Lokal

 

Vinogradari se udružuju

PANČEVO, 4. maj 2014. (TV Pančevo) – Vinogradari se početkom maja spremaju za još jednu sezonu. U pančevačkom ataru postoji nekoliko vinogradarskih udruženja koja dobro rade. Posao vinogradara je težak, ali isplativ, poručuju vinogradari. Zbog toga sve više njih uvećava svoje vinograde u južnom Banatu.

 

Mladi ribolovci na predavanju i po kiši

PANČEVO, 4. maj 2014. (TV Pančevo) – Udruženje sportskih ribolovaca i nautičara „Tamiš“ drugu godinu zaredom organizuje besplatnu školu ribolova. Deca u školi uče kako da se ponašaju na vodi, kako da čuvaju prirodu i koje su osnovne tehnike ribolova. Teorijske časove prate zajedno sa praktičnim delom, sem ako vremenski uslovi to ne dozvole.

   

Poplavljen podrum u Georgi Dimitrovoj 2

PANČEVO, 4. maj 2014. (TV Pančevo) – Zbog kiše, koja neprestano pada više od dvanaest sati, dva podruma su poplavljena u Ulici Georgi Dimitrovoj br. 2. S obilnom kišom dolazi do zapušavanja kanalizacione rešetke, a potom i do poplave u podrumima. Ovo je problem koji stanari imaju od početka gradnje objekata na „Tamiš kapiji“.

   

Čorba „Dunje i Krleta” najbolja u Starčevu

PANČEVO, 3. maj 2014. (TV Pančevo) – Članovi Udruženja „Čarobni zalogaj“ iz Starčeva organizovali su prvo takmičenje u kuvanju riblje čorbe u restoranu „Đeram“ u Starčevu. Članovi ekipe „Dunja i Krle” iz Pančeva osvojili su prvo mesto i, po oceni žirija, skuvali najukusniju riblju čorbu. Drugo mesto pripalo je takmičarki iz Starčeva Ceci Perić, a treće ekipi „Kljukac-žabari”, takođe iz Starčeva.

   

Proizvođača mleka sve manje

PANČEVO, 3. maj 2014. (TV Pančevo) – U pančevačkom ataru sve je manje porodičnih gazdinstava koja se bave proizvodnjom mleka. U svakom od sela ima manje od 50 krava, osim na velikim farmama. Mladi se sve teže opredeljuju za bavljene stočarstvom, koje je na niskim granama.

   

Rastezanje medija između tržišta i informisanja

PANČEVO, 3. maj 2014. (TV Pančevo) – Konačna sudbina lokalnih i regionalnih elektronskih medija biće poznata po okončanju ekspertize seta medijskih zakona u Briselu, izjavio je i u Pančevu nedavno pomoćnik ministra kulture Saša Mirković. Predviđeno projektno finansiranje je puno nedostataka i neće doprineti slobodi medija, stav je zajednice Kragujevačka inicijativa, koja se godinama zalaže za regionalne javne servise, pa i RTV Pančevo, koje je deo ove organizacije.