Lokal

 

Eleonora Kelemen radosno u prvi razred

PANČEVO, 31. avgust 2014. (TV Pančevo) – Sutra počinje nova školska godina. Tačno 1.172 Pančevca, iz grada i naseljenih mesta, krenuće sutra u prvi razred osnovne škole. Pripreme za prvi školski dan su uveliko obavljene, a osim mališana, veliku tremu imaju i njihovi roditelji. Bar je tako u domu sedmogodišnje Eleonore Kelemen.

 

Od prošle jeseni 4.000 dece u Odmaralištu na Divčibarama

PANČEVO, 31. avgust 2014. (TV Pančevo) – Ekipa Televizije Pančevo je u toku prošle nedelje, zajedno sa ljudima iz Direkcije za izgradnju Grada, posetila dečje odmaralište na Divčibarama. Na kraju letnje sezone, osoblje kaže da je boravak dece u svim smenama protekao bez problema i najavljuje da će posle radova na održavanju, koji bi trajali mesec i po dana, biti spremni za zimske radosti mališana.

   

Bolje park, nego šetalište za pse

PANČEVO, 31. avgust 2014. (TV Pančevo) – Plac ili, bolje rečeno, livada na Kotežu 1, koja služi za šetanje pasa, u blizini Ekonomske škole, mogla bi postati park. Želja Škole je da nova parkovska površina bude dopunjena i spravama za vežbanje, da bi na ovoj površini, nekada namenjenoj za fiskulturnu salu, učenici bar mogli da vežbaju dok je lepo vreme.

   

Najbolja paprika Brestovčanina Milana Zečevića

PANČEVO, 31. avgust 2014. (TV Pančevo) – Sveukupni pobednik ovogodišnje Paprikijade u Banatskom Brestovcu je povrtar Milan Zečević iz ovog sela. Povrtari Banatskog Brestovca održali su obećanje i ove godine prodavali papriku po nižoj ceni od pijačne. Kvalitetna paprika i solidna ponuda doveli su do toga da su posetioci Paprikijade kupovali papriku ponuđenu u brestovačkom parku.

   

Bogat septembar na Oglednom polju

PANČEVO, 30. avgust 2014. (TV Pančevo) – Ogledno polje Instituta „Tamiš” služi za brojna istraživanja. Stručnjaci i poljoprivrednici se često sreću na polju, gde analiziraju iskustva u proizvodnji ratarskih kultura. Iskustva sa mikro i makro ogleda koriste se za unapređenje proizvodnje.

   

SRS: Ulaz u groblje na Kotežu - nelegalna auto-pijaca

PANČEVO, 30. avgust 2014. (TV Pančevo) – Gradski odbor Srpske radikalne stranke zamera što se ispred ulaza u groblje na Kotežu prodaju polovni automobili i poziva gradsku vlast i nadležna komunalna preduzeća da urede parkiralište ispred groblja. Time se, kako kaže Petar Jojić, predsednik Gradskog odbora SRS-a, remete ljudi koji dolaze da posete grobove bliskih ljudi.