Lokal

 

Poljoprivredna škola druga na evropskom takmičenju u aranžiranju cveća

PANČEVO, 27. april 2014. (TV Pančevo) – Na evropskom takmičenju u aranžiranju cveća, koje je održano u Hrvatskoj, u Umagu, a na kojem je učestvovalo trinaest škola iz pet zemalja, Poljoprivredna škola „Josif Pančić“ iz Pančeva je osvojila drugo mesto na ukupnom plasmanu, a prvo mesto u kategoriji aranžmana venčanog stola.

 

Tri miliona od Grada za pet srednjih škola

PANČEVO, 27. april 2014. (TV Pančevo) – Po prošlogodišnjem gradskom konkursu, pančevačke srednje škole za opremanje kabineta za stručnu nastavu dobile su nešto više od tri miliona dinara. Rezultati tog konkursa predstavljeni su u Gradskoj upravi, a škole su dobile savet da od jednog konkursa opremaju po jedan kabinet, jer će sredstava iz gradskog budžeta za ovu namenu biti i ubuduće.

   

Odustajanje od kredita zbog visoke takse

PANČEVO, 27. april 2014. (TV Pančevo) – Pčelar Vojimir Miroslavljević iz Dolova dobio je kredit Pokrajinskog razvojnog fonda za kupovinu pčela pod izuzetno povoljnim uslovima. Međutim, kako to kod nas obično biva, nije sve lepo kao što izgleda. Za kredit od 156.000 dinara Vojimir treba da uplati 20.000 dinara Republičkom geodetskom zavodu.

   

Nagrade za desetoro mladih pančevačkih fizičara u Kraljevu

PANČEVO, 27. april 2014. (TV Pančevo) – Od jedanaestoro polaznika Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ koji su učestvovali ovog vikenda na državnom takmičenju iz fizike u Kraljevu, desetoro je osvojilo nagrade. Tako su polaznici ovog Centra, inače učenici prvog razreda Gimnazije „Uroš Predić“, osvojili druga i treća mesta.

   

Ambulanta u Brestovcu napreduje

PANČEVO, 27. april 2014. (TV Pančevo) – Radovi na rekonstrukciji ambulante u Banatskom Brestovcu teku po planu, tako da se može očekivati da će je Brestovačni ponovo koristiti, kako je i najavljeno, od juna. Sledeće nedelje počinje uređenje fasade i unutrašnjih prostorija.

   

"Železnice Srbije" unapred tražile prugu kroz Pančevo

PANČEVO, 26. april 2014. (TV Pančevo) – Otvoreni deo sednice gradske Komisije za planove potvrdio je da su Pančevci sa Stare Mise i projektanti Saobraćajnog instituta CIP na različitim stranama. Iz CIP-a tvrde da nema problema da buduća tranzitna pruga prolazi kroz ovo naselje, a građani, ne samo da neće nove pruge, nego da su im i postojeće tri preko glave. Ali je i prvi put javno izneto, ono o čemu se već nezvanično nagađalo, da namera pančevačkih urbanista nije bila da ucrtaju prugu kroz naselje Misa, ali da su „Železnice Srbije“ na tome insistirale, što je na kraju i završilo urbanističkim planom, na koji se sada CIP poziva.