Lokal

 

Napušteni psi bez krova nad glavom

PANČEVO, 6. jul 2014. (TV Pančevo) – Grad Pančevo od 2007. godine finansira i sprovodi program kontrole broja napuštenih životinja metodom „uhvati, steriliši, vrati”. Ovaj program podrazumeva i postavljanje kućica za napuštene pse, koji se posle sterilizacije vraćaju na javne površine, gde su i ranije živeli. Ali početkom ove godine kućice su uklonjene, po nalogu Komunalne inspekcije, jer ne postoji gradska odluka o postavljanju montažnih objekata za pse. Gradski Tim za kontrolu populacije napuštenih životinja, kao i Društvo prijatelja životinja, očekuje da će odluka ipak biti doneta na jesen, kako bi životinje tokom zime imale sklonište.

 

Starčevački SNS pobednik Ivandanjskog turnira u malom fudbalu

PANČEVO, 6. jul 2014. (TV Pančevo) – Starčevo je bilo domaćin Ivandanjskog turnira u malom fudbalu, koji je prvi put organizovala Srpska napredna stranka iz Pančeva. Najbolji tim turnira je Mesni odbor naprednjaka iz Starčeva, drugi su naprednjaci iz Banatskog Novog sela, a takmičari iz Ivanova zauzeli su treće mesto. Za najboljeg igrača proglašen je Krsto Bukumirić iz Starčeva, najbolji golman je Ivanovčanin Rajko Ćorić, a najbolji strelac dolazi iz Banatskog Novog Sela – Stojan Milovac.

   

Konkurs „Mladi su zakon“ otvoren do 25. jula

PANČEVO, 4. jul 2014. (TV Pančevo) – Već pet godina Ministarstvo za omladinu i sport finansira projekat „Mladi su zakon“. Ove godine u Južnobanatskom okrugu za njegovu realizaciju zaduženo je udruženje „Inicijative mladih Opovo“. Oni su danas u Pančevu pozvali udruženja mladih iz Kovina, Opova i Pančeva da učestvuju u konkursu i svoje ideje pošalju do 25. jula, dokle traje prijavljivanje.

   

Brankova škola otvorena i tokom leta

PANČEVO, 4. jul 2014. (TV Pančevo) – Učenici OŠ „Branko Radičević“ će u toku raspusta moći da se u okviru „Kampa različitosti“ bavim sportom i različitim umetničkim aktivnostima. Reč je o projektu Udruženja „Prepoznaj u sebi“ i ove škole, koji finansira pokrajinski Sekretarijat za sport i omladinu.

   

Borba protiv nacista je bila najčasniji čin

PANČEVO, 4. jul 2014. (TV Pančevo) – I danas su pančevački borci i Vojska Srbije, sa rukovodstvom Grada, polaganjem venaca na spomenike palim borcima u Gradskom parku odali počast svima koji su dali život u borbi protiv fašističkog okupatora od 1941. do 1945. godine. Na današnji dan, 4. jula 1941. Komunistička partija Jugoslavije donela je odluku da se narod organizuje na ustanak protiv fašističkog okupatora. Tim povodom su ispred spomen-obeležja u Gradskom parku vence položili gradonačelnik Pavle Radanov i predstavnici Vojske Srbije, Udruženja boraca NOR-a i Pokreta socijalista.

   

LSV: Od peticije do građanske inicijative

PANČEVO, 3. jul 2014. (TV Pančevo) – Inicijativu Lige socijaldemokrata Vojvodine u kojoj se traži smanjivanje stope poreza na imovinu za deset dana potpisalo je blizu 3.000 građana i građanki Pančeva, kazao je Vladan Keljević, odbornik LSV-a u Skupštini Grada. Sa sakupljanjem potpisa nastaviće sve dok ne sakupe dovoljan broj potpisa kako bi Odluka o promeni stope poreza bila uvrštena u dnevni red Skupštine kao građanska inicijativa.