Lokal

 

Samo jedna žalba pred Okružnom komisijom

PANČEVO, 23. jun 2014. (TV Pančevo) – Od subote su učenici imali priliku da podnose žalbe ukoliko misle da su oštećeni. Žalbe su prvo podnošene opštinskim žalbenim komisijama, a odbijeni učenici danas su prigovore mogli da podnesu i Okružnoj žalbenoj komisiji. Najviše prigovora je bilo na greške u sabiranju bodova na testovima.

 

150 pančevačkih mališana čeka upis u vrtiće

PANČEVO, 23. jun 2014. (TV Pančevo) – Upis mališana u vrtiće Predškolske ustanove „Dečja radost“ za školsku 2014/2015. godinu je završen. Za upis u 20 vrtića, konkurisalo je 800 mališana. Na listi čekanja je ostalo 150 dece. Direktorka PU „Dečja radost“ Ružica Beč kaže da je najkritičnija situacija na Misi i da bi izgradnja još jednog vrtića smanjila listu čekanja na minimum.

   

Ambulanta u Brestovcu, ipak, od septembra

PANČEVO, 23. jun 2014. (TV Pančevo) – Rekonstrukcija ambulante u Banatskom Brestovcu, koja je trebalo da bude završena u junu, potrajaće do septembra, jer su iskrsli nepredviđeni radovi. Ispostavilo se da je neophodno ugraditi novu vodovodnu instalaciju, a mora da se uradi i protivpožarna zaštita kako bi objekat dobio upotrebnu dozvolu, kazao je Božidar Barbir iz JP-a „Direkcija“. Procena je da će dodatni radovi koštati oko 450.000 dinara, a ko će raditi, znaće se nakon završetka javne nabavke.

   

Komplet Dostojevskog 1.500 dinara na Starom buvljaku

PANČEVO, 22. jun 2014. (TV Pančevo) – I ovoga jutra na Starom buvljaku je vrvelo od ljudi. Ponuda robe je, kao i uvek, bila velika. Ekipa TV Pančevo pokušala je da pronađe prodavce knjiga i sazna šta je to što Pančevci najčešće kupuju za čitanje.

   

Vetrogenerator iz 3D štampača - delo pančevačkih mašinaca

PANČEVO, 22. jun 2014. (TV Pančevo) – Vetrogenerator, delo nastavnika i učenika srednje Mašinske škole u Pančevu, proradio je. Predstavljanju u holu škole prisustvovali su i predstavnici Naftne industrije Srbije, koji su projekat pomogli nabavkom 3D štampača, na kome je napravljeno više od 120 delova ovog novog proizvoda. Predstoji dobijanje odgovarajućih dozvola kako bi vetrogenerator bio i postavljen u školskom dvorištu.

   

Glogonjci najbolji na maloj maturi

PANČEVO, 21. jun 2014. (TV Pančevo) – Na završnom ispitu u osnovnim školama nijedan učenik u Pančevu nije imao maksimalni broj poena na sva tri testa, ali nema ni đaka koji nije rešio bar neki zadatak. Najbolji su ovaj put bili učenici Osnovne škole „4. oktobar“ iz Glogonja, a zatim učenici iz jedne gradske škole „Miroslav Antić“. Danas je bio dan za žalbe Opštinskoj upisnoj komisiji. Ko nije zadovoljan njihovom odlukom može u ponedeljak da se žali i Okružnoj komisiji.