Lokal

 

Prijava štete posle kiše

PANČEVO, 26. maj 2014. (TV Pančevo) – Pančevci koji su u subotu, 24. maja, zbog obilnih padavina pretrpeli štetu na objektima zahteve za nadoknadu mogu da predaju gradskom Štabu za vanredne situacije, preko šaltera Uslužnog centra, koji se nalazi u prizmelju zgrade Gradske uprave. Gradski štab je takođe angažovao i službu Zavoda za javno zdravlje na dezinfekciji objekata građana, ukoliko za tim postoji potreba.

 

Pet tema za razgovor Grada sa ministarkom Mihajlović

PANČEVO, 25. maj 2014. (TV Pančevo) – U želji da intenzivira saradanju republičke i lokalnih vlasti, potpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja i građevine Zorana Mihajlović upriličiće razgovore sa predstavnicima lokalnih vlasti. Odgovarajući na poziv, pančevačka vlast је predložila pet tema za razgovor.

   

Humanitarno šišanje u Gradskom parku

PANČEVO, 25. maj 2014. (TV Pančevo) – U želji da pomognu, Pančevci su, pored solidarnosti, pokazali da su i veoma kreativni. Za kafu u pojedinim kafićima bilo je dovoljno poslati SMS na 1003, neki su kuvali čorbe, pravili jela, delili voće i povrće u zamenu za pomoć nastradalima, a mnoge zanatlije su svoje usluge i znanja stavili u službu humanosti.

   

Kišnica zaustavljena visokim vodostajem Tamiša

PANČEVO, 25. maj 2014. (TV Pančevo) – Kišnica se skoro sasvim povukla do jutra s ulica Pančeva. Ekipe „Vodovoda“ i vatrogasci su od noćas i danas pumpama izvlačili zaostalu vodu iz podruma i garaža. U „Vodovodu“ kažu da je plavljenje ulica izazvalo i to što postojeća kanalizaciona infrastruktura ne može da primi tako veliku količinu vode, jer je u roku od tri sata palo 38 litara kiše u Pančevu. Dodatni problem u ovom trenutku predstavlja i visoki vodostaj Tamiša, čiji je nivo viši od nivoa u kišnoj kanalizaciji, tako da kišnica ni ne može da otekne u reku. U toku noći uz pomoć pumpe je voda iz kišnog kolektora prebacivana u Tamiš, a danas su uključene i dodatne pumpe pošto je obezbeđeno i dodatno napajanje strujom od Elektrovojvodine. Meteorolozi ponovo predviđaju padavine na području Pančeva, ali se sa preciznošću ne može znati i kolike će biti, jer je i za subotu uveče najavljivan pljusak, ali u mnogo kraćem trajanju nego što je to bilo.

   

Ulice skoro suve - zaostala kišnica se izvlači iz podruma - vodostaj opada

PANČEVO, 25. maj 2014. (TV Pančevo) – Kišnica se skoro sasvim povukla do jutra s ulica Pančeva. Ekipe Vodovoda i vatrogasci su od noćas i danas pumpama izvlačili zaostalu vodu iz podruma i garaža. U Vodovodu kažu da je plavljenje ulica izazvalo i to što postojeća kanalizaciona infrastruktura ne može da primi tako veliku količinu vode, jer je u roku od 3 sata palo 38 litara kiše u Pančevu. Dodatni problem u ovom trenutku predstavlja i visoki vodostaj Tamiša čiji je nivo viši od nivoa u kišnoj kanalizaciji, tako da kišnica ni ne može da otekne u reku. U toku noći uz pomoć pumpe je voda iz kišnog kolektora prebacivana u Tamiš, a danas su uključene i dodatne pumpe pošto je obezbeđeno i dodatno napajanje strujom od Elektrovojvodine. Meteorolozi ponovo predviđaju padavine na području Pančeva, ali se sa preciznošću ne može znati i kolike će biti, jer i u za subotu uveče najavljivan pljusak, ali u mnogo kraćem trajanju nego što je to bilo.. (u nastavku pogledajte i ostale aktuelne informacije sa područja Pančeva)

   

Kišnica na ulicama Pančeva

PANČEVO, 25. maj 2014. (TV Pančevo) – Jak pljusak koji je trajao skoro tri sata prouzrokovao je veliku količinu kišnice na ulicama Pančeva. Jedan od razloga je i taj što je pre nekoliko dana zatvorena ustava na kolektoru na Tamišu kako atmosferska voda ne bi povećala vodostaj Tamiša. Najviše problema je bilo i u ulicama koje nemaju kišnu kanalizaciju i u onima u kojima su građani priključili fekalne izvode na kišnu kanalizaciju. Posle otvaranja ustave, voda je počela da se povlači sa ulica, a u delovima grada gde je bilo najviše kišnice, angažovane su pumpe i „Vodovoda i kanalizacije” i vatrogasaca na izvlačenju vode iz podruma i suterena. Pojedine delove grada koji su imali najviše problema sa velikom količinom kišnice obišao je noćas i gradonačelnik Pančeva Pavle Radanov.