Lokal

 

Izmene zakona radi efikasnijeg rada Crvenog krsta

PANČEVO, 17. avgust 2014. (TV Pančevo) – Gradsko veće je na nedavno održanoj sednici usvojilo Izveštaj o radu za prošlu i Plan rada za ovu godinu Crvenog krsta Pančevo. Majske poplave, tokom kojih je Crveni krst radio mnogo više nego što je imao sredstava, nameću potrebu promene zakonske regulative, da ne bi bilo velikog raskoraka između plana i realizacije.

 

Usporeni radovi na mostu zbog kiše

PANČEVO, 16. avgust 2014. (TV Pančevo) – Kiša je usporila radove na rekonstrukciji mosta, ali u Direkciji za izgradnju kažu da se i dalje drže rokova, to jest da će rekonstrukcija biti završena do polovine novembra. Rok od pet i po mesci za popravku ovog mosta, posle dvanaest godina, sami su zadali, jer prethodna iskustva govore da je potrebno da se ovaj posao uradi kako treba, što pokazuju i prethodna iskustva, izjavio je Stanko Škaljak iz Direkcije za izgradnju, koja i vodi ove radove.

   

Javni poziv za privatizaciju RTV Pančevo

PANČEVO, 15. avgust 2014. (TV Pančevo) – Agencija za privatizaciju Srbije objavila je na svom sajtu javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti investitora za privatizaciju 502 preduzeća. Poziv se odnosi na preduzeća više grana delatnosti, među kojima su i 73 preduzeća za javno informisanje i komunikaciju. Tako je javni poziv za pisma o zainteresovanosti objavljen za Radio-televiziju Pančevo i list „Pančevac“. Na listi za privatizaciju preduzeća iz oblasti informisanja nalaze se i Studio B, Politika, novosadski Dnevnik, RTV Obrenovac i drugi.

   

„Higijena” dopunila rezerve Transfuzije

PANČEVO, 15. avgust 2014. (TV Pančevo) – Da bi rezerve krvi u pančevačkoj Transfuziji i za vreme leta bile stabilne, kada je to najteže obezbediti, danas su krv dali radnici „Higijene”. Dr Radmila Rajlić Ristovska iz Transfuzije napominje da je dnevno potrebno oko 20 do 30 davalaca da bi rezerve bile dovoljne za potrebe Pančevaca.

   

Prašuma ambrozije u Pančevu

PANČEVO, 15. avgust 2014. (TV Pančevo) – Samo nekoliko kilometara od centra Pančeva, uz dunavski nasip, na skoro 40 hektara površine, otkrivena je ambrozija. Ona još nije sasvim procvetala, pa postoji velika bojazan da će kod alergičnih na ovu biljku, koji već imaju reakciju, izazvati pravi šok. Nadležni se slažu u stavu da je treba hitno uništiti, a do adekvatnog rešenja do kraja radnog vremena danas se nije stiglo. Ako bude procvetala pre nego što bude bar pokošena, alergičnima ostaje da se zatvore u kuću i zagipsaju prozore.

   

Radovi u Kozaračkoj pri kraju

PANČEVO, 15. avgust 2014. (TV Pančevo) – Do kraja sledeće nedelje trebalo bi da se završe radovi na rekonstrukciji i postavljanju semafora na raskrsnici Kozaračke i Novoseljanskog puta. Godinama je bila prava avantura priključenje na glavnu saobraćajnicu sa Mise, pa će ovo sigurno značiti veliko olakšanje za građane iz ovog dela grada, a i veću bezbednost u saobraćaju.