Lokal

 

Trg Đorđa Vajferta „propao” zbog starog kolektora

PANČEVO, 13. jun 2014. (TV Pančevo) – Na Trgu Đorđa Vajferta su se ponovo obrušile „kocke” na trotoaru, u ovoj, inače, pešačkoj zoni. I ponovo je uzrok tome urušuvanje kišnog kolektora nakon poslednjih obilnih padavina. Kada je popločana ova ulica, sredinom ’90-ih, ostavljen je i kolektor star sedam decenija, koji ne može da izdrži ni sve naknadne priključke. Zato su, kažu u „Vodovodu”, moguća i nova obrušavanja trotoara na ovom mestu.

 

Semafor na uglu ulica Svetog Save i Svetozara Miletića „trepće“ godinu dana

PANČEVO, 13. jun 2014. (TV Pančevo) – Već duže od godinu dana vozači u Pančevu rado koriste rekonstruisanu ulicu Svetozara Miletića. Ali, isto toliko vremena u raskrsnicu sa Ulicom Svetog Save ulaze izvirujući. Pešački, biciklistička, četiri trake – pa opet biciklistička i pešački. Od pomoći im nisu semafori na kojima gotovo godinu dana trepće samo žuto svetlo.

   

Fotografi najavljuju tužbe zbog izložbe „Pančevo u ratu 1999”

PANČEVO, 13. jun 2014. (TV Pančevo) – Izložba „Pančevo u ratu 1999“, po svemu sudeći, dobiće sudski epilog. Tužbe najavljuju i Bogdan Petrov i Zoran Jovanović Mačak, fotografi koji su povukli svoje fotografije zbog toga što nisu bile potpisane. Pored toga, Jovanović je na konferenciji za novinare, ispred Muzeja, kazao i da su njegove fotografije izrađene neprofesionalno, na osnovu predloška koji je trebalo da služi samo za njihov odabir. Obojica su kazala i da oni nisu krivci što je izložba prekinuta, jer su svoja dela besplatno ustupili Muzeju da bi ih Pančevci videli, ali da se autorstvo mora poštovati, kao kod svake izložbe.

   

U planu sređivanje kanala za odvodnjavanje

PANČEVO, 13. jun 2014. (TV Pančevo) – Gradsko veće donelo je odluku da Grad Pančevo konkuriše kod Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj na konkursu za uređenje kanalske mreže, koja služi za odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta. Čitava investicija, koju bi sa 40 odsto finansirao i Grad, treba da košta oko 67 miliona dinara.

   

Samoubistvo na Kotežu II

PANČEVO, 13. jun 2014. (TV Pančevo) – Sinoć u 21 sat i 40 minuta na Kotežu II, u Vojvođanskom bulevaru 18 dogodilo se samoubistvo. Žena, stara 35 godina, skočila je sa petog sprata. Istragu o ovom slučaju preuzelo je Više javno tužilaštvo.

   

Nesreće na železnici izazov i za lekare Hitne pomoći

PANČEVO, 12. jun 2014. (TV Pančevo) – Iako lekari često ponavljaju i opominju da bi u ovo doba godine, naročito hronični bolesnici, trebalo da povedu računa i da zbog naglog otopljavanja ne dođu u stanje koje dovodi do kolapsa, sudeći po broju takvih slučajeva u Hitnoj pomoći, to izgleda treba ponovo reći. Poseban izazov u poslednje vreme i za lekare i za tehničare iz Hitne pomoći jesu traume nakon nesreća na železnici.