Lokal

 

Dobri higijensko-sanitarni uslovi u vrtićima i školama

 

PANČEVO, 1. mart 2017. (TV Pančevo) - Grad Pančevo i Zavod za javno zdravlje Pančevo spoveli su u 2016. godini „Program javno zdravstvene kontrole u predškolskim i školskim objektima“. Ovaj program kontrole školskih ustanova u Pančevu realizuje se već deset godina unazad zahvaljujući razumevanju i podršci lokalne samouprave.

 

Dan civilne zaštite

PANČEVO, 1. mart 2017. (TV Pančevo) – Svečanom sednicom Okružnog štaba za vanredne situacije, u Pančevu je obeležen međunarodni Dan civilne zaštite. Tom prilikom istaknut je veliki značaj pripremljenosti građana da na pravi način reaguju u elementarnim nepogodama ili drugim vanrednim situacijama. Tokom prošle godine u Pančevu su obučene dve specijalizovane jedinice Civilne zaštite, vod za zaštitu od požara i vod za pružanje prve pomoći.

   

Dodeljeni ugovori za samozapošljavanje

PANČEVO, 1. mart 2017. (TV Pančevo) – Ugovori za subvencije za samozapošljavanje u Gradu Pančevu, dodeljena su danas u gradskoj upravi. Grad je pomogao 18 lica sredstvima od 4 ipo miliona dinara, a svima koji će započeti novi posao snosiće i troškove knjigovodstvenih usluga u narednih godinu dana.

   

Zavod za javno zdravlje seli se u železničku ambulantu

PANČEVO, 28. februar 2017. (TV Pančevo) – Gradsko veće danas donelo odluku da se železnička ambulanta da na korišćenje Zavodu za javno zdravlje, sve do završetka rekonstrukcije Internog odeljenja Opšte bolnice Pančevo. Za funkcionisanje Doma zdravlja ove godine budždetom planirano 4 miliona manje nego prošle godine, ali to neće uticati na kvalitet usluga koje se pružaju pacijentima, kažu nadležni u ovoj ustanovi.

   

Overa potpisa samo kod notara

PANČEVO, 28. februar 2017. (TV Pančevo) – Overe potpisa, rukopisa i prepisa od 1. marta će obavljati isključivo javni beležnici, tj. notari, u gradovima i opštinama za čije područje su izabrani. Isto važi i za overu potpisa za predloge predsedničkih kandidata .

   

Renovirana ambulanta u Glogonju

PANČEVO, 23. februar 2017. (TV Pančevo) - Radovi na investicionom održavanju ambulante „Glogonj“ koje je sprovela „Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva“, završeni su u kratkom vremenskom roku. Osim drvene međuspratne konstrukcije, obuhvaćena je i rekonstrukcija spuštenog plafona, krečenje, kao i bravarski radovi. Ukupna vrednost radova je milion i 400 hiljada dinara.