Lokal

 

Od četvrtka ujutru TV Pančevo ponovo i preko predajnika

PANČEVO, 10. septembar 2014. (TV Pančevo) – Od kada je u ponedeljak, 8. septembra, grom udario u zgradu u Masarikovoj ulici broj 2a, gde se nalazi i emisiona oprema Televizije Pančevo, gledaoci koji prate program preko sopstvene antene i oni koji su u kablovskom sistemu AVcom ne mogu da prate naš program. Prema rečima Jovana Dautovića, šefa tehnike Televizije Pančevo, delovi za predajnik trebalo bi da stignu u toku dana, pa bi i predajnik trebalo da počne da radi u četvrtak.

 

SDPS: Gde su pare za ciljeve iz Strategije?

PANČEVO, 9. septembar 2014. (TV Pančevo) – U Prednacrtu Strategije razvoja Grada, koji je na javnoj raspravi, dobro je urađena analiza postojećeg stanja, ali nije dobro isplanirano kako doći do zacrtanih ciljeva, stav je pančevačkog SDPS-a, koji je na konferenciji za novinare izneo Rajko Mijović, predsednik Gradskog odbora ove stranke. Između ostalog, istakao je Mijović, Strategija mora da bude preciznija, pa da u njoj budu predviđena i sredstva za ostvarivanje planiranih ciljeva i predviđena sredstva za ostvarivanje cilja.

   

Vesna Loci kandidat za privrednog sudiju

PANČEVO, 9. septembar 2014. (TV Pančevo) – Posle sprovedenog konkursa Visoki savet sudstva za sudiju Privrednog suda u Pančevu predložio je Vesnu Loci.

   

Vantelesna oplodnja o trošku Grada za osam parova

PANČEVO, 9. septembar 2014. (TV Pančevo) – Osam parova je ostvarilo pravo za treći pokušaj vantelesne oplodnje i ovaj postupak u celosti bi trebalo da bude završen do kraja godine, izjavio je danas dr Milan Trifunović, član Gradskog veća zadužen za zdravstvo. Postupak vantelesne oplodnje obaviće se u Specijalnoj bolnici „Jevremova“ u Beogradu.

   

Kiša potopila Misu

PANČEVO, 9. septembar 2014. (TV Pančevo) – Za tri sata u Pančevu je juče palo 11 litara kiše po metru kvadratnom. Najviše problema imali su žitelji naselja Misa. Fekalna kanalizacija se izlivala u podrume, tako da je nivo vode u nekima bio i po pola metra. U JKP-u „Vodovod i kanalizacija” kažu da je izlivanje izazvalo to što fekalna kanalizacija nije projektovana za tako velike padavine, ali i to što su pojedini građani, iako u nekim delovima Mise gde postoji kišna, oluke povezali na fekalnu kanalizaciju.

   

Za štete u snežnoj oluji u Pančevu 289.000

PANČEVO, 9. septembar 2014. (TV Pančevo) – Gradsko veće odlučilo je da se sa 289.000 isplati potvrđenih 50 šteta za vreme snežne oluje na kraju januara i početkom februara, kada je proglašena vanredna situacija. Gradska zgrada za stanovanje pod zaštićenim uslovima u Cvijićevoj predaje se na upotrebu Centru za socijalni rad, a saglasnost Veća dobila je i ideja Skupštine Grada da konkuriše za sredstva kod Pokrajine kako bi se u Sali čuli i jezici nacionalnih manjina.