu.

   

Fotografi povukli svoje fotografije sa izložbe „Pančevo u ratu 1999”

PANČEVO, 11. jun 2014. (TV Pančevo) – Izložba „Pančevo u ratu 1999”, koja je otvorena u ponedeljak u pančevačkom Narodnom muzeju, juče je zatvorena. Dan posle otvaranja dva fotografa su povukla svoje fotografije sa izložbe jer nisu bili potpisani kao autori ni pored fotografija ni u katalogu. Bogdan Petrov je ocenio da je u pitanju teška povreda autorskih prava jer se po katalogu može shvatiti da je potpuno drugi autor u pitanju. A direktorka Narodnog muzeja Svetlana Mesicki je za TV Pančevo rekla da je problem to što ne postoji Zakon o muzejskoj delatnosti, koji bi štitio kustose, i da sada postoji bojazan da bi se prilikom predstojeće izložbe o Gradskom parku, mogao pojaviti neki naslednik autora starih razglednica i fotografija i tužiti Muzej.

   

Prelazak odbornice DS-a u Pokret socijalista

PANČEVO, 11. jun 2014. (TV Pančevo) – Pokret socijalista iz Pančeva je danas pred novinarima objavio da je odbornica Demokratske stranke Jelenka Novaković prešla u njihove redove. Na Skupštini Grada, nakon ove konferencije, koja je održana jutros, predsedniku Skupštine ova odbornica nije prijavila promenu odborničke grupe i stranke. A Đorđe Lukač, predsednik pančevačkog Pokreta socijalsita, najavio je da će ova stranka uskoro imati i odborničku grupu.