Lokal

 

Dr Višekruna na čelu Doma zdravlja, LSV ostala bez odbornika

PANČEVO, 19. maj 2017. (TV Pančevo) – Sednicu Skupštine grada Pančeva obeležila su kadrovska rešenja, gašenje odborničke grupe LSV-a, kao što je regionalna RTV Pančevo juče i najavila, i napuštanje odbornika samozvane opozicije zasedanja pančevačkog parlamenta. Posle ostavke direktorke Doma zdravlja Danijele Ristovski Kornic, ovu instituciju ubuduće će voditi ginekolog dr Stojan Višekruna. Takođe, usvojen je i završni račun gradskog budžeta za prošlu godinu.

 

Gradsko veće pred zasedanje lokalnog parlamenta

PANČEVO, 18. maj 2017. (TV Pančevo) – Gradsko veće, usvojilo je i uputilo Skupštini na usvajanje izmenjenu Odluku o postavljanju montažnih garaža. Izmenama se omogućava građanima koji su propustili da u ostavljenom roku zaključe ugovor o korišćenju to ipak mogu da urade. Novom odlukom rok je produžen za još 60 dana i u tom roku bi svi koji su zainteresovani mogu da podnesu zahtev. Na inicijativu Direkcije, usvojen je i predlog da se izmeni odluka o postavljanju manjih montažnih objekata. Po tim izmenama biće omogućeno da Higijena postavi montažne javne toalete u gradu.

   

Redovna sednica lokalnog parlamenta

PANČEVO, 18. maj 2017. (TV Pančevo) - Za 19. maj zakazana je 11. redovna sednica lokalnog parlamenta. Predsednik Skupštine Tigran Kiš istakao je da će centralna tema na zasedanju parlamenta biti donošenje Generalnog plana detaljne regulacije za naselje Misa.

   

Kanalizacija na Kudeljarcu u trećoj fazi

PANČEVO, 17. maj 2017. (TV Pančevo) – Započeti su radovi na poslednjoj fazi izgradnje fekalne kanalizacije na Kudeljaskom nasipu. Planirano je da se radovi završe do septembra, čime će se stvoriti uslovi da se svi građani priključe na kanalizacionu mrežu. Vrednost radova je 750 hiljada evra i finasiraju se iz kredita KfW banke.

   

Nebojša Živković novi viši javni tužilac u Pančevu

PANČEVO, 16. maj 2017. (TV Pančevo) – Kako saznaje Regionalna RTV Pančevo za novog višeg javnog tužioca u Pančevu izabran je Nebojša Živković. Živković je nekada obavljao fukciju zamenika višeg javnog turžioca u Beogradu. Više informacija naša medijska kuća imaće kada rešenje izađe u Službenom glasniku.

   

Fekalna kanalizacija na Bavaništanskom putu do novembra

PANČEVO, 15. maj 2017. (TV Pančevo) – Pre dvadesetak dana započeti su radovi na izgradnji fekalne kanalizacije duž Bavaništanskog puta. Do sada je postavljeno oko 450 metara cevi. Ove radove finansira Ministarsvo pravde, jer je predviđeno da se na ovu kanalizacionu mrežu priključi novi zatvor koji je u izgradnji. Na novo izgrađenu kanalizaciju moći će da se priključe i građani koji žive u ovom delu grada. Prijave će moći da se podnose od novembra, nakon završetka radova.