Lokal

 

50 novih autobuskih stajališta do kraja godine

PANČEVO, 18. jun 2014. (TV Pančevo) – Do kraja godine u Pančevu i selima biće postavljeno 50 novih autobuskih stajališta. Kako će ona izgledati, može se videti na stanici kod Pekare. Namera ATP-a je bila da ona ne budu skupa, ali da budu korisna - da štite i od vetra i sunca, ali da može i da se sedne na klupicu. Odluka gde će biti postavljene zavisila je i od toga da li postoji betonska podloga, jer tamo gde je samo zemlja, jednostavno nemoguće ih je podići.

 

Zatvaranje mosta menja trasu autobusa do Beograda

PANČEVO, 18. jun 2014. (TV Pančevo) – Od sutra se menja i trasa autobusa do Beograda zbog zatvaranja starog mosta na Tamišu, koji će se rekonstruisati narednih pet meseci. To znači da će biti promenjena i stajališta na ovoj relaciji. U odlasku i dalje će autobusti stajati kod hotela „Tamiš”, a biće uvedena nova tri stajališta u Ulici Žarka Zrenjanina. U povratku nema stajanja kod hotela, ali zato će funkcionisati tri stanice u Ulici Žarka Zrenjanina.

   

Plamenac napao kukuruz

PANČEVO, 17. jun 2014. (TV Pančevo) – Ove proizvodne godine ratarske i biljne kulture napadaju razne bolesti. Kukuruzni plamenac je uzročnik pojave aflatoksina pre dve godine. Trenutno počinje da se javlja na kukuruzu i paprici, pa je to razlog više da ratari i povrtari reaguju.

   

Besplatno stanovanje u dolovačkoj Zadruzi završeno

PANČEVO, 17. jun 2014. (TV Pančevo) – Posle desetak godina života u objektima ekonomije Zemljoradničke zadruge u Dolovu, koja je nedavno dobila vlasnika, tridesetak članova tri porodice moraće da do 15. avgusta pronađe drugi krov nad glavom. Pomoć za rešenje problema tražili su od Mesne zajednice i gradske vlasti. Obratili su se i republičkim vlastima, a jedno od rešenja bi, kažu, bilo i da im neko ustupi neku napuštenu seosku kuću.

   

Kako do više novca?

PANČEVO, 17. jun 2014. (TV Pančevo) – Ljudi iz pančevačke Gradske uprave, ustanova i preduzeća sutra će moći više da saznaju o tome kako da dođu do novca za investicije. Seminar u Gradskoj upravi pod nazivom „Postojeći podsticaj i olakšice za privlačenje direktnih investicija“ organizuju Vojvođanski investicioni fond, Nacionalna alijansa za ekonomski razvoj i Grad Pančevo. Između ostalog, učesnici će se upoznati i sa novom uredbom Vlade Srbije o uslovima i načinu direktnih investicija, kao i o novim poreskim olakšicama na zarade novozaposlenih.

   

Matematika lakša od srpskog

PANČEVO, 17. jun 2014. (TV Pančevo) – Na test iz matematike danas je u Pančevu izašlo 1.069 učenika, jedan učenik manje nego na jučerašnje polaganje završnog istpita iz maternjeg jezika. Ali, učenici iz Isidorine škole kažu da im je matematika bila lakša od srpskog i da su zadaci bili jednostavniji nego na probnom testu.