Lokal

 

Glogonj u opasnosti zbog jednog povrtara

PANČEVO, 21. maj 2014. (TV Pančevo) – Nivo Tamiša ovih dana raste, pa i kod Glogonja. ali godianama ovde nema bedeme za odbranu iako je Vodoprivredno preduzeće "Tamiš - Dunav" još pre tri godine obezbedilo novac za njegovu izgradnju. Razlog je što što samo jedna povrtarska porodica ne pristaje da preko njihove njive bude nasuta zemlja. Tako je bilo i prošle godine, a pregovori ni danas u Glogonju nisu urodili plodom. Iz Vodoprivrednog preduzeća "Tamiš - Dunav" kažu da posebnih uslova nema ni za koga, i da svi mogu da računaju na podjednaku nadoknadu štete.

 

Plovite sporo da ne bi oštetili bedeme!

PANČEVO, 21. maj 2014. (TV Pančevo) – Posebne mere zbog visokog vodostaja uvdene su i za sve koji plove Dunavom i Tamišom u akvatorijumu Pančeva. Lučka kapetanija izdala je nalog o ograničenju brzine i načinu plovidbe. Naredbe se moraju poštovati ili će biti u potpunosti zabranjena plovidba, poručuju iz Lučke kapetanije. Najviši vodostaj se u Pančevu može očekivati u utorak i sredu iduće nedelje.

   

Humanost na delu i u akciji davanja krvi TV Pančevo

PANČEVO, 20. maj 2014. (TV Pančevo) – Akciji „Radost davanja“ odazvalo se 40-oro Pančevaca koji su dobrovoljno dali krv. Akcija je organizovana kako bi zalihe krvi bile što veće, jer mnoge službe u Srbiji, zbog poplava, nisu u prilici da obnavljaju svoje zalihe.

   

Ispit položen na savladavanju vode na njivama u ataru Pančeva

PANČEVO, 20. maj 2014. (TV Pančevo) – Uspešnim delovanjem poljoprivrednika Starčeva i Vodoprivrednog preduzeća „Tamiš - Dunav“ spaseni su usevi na više od stotinu hektara u starčevačkom ritu. Naime, zajedničkim delovanjem zemljoradnika i „Tamiš - Dunava“ eliminisana je voda sa njiva na kojima je odavno iznikao kukuruz, suncokret i druge ratarske kulture.

   

Pančevo preduzelo mere za odbranu od poplava

PANČEVO, 20. maj 2014. (TV Pančevo) – U 14 časova Dunav kod Ivanova je dostigao 600 centimetara, što je za 50 manje od kote za proglašenje vanredne odbrane od poplava u Ivanovu, a za metar manje od kote kada se vanredna odbrana proglašava u Pančevu. Gradski štab za vanredne situacije i Vodoprivredno preduzeće „Tamiš – Dunav“ su od danas već preduzeli sve mere potrebne i za vanrednu odbranu od poplava i na Dunavu i na Tamišu. Na konferenciji za novinare Gradskog štaba rečeno je i da se voda za piće redovno kontroliše u Pančevu i da naš grad čini sve da pomogne onima koji su nastradali u poplavma, kao i u priprema za evenutalne visoke vode u Pančevu i okolini.

   

Bez kulturnih i sportskih manifestacija u Pančevu do daljeg

PANČEVO, 20. maj 2014. (TV Pančevo) – Grаdskо vеćе u Pаnčеvu dоnеlо је оdluku dа sе u grаdu i sеlimа dо dаlјеg оdlаžu svе kulturnе i spоrtskе mаnifеstаciјe, uklјućuјući i Dаnе piјаcа i Kаrnеvаl, kојe su bile plаnirаne u јunu. To ne važi jedino za humanitarne manifestacije. Pоrеd tоgа, nаlоžеnо је svim grаdskim prеduzеćimа i ustаnоvаmа dа zbоg usmеrаvаnjа dеlа srеdstаvа zа nаknаdu štеtе оd pоplаvа, оbustаvе slаnjе rаdnikа nа stručnе sеminаrе, spоrtskе igrе i sl. dо sаnirаnjа svih pоslеdicа ove еlеmеntаrnе nеpоgоdе.