Lokal

 

Stari pištolji i puške za dva veka pančevačkog streljaštva

PANČEVO, 9. jun 2014. (TV Pančevo) – Pančevci su danas u prostorijama Streljačke družine „Pančevo 1813“ mogli da vide oružje i mete iz 18. i 19. veka. Izložba oružja, meta, pehara i slika priređena je u okviru Noći muzeja, ali su članovi Družine odlučili da je otvore na 201. godišnjicu svog postojanja.

 

Poljoprivrednici uništavaju vetrozaštitne pojaseve oko Pančeva

PANČEVO, 9. jun 2014. (TV Pančevo) – Da poljoprivrednici nekad ne brinu za okolinu potvrđuje primer pored puta Pančevo – Banatsko Novo Selo. Na nekoliko mesta zemljoradnici su isekli vetrozaštitni pojas i tu tasejali ratarske kulture. Sa druge starane puta nisu marili dokle im je njiva, već su po još pet metara zasejali useve na državnoj zemlji. Za sada zbog ovakvog ponašanja niko nije odgovarao, a hoće li Poljočuvarska služba i drugi nadležni tu nešto promeniti vreme će pokazati.

   

Nagrada publike 43. Ex teatar festa predstavi „Boys asthetik“

PANČEVO, 9. jun 2014. (TV Pančevo) – Dodelom Gran prix-a publike, večeras je završen 43. Ex teatar fest. Tokom tri dana festivala pančevačkoj publici predstavile su se pozorišne trupe iz Nemačke, Hrvatske i Srbije, pod sloganom „Prostor igre“. I ove godine Festival je otvorila predstava iz produkcije Ex teatar festa.

   

Nema nadoknade za izgubljene odborničke mandate od 2008. do 2010.

PANČEVO, 9. jun 2014. (TV Pančevo) – Grad, ipak, neće morati da plati nadoknade odbornicima koji su bili izbačeni iz klupa gradske Skupštine, u periodu od 2008. do 2010. kada su se članovi Srpske radikalne stranke učlanjivali u Srpsku naprednu stranku. Iako je Osnovni sud u Pančevu presudio u korist bivših odbornika, Apelacioni sud je do sada, od devet, prihvatio osam žalbi Gradskog pravobranilaštva. Da je presuda bila drugačija, iz budžeta Grada bi tim odbornicima moralo da se da skoro šest miliona dinara.

   

Komarci sve veći u Pančevu

PANČEVO, 9. jun 2014. (TV Pančevo) – U večernjim satima u Pančevu se više ne može izdržati od komaraca. Četiri puta su od novca iz Pokrajine uništavane larve, a grad je dva puta prskao odrasle komarce. Povišen vodostaj sigurno je uticao na njihov povećan broj, pa je služba za zaštitu životne sredine sada tražila i duplo veća sredstva za njihovo uništavanje u ovoj godini. Gradski ekolozi tvrde da proveravaju i kako i koliko uspšeno angažovana firma iz Beograda „Ekosan“ uništava komarce, pošto se, sudeći po iskustvu Pančevaca, njihov broj ne smanjuje.

   

Zašto su stradali gačci između Rafinerije i Petrohemije?

PANČEVO, 9. jun 2014. (TV Pančevo) – Ptice koje su juče ujutru nađene na putu između Rafinerije i Petrohemije, definitivno su gačci. Više građana zvalo je i nadležne službe i Televiziju Pančevo pošto su primetili veći broj ovih uginulih ptica u ovom području. Pančevački ornitolozi kažu da to ne mora da bude neuobičajeno, ali su gradski ekolozi čitav slučaj prijavili i nadležnim pokrajinskim i repuličkim organima, kako bi se procenilo da li je potrebna detaljna analiza.