Lokal

 

Azotara: Da li je Đurović kriv za pogibiju Gorana Pejića?

PANČEVO, 4. septembar 2017. (TV Pančevo) – Kako regionalna RTV Pančevo nezvanično saznaje, pred Jasminom Żujović, iz Osnovnog tužilaštva saslušani su svedoci u predmetu, odnosno istrazi, koja se vodi zbog pogibije radnika Azotare Gorana Pejića početkom godine.

 

Grad ustupio fotonaponski panel Mašinskoj školi

PANČEVO, 3. septembar 2017. (TV Pančevo) – Grad Pančevo, ustupio je Mašinskoj školi na korišćenje fotonaponski panel koji je 2013. godine kao deo donacije dobio grad od provincije Ravena. Ovaj fotonaposnski panel biće korišćen kao nastavno sredstvo kako bi učenici naučili kako se dobija električna energija od sunca, ali i drugih izvora zelene energije.

   

Izglasane odluke o prijavi Grada na konkurs Pokrajine

PANČEVO, 2. septembar 2017. (TV Pančevo) – Na sednici gradskog veća izglasane su odluke u vezi sa prijavom projekta Grada Pančeva na konkurs Pokrajinskog sekreterijata za privredu i turizam za sufinsiranje projekta od značaja za razvoj turističkog potencijala.

   

Azotara: Da li će istrage i ekološka inspekcija dovesti do smene Miljana Đurovića?

PANČEVO, 31. avgust 2017. (TV Pančevo) – Kao što je regionalna RTV Pančevo i izveštavala, protiv direktora Azotare i Specijalne Luke Miljana Đurovića, vode se dva pretkrivična postupka, odnosno u suštini sprovodi se istraga, zbog prijava radnika Petrohemije i Azotare. Međutim postoji još jedan predmet. Naime početkom sledeće nedelje u Osnovnom tužilaštvu biće saslušana porodica tragično poginulog radnika Azotare Gorana Pejića, odnosno supruga i ćerka.

   

Gradska skupština: Prihvaćena ostavka Maje Vitman, Đurica Dolovački direktor "Urbanizma"

PANČEVO, 31. avgust 2017. (TV Pančevo) – Pančevački odbornici bili su danas brzi i efikasni s obzirom da su održali dve sednice Skupštine. Prihvaćena je ostavka Maje Vitman na mesto direktorke pančevačke Direkcije, preduzeća koje se rasformira. Inače Maja Vitman će, kako je nezvanično i najavljeno, preuzeti funkciju gradskog menadžera. Od nekadašnje Direkcije, ostaće JP “Urbanizam” na čijem čelu će biti Đurica Dolovački.

   

Da li će istrage i ekološka inspekcija dovesti do smene Miljana Đurovića?

PANČEVO, 31. avgust 2017. (TV Pančevo) – Kao što je regionalna RTV Pančevo i izveštavala, protiv direktora Azotare i Specijalne Luke Miljana Đurovića, vode se dva pretkrivična postupka, odnosno u suštini sprovodi se istraga, zbog prijava radnika Petrohemije i Azotare. Međutim postoji još jedan predmet. Naime početkom sledeće nedelje u Osnovnom tužilaštvu biće saslušana porodica tragično poginulog radnika Azotare Gorana Pejića, odnosno supruga i ćerka. U ovom predmetu proverava se da li je bilo propusta u rukovođenju fabrikom koji su doveli do njegove pogibije. Između ostalog, kako je danas potvrđeno regionalnoj RTV Pančevo u pokrajinskom sekretarijatu za zaštitu životne sredine, nakon ekološke isnpekcije, utvrđene su nezakonistosti u radu ove fabrike i to u danima kada se veliki broj Pančevaca žalio na žuti dim koji se video iz dimnjaka Azotare. Pokrajinski inspektor Šimon Bančov najavio je da će Inspekcija za zaštitu životne sredine preduzeti dalje mere i radnje u okviru svojih nadležnosti. A već danima polako stižu informacije da su dani Miljana Đurovića u Pančevu odbrojani i da će uskoro biti smenjen. Ako je to tačno, nadamo se da to neće biti samo „bacanje prašine u oči“ nekim „rotacijama na funkcijama“, već da će Đurović suštinski odgovarati za propuste u svom radu ako budu utvrđeni.