Lokal

 

Na ponovljenom prijemnom tri pančevačka osmaka

PANČEVO, 19. avgust 2014. (TV Pančevo) – Danas su učenici koji malu maturu polažu u avgustovskom roku polagali ispit iz matematike. Na teritoriji Grada Pančeva ponovljeni završni ispit prijavilo je petoro učenika, ali se odazvalo samo njih troje.

 

100 godina Preobraženja u Gornjem gradu

PANČEVO, 19. avgust 2014. (TV Pančevo) – Stanovnici pančevačkog Gornjeg grada, poznatijeg kao Margita, obeležavaju danas slavu Preobraženje. U Mesnoj zajednici „Gornji grad” presečen je danas u podne slavski kolač. U Preobraženskom hramu to će biti obavljeno posle svečane liturgije u 18 sati. A po tradiciji, žitelji i ovog dela grada i njihove komšije, zabaviće se i na vašaru.

   

Čijih su 52 hektara ambrozije uz Dunav i u Starčevu

PANČEVO, 19. avgust 2014. (TV Pančevo) – Plantaža ambrozije na dunavskom nasipu, kako se sada ispostavlja, sa dodatnom parcelom prema Starčevu, površine od čak 52 hektara, i dalje nije uklonjena. Od petka, kada ju je prvi put snimila Televizija Pančevo, dodatno je procvetala. Ipak, ima nade da će od sutra ona početi da se kosi ili hemijski uništava, pošto je konačno pronađen republički fitosanitarni inspektor.

   

Gornjani spremni za Preobraženje

PANČEVO, 18. avgust 2014. (TV Pančevo) – Mesna organizacija penzionera Gornjeg grada u proslavu Preobraženja Gospodnjeg uključila se organizovanjem izložbe u sali zgrade Mesne zajednice. O Gornjem gradu i životu Gornjana progovorili su kroz antikvitete, ručne radove, slike umetnika i tradicionalna jela. Zanimljiva izložba Organizacije, koja broji više od stotinu aktivnih članova, može se posetiti u ponedeljak do 22 sata i u utorak do 16 sati.

   

Prihvatilište pred zatvaranjem?

PANČEVO, 18. avgust 2014. (TV Pančevo) – Postoji opasnost da prihvatilište za pse i mačke lutalice bude zatvoreno, jer JKP „Higijena“ nije otklonila nedostatke koje je Republička veterinarska inspekcija konstatovala u svom zapisniku još prošle godine. „Higijena“ se do sada više puta obraćala Gradu za novac, kako bi se otklonili nedostaci, ali novca za ovu namenu nije bilo u budžetu, kaže Zoran Radojković, rukovodilac Sektora komunalnih usluga u ovom gradskom preduzeću.

   

Ambrozija cveta, a mi čekamo

PANČEVO, 18. avgust 2014. (TV Pančevo) – Posle priloga koji je emitovala Televizija Pančevo u petak o tome da je na dunavskom damu, od fabrika „južne zone” do Ivanova, pronađena plantaža ambrozije na površini od 40 hektara, i dalje nije poznato kako će ona biti uništena. Inače, na ovaj korov je alergično 25 odsto ljudstva i u krajnjem slučaju ona redovno izaziva i astmu. Zdenka Miljković, predsednica Stručnog tima za suzbijanje ambrozije u Gradskoj upravi, tvrdi da je to i u nadležnosti fabrika „južne zone” i da nalog o načinu njenog suzbijanja treba da da Fitosanitarna inspekcija. Adresa, po njenim rečima, za reagovanje je i preduzeće „Tamiš-Dunav“.