Lokal

 

"Drugi oktobar" - novo rukovodstvo, novac u gradskoj kasi

PANČEVO, 11. januar 2018. (TV Pančevo) – JKP „Drugi oktobar“ iz Vršca je u poslednjih godinu, od postavljanja Nebojše Perića za direktora, značajno poboljšalo svoj rad i odgovornim radom prvi put uplatilo finansijska sredstva u budžet Grada, u iznosu od 145 miliona dinara.

 

Odbornici o poslovanju javnih preduzeća

PANČEVO, 11. januar 2018. (TV Pančevo) – Sa početkom u 10 sati, sutra će biti održana redovna 19. sednica pančevačkog parlamenta. Centralna tema skupštinskog zasedanja biće planovi i programi javnih i javnih komunalnih preduzeća, a među tačkama o kojima će odbornici raspravljati je i Nacrt odluke o preispitivanju postojanja komisija i drugih radnih tela koje je formirao grad.

   

Odluka o postavljanju montažnih objekata pretrpela izmene

PANČEVO, 11. januar 2018. (TV Pančevo) – Odbornici pančevačke Skupštine sutra će razmatrati i Nacrt odluke o postavljanju manjih montažnih, pokretnih i drugih objekata privremenog karaktera na površinama javne namene, koja je za kratko vreme pretrpela dve izmene.

   

15 miliona za 5 projekata od NIS-a

PANČEVO, 10. januar 2018. (TV Pančevo) – Naftna idustrija Srbije je sa 15 miliona dinara podržala 5 projekata koji su poslati na konkurs "Zajednici zajedno". Podržana su tri projekta iz kulture i dva koja se tiču obrazovanja. Odluka je bila da se podrži manje projekata nego ranijih godina, ali da budu finansirani sa 100% sredstava. Naftna industrija Srbije od 2009. godine sprovodi projekat "Zajednici zajedno" u deset gradova u Srbiji gde posluje ova kompanija.

   

Preispitivanje gradskih komisija i radnih tela

PANČEVO, 10. januar 2018. (TV Pančevo) – Po hitnom postupku, pred odbornicima pančevačkog parlamenta, u petak će se naći i Nacrt odluke o preispitivanju postojanja komisija i drugih radnih tela koja je obrazovao grad. Osim što je država propisala zabranu povećanja naknada za predsednika i članove ovih komisija i radnih tela, ovo će značiti i mogućnost njihovog ukidanja radi dodatnog smanjenja izdataka.

   

Usvojen finansijski plan i program Turističke organizacije Pančeva

PANČEVO, 9. januar 2018. (TV Pančevo) – Gradsko veće usvojilo je Program rada i finasijski plan Turističke organizacije Pančeva. Ove godine planirano je održavanje manifestacija po kojima je Grad postao poznat kao što su Vajfertovi dani, Novogodišnji bazar, ali manifestacije koja je prošle godine prvi put održana, „Ulica novogodišnje čarolije“. Tokom godine trebalo bi da bude i realizovan projekat „Uređenja pontona na Tamišu“ čime bi turistička ponuda grada bila bogatija.