Lokal

 

Bez kulturnih i sportskih manifestacija u Pančevu do daljeg

PANČEVO, 20. maj 2014. (TV Pančevo) – Grаdskо vеćе u Pаnčеvu dоnеlо је оdluku dа sе u grаdu i sеlimа dо dаlјеg оdlаžu svе kulturnе i spоrtskе mаnifеstаciјe, uklјućuјući i Dаnе piјаcа i Kаrnеvаl, kојe su bile plаnirаne u јunu. To ne važi jedino za humanitarne manifestacije. Pоrеd tоgа, nаlоžеnо је svim grаdskim prеduzеćimа i ustаnоvаmа dа zbоg usmеrаvаnjа dеlа srеdstаvа zа nаknаdu štеtе оd pоplаvа, оbustаvе slаnjе rаdnikа nа stručnе sеminаrе, spоrtskе igrе i sl. dо sаnirаnjа svih pоslеdicа ove еlеmеntаrnе nеpоgоdе.

 

Do petka dovoljno humanitarne pomoći u pančevačkom Crvenom krstu

PANČEVO, 20. maj 2014. (TV Pančevo) – Za 186 lica koja su spas iz Obrenovca i okoline pronašli u Pančevu, u Crvenom krstu su danas pripremali pakete pomoći. U pomoć su pozvani stariji aktivisti, pre svega, zbog razvrstavanja polovne odeće. Deo prikupljene pomoći, preko Crvenog krsta Vojvodine i Srbije, biće distribuiran tamo gde je najpotrebniji. Sakupljeno je jako mnogo robe, radi se na njenom razvrstavanju, pa zato do petka svi koji sakupljaju pomoć treba da je uskladište na licu mesta. U međuvremenu Crveni krst je od strane inspekcija dobio i sugestije o prijemu humanitarne pomoći.

   

HITNO - Potrebna obuća za bake u Gerontološkom

PANČEVO, 20. maj 2014. (TV Pančevo) – Gerontološkom centru u Pančevu koji je prekjuče primio 31. Staru osobu iz obrenovačkog Doma za stare trenutno više nisu potrebne pelene za odrasle, nego ženska ravna obuća, brojevi od 37 do 39, za bake koje su u Pančevo stigle bose. (Gerontološki centar se nalazi u Vojvođanskom bulevaru (na Kotežu II, blizu kružnog toka u Ulici Moše Pijade).

   

Utorak, 20. maj, 06:00 h: Vodostoj Dunava kod Pančeva 595 cm

PANČEVO, 20. maj 2014. (TV Pančevo) – Vodostoj na Dunavu kod Pančeva je 595 cm, izveštava pančevački Centar za obaveštavanje. Redovna odbrana od poplava uvedena je u nedleju ujutru. Rediovna odbrana se inače uvodi kada Dunav kod Ivanova pređe kotu od 520 cm, a na deonici od Pančeva do Ivanova kotu od 530 cm.

   

Pančevo pomaže drugima i pazi na vodostaj na Dunavu

PANČEVO, 19. maj 2014. (TV Pančevo) – Na današenjem sastanku gradskog Štaba za vanredne situacije gradonačelnik i komandant Štaba Pavle Radanov je članove izvestio o tome šta je sve Pančevo preduzelo prethodnih dana u pomoći ugroženim područjima. Pomoć je dostavljana drugim lokalnim samoupravama, pre svega Obrenovcu i Sremskoj Mitrovici, u koordinaciji sa Republičkim štabom za vanredne situacije. Direktori preduzeća i zdravstvenih ustanova su obavestili Štab da redovno pružaju usluge Pančevcima i da u svom domenu, u koordinaciji sa Gradom, pripremaju pomoć za postradala područja.

   

Vodostaj Dunava trenutno ne ugrožava Pančevo

PANČEVO, 19. maj 2014. (TV Pančevo) – Juče je proglašena redovna odbrana od poplava u Pančevu zbog porasta vodostaja Dunava. Poslednji podaci pokazuju da je Dunav dostigao kotu od 577 cm, što je za 47 cm iznad nivoa, kada se proglašava redovna odbrana u Ivanovu, a za 27 cm viša od kote za redovnu odbranu na deonici od Pančeva do Ivanova. Situacija se redovno prati i preduzete su sve potrebne mere za ovaj nivo vodostaja.