Lokal

 

Izmena plana produktovoda

PANČEVO, 13. maj 2017. (TV Pančevo) – Gradsko veće usvojilo je i uputilo Skupštini grada na usvajanje izmene Plana detaljne regulacije kompleksa centralnog terminala produktovoda čija je izgradnja planirana na južnom obodu grada, tik do Rafinerije nafte Pančevo. Izmena plana bila je potrebna jer je „Trans nafta“ modifikovala saobraćajno rešenje u delu kompleksa.

 

Preminuo Zoran Živković

PANČEVO, 12. maj 2017. (TV Pančevo) – Zoran Živković, poznati pančevački muzičar i jedan od osnivača orkestra „Banatski kicoši“, iznenada je preminuo u 70. godini.

   

Dani Vajferta i Dan Dunava - gradske manifestacije

PANČEVO, 12. maj 2017. (TV Pančevo) – Gradsko veće proglasilo je manifestacije „Dani Vajferta“ i „Dan Dunava“ za gradske manifestacije. Usvojen je i izveštaj o radu Turističke organizacije Pančeva za 2016. godinu. Dom kulture „29 novembar“ iz Starčeva dobio je i saglasnost da mogu u zakup da daju prostorije koje se nalaze ispod bine velike sale i između galerije i male sale. Prihod od zakupa koristiće se za programske i materijalne troškove Doma kulture u Starčevu.

   

Katamaran - plovilo za novi pogled na Pančevo

PANČEVO, 12. maj 2017. (TV Pančevo) – Grad Pančevo dobio je novo gradsko turističko plovno vozilo, katamaran, koga je zvanično “krstila” naša mlada plivačica Anja Crevar. Katamaran je dobio ime „Panuka“, a odlukom Grada, poveren je na upravljanje Turističkoj organizaciji Pančeva. Gradonačelnik Saša Pavlov je rekao da mu je drago što će turistička ponuda našeg grada biti proširena na ovaj način.

   

Gradonačelnik Pančeva sa delegacijom iz Kine o privrednoj i saradnji u oblasti kulture

PANČEVO, 12. maj 2017. (TV Pančevo) – Gradonačelnik Saša Pavlov, razgovarao je sa članovima delegacije novoformirane Asocijacije kineskih privrednika Vojvodine i kulturnog instituta narodne republike Kine, „Konfucije Univerziteta“ iz Novog Sada. Razovaralo se o potencijalima privredne saradnje i kako je proširiti. Dogovoreno je da se već od 1. juna nastave razgovori oko Hale u Bagremaru za koju su i dalje zainteresovani kineski privrednici.

   

Ugovori sa 20 protivgradnih strelaca u Pančevu

PANČEVO, 10. maj 2017. (TV Pančevo) – U Samošu je jedan od 13 Radarskih centara republičkog Hidrometerološkog zavoda koji vodi računa o tome da kada se dogode vremenske nepogode odreaguje i spreči da grad uništi poljoprivredne useve. Na teritoriji Grada Pančeva nalazi se 9 protivgradnih stanica.