Lokal

 

Sorte strnih žita i zaštita bilja na „Danu polja“

PANČEVO, 8. jun 2014. (TV Pančevo) – „Dan polja strnih žita i zaštite bilja“ Instituta „Tamiš“ održaće se 13. juna, a očekuje se učešće više desetina stručnjaka i poljoprivrednih proizvođača. Na „Danu polja“ učesnici će moći da vide najvažnija ostvarenja u pančevačkom ataru.

 

Vrane padaju između Rafinerije i Petrohemije

PANČEVO, 8. jun 2014. (TV Pančevo) – Jutros rano nekoliko građana primetilo je veći broj uginulih vrana u Spoljnostarčevačkoj, na pešačkom ostrvu i kraj puta između Petrohemije i ulaza za teretna vozila u Rafineriju. Komunalna inspekcija je naknadno pronašla tri mrtve ptice, koje je snimila i Televizija Pančevo. One su odnete u ZOO centar, gde će se možda i utvrditi kako su nastradale.

   

Do studentske prakse „ni po babu, ni po stričevima“

PANČEVO, 7. jun 2014. (TV Pančevo) – Grad Pančevo će i ove godine sredstvima iz budžeta pomagati građanima da dođu do zaposlenja ili da pokrenu svoj biznis. Pored Sajma zapošljavanja, tu su i konkursi za studentske prakse, praske u javnom i privatnom sektoru i sredstva za samozapošljavanje. Grad nije poslodavac niti preduzeće, ali cilj je da se ljudima obezbedi početni staž ili daju inicijalna sredstva i stručna pomoć za preduzetnike početnike. Ove godine ima i promena, jer kako kaže članica Gradskog veća zadužena za socijalnu politiku, rad i zapošljavanje Suzana Jovanović, cilj je da uložena sredstva imaju što bolji efekat, a ne da se samo u izveštajima napiše da smo nešto dali za tu svrhu.

   

Prostorije u centru Pokretu socijalista Pančeva

PANČEVO, 6. jun 2014. (TV Pančevo) – Pokret socijalista Pančeva dobio je danas prostorije u centru grada. Otvaranju prostorija prisustvovali su, pored potpredsednika ove partije i narodnog poslanika Dragana Todorovića i članova stranke, i koalicioni partneri iz SNS-a, kao i brojni gosti iz gradskih odbora drugih stranaka. Kako je najavio Đorđe Lukač, predsednik Gradskog odbora Pokreta socijalista Pančeva, naredne nedelje ova stranka dobiće i jednog odbornika u gradskom parlamentu.

   

Rupa na raskrsnici Ive Kurjačkog i Karađorđeve

 

PANČEVO, 6. jun 2014. (TV Pančevo) – Na raskrsnici ulica Ive Kurjačkog i Karađorđeve danas oko 18 časova i 30 minuta urušio se deo asfalta. Nadležni iz JKP-a „Vodovod i kanalizacija“ nasuli su pesak i obezbedili deo puta, a povređenih nije bilo. Uzrok će se, prema rečima Draška Stojića iz JKP-a „Vodovod i kanalizacija“, naknadno utvrditi.

   

Druženje vojske, gradskih čelnika, direktora i novinara u Specijalnoj brigadi

PANČEVO, 6. jun 2014. (TV Pančevo) – „Nije veliki rashod, a ogromna je korist“, ovim rečima je komandant Specijalne brigade Vojske Srbije, brigadni general Jelesije Radivojević, ocenio današnju posetu i druženje sa predstavnicima gradske vlasti, javnih i javnih komunalnih preduzeća i drugih privrednih subjekata. Pored obilaska kasarne „Rastko Nemanjić“, upoznavanja sa naoružanjem, obilaska spomen-sobe i trupne Crkve Svetog Save, gosti su bili u prilici i da pucaju. Naravno, ni vojnički pasulj nije izostao.