Lokal

 

Promene urbanističkih planova centra, stadiona, Strelišta, Vojlovice

PANČEVO, 3. jun 2014. (TV Pančevo) – Pred sednicu Skupštine Grada Gradsko veće je danas prihvatilo izmene Generalnog plana regulacije za širi centar Pančeva i Strelišta sa Hipodromom, Vojlovice sa Topolom, kao i Plan detaljne regulacije za zonu Gradskog stadiona.

 

Stižu rešanja za novi porez na imovinu

PANČEVO, 3. jun 2014. (TV Pančevo) – Ovih dana na adrese Pančevaca stići će nova rešenja za porez na imovinu za 2014. godinu. Rešenja su u skladu sa Zakonom koji je počeo da se primenjuje od 1. januara, a koji podrazumeva drugačiji sistem obračuna. Rok za plaćanje je 15 dana od dana prispeća rešenja. A pošto će većina sugrađana od sada morati da plaća veći porez na imovinu, Poreska uprava će od sledeće nedelje poslati svim poreskim obveznicima uplatnice sa iznosom razlike koju treba da plate.

   

Tezge na Zelenoj pijaci za sve pod istim uslovima

PANČEVO, 3. jun 2014. (TV Pančevo) – Sutra u 10 sati na javnoj licitaciji će biti i 36 tezgi koje su do sada koristili poljoprivrednici iz programa „Kontrolisane proizvodnje“ na osnovu interne licitacije od 2012. godine. Pre toga, tri godine te tezge su za njih bile besplatne, pa je to i razlog nezadovoljstva ovih poljoprivrednika. U „Zelenilu“ kažu da ni zakon ne dozvoljava da se nekome daje prednost unapred. Grad je u međuvremenu raspisao javni konkrus za sredstva kojima bi pomogao ovakvu vrstu poljoprivredne prizvodnje, ali jedini ponuđač Institut „Tamiš“ nije imao potpunu dokumentaciju.

   

Završena dezinfekcija poplavljenih objekata u Pančevu

PANČEVO, 3. jun 2014. (TV Pančevo) – Posle obilne kiše koja je u noći između subote i nedelje, 24. i 25. maja, izazavla velike nevolje u pojedinim ulicama u Pančevu, poplavivši uglavnom podrume, građani su pozvani da prijave eventualnu štetu. Pored toga, obezbeđena im je i deratizacija i dezinfekcija poplavljenih objekata.

   

„Vrući izbori“ za direktora pančevačke Bolnice

PANČEVO, 2. jun 2014. (TV Pančevo) – Predsednica sindikata „Nezavisnost“ pančevačke Bolnice Evica Lapčević Navala očekuje da Pokrajina, pre nego što upravni odbor preporuči kandidata za direktora, konstatuje da su članovi Upravnog odbora iz Bolnice izabrani mimo propisa. To je danas saopšteno novinarima, a pomoćnik direktora Novica Đorđević kaže da izbor članova ovog tela nema veze sa izborom direktora i da poslednju reč, kao i u slučaju izbora prvog čoveka ove zdravstvene ustanove i o primedbi i Nezavisnog sindikata i ASNS-a, donosi Pokrajina.

   

Više autobusa do Glavne stanice u Beogradu

PANČEVO, 2. jun 2014. (TV Pančevo) – Gradski autoprevoznik je početkom juna uveo izmene u redu vožnje za Beograd. Zbog velikog interesovanja putnika veliki broj autobusa će umesto do Dunav stanice ići i do Glavne autobuske stanice u Beogradu. Važno je napomenti da je od juna poslednji polazak za Beograd, umesto u 23 sata i 30 minuta, u 23 sata i 15 minuta.