Lokal

 

Tezge iz programa „kontrolisane proizvodnje” dobile zakupce na licitaciji

PANČEVO, 4. jun 2014. (TV Pančevo) – Bez obzira na protest poljoprivrednika koji se bave kontrolisanom proizvodnjom povrća, danas je na javnoj licitaciji na Zelenoj pijaci svih 36 tezgi koje su oni do sada koristili dobilo zakupce. Veći deo njih izlicitirali su baš ovi poljoprivredni proizvođači. Upravi su zamerili što ih nije obavestila o licitaciji, mada u Upravi Pijace tvrde da su to uradili, ali neki od njih smatraju za krivca i Institut „Tamiš”, koji na javnoj nabavci nije uspeo da dobije novac predviđen u gradskoj kasi kao podršku kontrolisanoj proizvodnji.

 

Izgoreo autobus ATP-a u Banatskom Novom Selu

PANČEVO, 3. jun 2014. (TV Pančevo) – U Banatskom Novom Selu, na redovnoj liniji, juče popodne izgoreo je autobus ATP-a. Povređenih putnika nije bilo, a autobus je ceo izgoreo. Na istom vozilu je u decembru ispred Rafinerije izbio manji požar. Kao mogući uzrok požara za sada se navodi pregrevanje motora.

   

Poljoprivrednici biju bitku sa travom

PANČEVO, 3. jun 2014. (TV Pančevo) – Poljoprivrednici su se posle kratkog perioda mirovanja zbog padavina ponovo vratili na polja. Posla ima dosta. Špartaju se usevi, vrši se zaštita bilja, a povrtari ne staju sa radovima u povrtnjacima.

   

Promene urbanističkih planova centra, stadiona, Strelišta, Vojlovice

PANČEVO, 3. jun 2014. (TV Pančevo) – Pred sednicu Skupštine Grada Gradsko veće je danas prihvatilo izmene Generalnog plana regulacije za širi centar Pančeva i Strelišta sa Hipodromom, Vojlovice sa Topolom, kao i Plan detaljne regulacije za zonu Gradskog stadiona.

   

Stižu rešanja za novi porez na imovinu

PANČEVO, 3. jun 2014. (TV Pančevo) – Ovih dana na adrese Pančevaca stići će nova rešenja za porez na imovinu za 2014. godinu. Rešenja su u skladu sa Zakonom koji je počeo da se primenjuje od 1. januara, a koji podrazumeva drugačiji sistem obračuna. Rok za plaćanje je 15 dana od dana prispeća rešenja. A pošto će većina sugrađana od sada morati da plaća veći porez na imovinu, Poreska uprava će od sledeće nedelje poslati svim poreskim obveznicima uplatnice sa iznosom razlike koju treba da plate.

   

Tezge na Zelenoj pijaci za sve pod istim uslovima

PANČEVO, 3. jun 2014. (TV Pančevo) – Sutra u 10 sati na javnoj licitaciji će biti i 36 tezgi koje su do sada koristili poljoprivrednici iz programa „Kontrolisane proizvodnje“ na osnovu interne licitacije od 2012. godine. Pre toga, tri godine te tezge su za njih bile besplatne, pa je to i razlog nezadovoljstva ovih poljoprivrednika. U „Zelenilu“ kažu da ni zakon ne dozvoljava da se nekome daje prednost unapred. Grad je u međuvremenu raspisao javni konkrus za sredstva kojima bi pomogao ovakvu vrstu poljoprivredne prizvodnje, ali jedini ponuđač Institut „Tamiš“ nije imao potpunu dokumentaciju.