Lokal

 

Spomenik psu Leu u Narodnoj bašti

PANČEVO, 21. jun 2014. (TV Pančevo) – Skupština Grada usvojila je predlog Društva prijatelja životinja „Ljubimci“ o postavljanju spomenika jazavičaru Leu u Narodnoj bašti. Spomenik ovom malom hrabrom psu, koji je stradao spasavajući jedanaestogodišnju devojčicu od napada bulmastifa, uradiće vajarka Svetlana Karović – Deranić. Spomenik bi trebalo da bude završen do septembra.

 

Na maturi najbolji učenici iz Glogonja i iz Mikine škole

PANČEVO, 20. jun 2014. (TV Pančevo) – Prvi preliminarni rezultati završnog ispita za osnovce, pokazuju da su pančevački đaci u proseku odgovorili na 50 odsto postavljenih pitanja i zadataka iz maternjeg jezika i matematike, rekao je Miodrag Radojković, gradski većnik zadužen za obrazovanje. Po njegovim rečima rezultati su isti i u drugim većim gradovima Srbije. Ipak, pančevački osnovci pokazali su nešto bolje rezultate u kombinovanom testu. Liste bodova i zvanični rezultati biće objavljeni iduće nedelje u školama, na osnovu čega će svršeni osnovci popunjavati liste želja za upis u srednje škole.

   

Ubrzati izdavanje građevinskih dozvola u Pančevu

PANČEVO, 20. jun 2014. (TV Pančevo) – O mogućnosti da se ubrza izdavanje lokacijskih i građevinskih dozvola razgovaralo se danas u Gradskoj upravi. Za istim stolom našli su se predstavnici gradske administracije, gradske vlasti, direktori gradskih javnih preduzeća i službi uključenih u ovaj posao. Kako je naveo inicijator sastanka, inače pomoćnik gradonačelnika za urbanizam Slave Bojadžijevski, ubuduće će se ovaj posao raditi sa više koordinacije i praćenja učinka.

   

Jabuka konkuriše za autobusko stajalište

PANČEVO, 20. jun 2014. (TV Pančevo) – Pančevo će učestvovati na konkursu koji je raspisala Pokrajina za unapređenje saobraćajne infrastrukture sa predlogom da napravi autobusko stajalište u Jabuci. Za tu namenu potrebno je milion i 750.000, od čega bi Pokrajina trebalo da obezbedi milion i 400, a Grad 350.000 dinara.

   

Manje autobusa tokom leta

PANČEVO, 20. jun 2014. (TV Pančevo) – Zbog letnjeg raspusta, krajem juna ukidaju se pojedini polasci autobusa ATP-a ka selima, dok na gradskim linijama saobraćaju ređe u julu i avgustu nego tokom godine. U ATP-u kažu da se letnji red vožnje uvodi na dva meseca zbog manjeg broja putnika koji se leti voze autobusima ATP-a. Od 1. jula sledi smanjenje broja vozila i u gradskom saobraćaju.

   

Još jedan deo kanalizacije na Kudeljarcu

PANČEVO, 20. jun 2014. (TV Pančevo) – Posle godinu dana nastavljeni su radovi na izgradnji fekalnog kolektora duž Novoseljanskog puta. Iz gradskog budžeta je ove godine za tu namenu izdvojeno 10 miliona dinara, ali to i dalje nije dovoljno kako bi fekalna kanalizacija bila završena. Ipak, i ovo je deo cele investicije, u koju će Grad i dalje ulagati, jer je ona proglašena za kapitalnu.