Lokal

 

Daljinsko grejanje po potrošnji na podstanicama od oktobra

PANČEVO, 24. jun 2014. (TV Pančevo) – Od iduće grejene sezone počinje dugo najavljivano plaćanje daljinskog grejanja po utrošku na podstanicama, umesto po fiksnoj ceni, koja se obračunavala samo po broju kvadrata u stanu. To će sigurno za mnoge značiti i veću cenu, za neke i manju. To je i obaveza propisana Zakonom. U međuvremenu, prilagođavanje će značiti i ulaganje u izolaciju i stolariju. U predlogu nove gradske odluke stoji da, ipak, potrošači mogu da se odjave sa daljinskog grejanja, ako to žele.

 

Demokratska omladina poziva na saradnju

PANČEVO, 23. jun 2014. (TV Pančevo) – Klub Demokratske omladine iz Pančeva u narednom periodu nastaviće sa svim do sada pokrenutim inicijativama i projektima. U planu je uređenje još jednog sportskog terena u gradu, a od septembra i jedan dan nedeljno za razgovor sa mladima o problemima sa kojima se susreću i mogućnostima za njihovo rešavanje.

   

Samo jedna žalba pred Okružnom komisijom

PANČEVO, 23. jun 2014. (TV Pančevo) – Od subote su učenici imali priliku da podnose žalbe ukoliko misle da su oštećeni. Žalbe su prvo podnošene opštinskim žalbenim komisijama, a odbijeni učenici danas su prigovore mogli da podnesu i Okružnoj žalbenoj komisiji. Najviše prigovora je bilo na greške u sabiranju bodova na testovima.

   

150 pančevačkih mališana čeka upis u vrtiće

PANČEVO, 23. jun 2014. (TV Pančevo) – Upis mališana u vrtiće Predškolske ustanove „Dečja radost“ za školsku 2014/2015. godinu je završen. Za upis u 20 vrtića, konkurisalo je 800 mališana. Na listi čekanja je ostalo 150 dece. Direktorka PU „Dečja radost“ Ružica Beč kaže da je najkritičnija situacija na Misi i da bi izgradnja još jednog vrtića smanjila listu čekanja na minimum.

   

Ambulanta u Brestovcu, ipak, od septembra

PANČEVO, 23. jun 2014. (TV Pančevo) – Rekonstrukcija ambulante u Banatskom Brestovcu, koja je trebalo da bude završena u junu, potrajaće do septembra, jer su iskrsli nepredviđeni radovi. Ispostavilo se da je neophodno ugraditi novu vodovodnu instalaciju, a mora da se uradi i protivpožarna zaštita kako bi objekat dobio upotrebnu dozvolu, kazao je Božidar Barbir iz JP-a „Direkcija“. Procena je da će dodatni radovi koštati oko 450.000 dinara, a ko će raditi, znaće se nakon završetka javne nabavke.

   

Komplet Dostojevskog 1.500 dinara na Starom buvljaku

PANČEVO, 22. jun 2014. (TV Pančevo) – I ovoga jutra na Starom buvljaku je vrvelo od ljudi. Ponuda robe je, kao i uvek, bila velika. Ekipa TV Pančevo pokušala je da pronađe prodavce knjiga i sazna šta je to što Pančevci najčešće kupuju za čitanje.