Lokal

 

Kupači ne mare za narodno verovanje

PANČEVO, 20. avgust 2014. (TV Pančevo) – Prošlo je Preobraženje, kada se, po narodnom verovanju, priroda preobražava i priprema za jesen. Po istom verovanju, posle Preobraženja ne bi valjalo kupati se na otvorenim vodama jer voda pozeleni i zahladni. Izgleda da se ovoga puta priroda zaista pobrinula da tako i bude, jer je kvalitet voda na teritoriji Grada Pančeva sve lošiji. Prema najnovijim analizama, kupanje je preporučljivo na kačarevačkom jezeru i delu kupališta Bela stena.

 

Kolektor na Kudeljarcu po planu

PANČEVO, 20. avgust 2014. (TV Pančevo) – Kolektor na Novoseljanskom putu biće završen do kraja oktobra. Radovi, koje izvodi pančevački „Vodovod“, teku po planu. Ipak, ovaj kolektor ne znači da će stanovnici ovog dela grada odmah dobiti i kanalizaciju, jer za mrežu su potrebne dodatne pare, i to ne male.

   

Počelo košenje ambrozije na dunavskom damu, Starčevo čeka

PANČEVO, 20. avgust 2014. (TV Pančevo) – Danas je konačno počelo košenje 40 hektara ambrozije na dunavskom damu, od „severne industrijske zone“ do Ivanova. U Vodoprivrednom preduzeću „Tamiš–Dunav“ najavljuju da će ona biti uništena do ponedeljka. Ali zato ostaje dodatnih 12 hektara ovog korova, od dama do Starčeva, jer, po svemu sudeći, za to zemljište nadležne su fabrike „južne zone“, pa je fitosanitarni inspektor otišao bez naloga na ovu parcelu.

   

Mirisale svilene bombone i šećerna vuna pred Preobraženskom crkvom

PANČEVO, 19. avgust 2014. (TV Pančevo) – Svake godine 19. avgusta Gornji grad slavi svoju slavu - Preobraženje. Centar događanja je porta i okolina hrama, koji je podignut u čast ovog velikog hrišćanskog praznika. I ove godine ulice Uroša Predića i Marka Kulića bile su rezervisane za preobraženski vašar, sa korzoom, muzikom, vrteškama i slatkišima iz starih zanatskih radnji.

   

Protivgradne stanice na ivici egzistencije

PANČEVO, 19. avgust 2014. (TV Pančevo) – Nedovoljan broj raketa i finansiranje strelaca ključni su problemi funkcionisanja protivgradne zaštite. Gradska uprava je imala želju da pomogne strelcima, ali je to zakonski bilo nemoguće. Ovog leta u Dolovu su ispaljene četiri rakete, a šteta nije bilo. Međutim, svi očekuju donošenje Zakona o zaštiti od grada, koji će regulisati pitanje finansiranja i preventivu načina zaštite.

   

Nagrade za 145 dobrih đaka romske nacionalnosti

PANČEVO, 19. avgust 2014. (TV Pančevo) – Grad Pančevo i ove godine nagrađuje učenike romske nacionalnosti koji su školsku godinu završili vrlodobrim i odličnim uspehom.