Lokal

 

Vlada Turske donirala plastenike izbeglicama u Pančevu

 

PANČEVO, 11. avgust 2014. (TV Pančevo) –Direktor Balkanskog odeljenja Turske agenciju za međunarodni razvoj i saradnju dr Mahmut Cevik obišao je jednu od 10 izbegličkih porodica iz Pančeva, koja je dobila savremeni plastenik. Gradonačelnik Pančeva Pavle Radanov se zahvalio na ovoj donaciji, naglasivši da je to pravi vid pomoći, jer ljudima daje hleb u ruke.

 

„Romantična zemlja” Klotilde Milovanović

PANČEVO, 10. avgust 2014. (TV Pančevo) – Penzionerka Klotilda Milovanović svoje dvorište u Deliblatskoj peščari nazvala je „Romantičnom zemljom”. Ona pravi figure od svega što nađe u prirodi, a svakom predmetu nađe namenu u svom vrtu. Posetioci i komšije iz Peščare kažu da nešto lepše i kreativnije još nisu videli.

   

Pred Pančevcem Brankom Grbićem matematički kamp u Lionu

PANČEVO, 10. avgust 2014. (TV Pančevo) – Osamnaestogodišnji Pančevac Branko Grbić objavio je prošle godine rad u američkom naučnom časopisu za kompjutersku matematiku, cenjenom u naučnim krugovima. Tim radom otvorio je vrata matematičkom kampu, jednom od najboljih u svetu, koji okuplja mlade širom sveta. Ove godine, kamp se održava u Lionu.

   

Skejt akrobacije u Barutani

PANČEVO, 9. avgust 2014. (TV Pančevo) – U skejt parku „Barutana“ danas su se okupili skejteri iz nekoliko gradova, kako bi, kako kažu, promovisali ovu specifičnu subkulturu. Susret skejtera je jedna od aktivnosti novosadskog Centra za razvoj vizuelne kulture, koji planira da od skejt turneje po Vojvodini napravi dokumentarnu televizijsku emisiju.

   

Starčevački mališani pravili igračke

PANČEVO, 9. avgust 2014. (TV Pančevo) – U okviru „Dana druženja“ u Starčevu, organizovana je radionica u pravljenju jeftinih igračaka. Cilj radionice je da se mališani pre svega zabave, ali i da razvijaju motoriku. Pravo učešća su imali svi koji su kreativni, bilo da su deca bilo da se osećaju mladima.

   

Stratište sinulo

PANČEVO, 8. avgust 2014. (TV Pančevo) – Spomen-kompleks Stratište je konačno osvetljen. Javno preduzeće „Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva“ završilo je svoj deo posla, pa je Stratište noću obasjano sa pet reflektora sa visokih stubova. Ovo je samo jedan u nizu poteza da bi se Stratište očuvalo.