Lokal

 

Škola u Jabuci spremna za drugo polugodište

PANČEVO, 13. januar 2017. (TV Pančevo) – Radovi započeti u osnovnoj školi „Goce Delčev“ u Jabuci, pre početka zimskog raspusta, završeni su. Postavljene su pločice u hodniku, laminat u jednoj učionici na spratu i urađena je rasveta u kabinetu za hemiju. Radovi su koštali 300 hiljada dinara.

 

Očišćeni smetovi

PANČEVO, 13. januar 2017. (TV Pančevo) - Zimska služba se nalazi u IV stepenu dežurstva u gradu, a u trećem na magistralnim putevima, što podrazumeva da je ukupno 6 kamiona na ulicama u gradu i opštinskim putevima. Smetova je bilo na putu: Banatsko Novo Selo - Vladimirovac i Kovačica - Samoš, ali su u kratkom roku rasčišćeni.

   

Javni poziv za dodelu nepovratnih sredstava raseljenim licima

PANČEVO, 12. januar 2017. (TV Pančevo) – Raseljena lica sa Kosova i Metohije moći će da se prijave za bespovratna sredstva namenjena za nabavku i dodelu robe i materijala za pokretanje, razvoj i unapređenje dohodovnih aktivnosti u poljoprivrednoj, zanatskoj, uslužnoj ili drugoj oblasti. Povereništvo za izbeglice i Grad Pančevo raspisali su javni poziv 12. januara i trajaće do 12. decembra ove godine.

   

Dolovo 11 sati bez vode

PANČEVO, 12. januar 2017. (TV Pančevo) – Zbog havarije na vodovodnoj mreži deo Dolova je od 11 sati bez vode. Kako smo saznali u JKP “Vodovod i kanalizacija”, vode nema u Partizanskoj ulici, Ulici Sonje Marinković, Save Kovačevića, Ulici 4. oktobra, Mite Vukosavljeva, 29. novembra, Aksentija Maksimovića i Ulici Strahinje Stefanovića. Ekipe “Vodovoda” su na terenu, i trebalo bi da u toku dana otklone kvar na mreži.

   

Kazne za neočišćene trotoare od 10 do 60 hiljada dinara

PANČEVO, 11. januar 2017. (TV Pančevo) – Obaveza vlasnika ili korisnika lokala je da očiste sneg sa trotoara ispred kuća, lokala ili zgrada, kaže Boban Đurđev, šef Odeljenja komunalne inspekcije. Inspektori su svakodnevno na terenu i za sada ne pišu kazne za neočišćen sneg, nego izdaju usmene i pismene naloge da se to uradi. Oni koji ne budu postupili po nalogu ili pismenom rešenju inspektora dobiće prekršajne prijave koje nisu male. Kazne za neočišćen sneg se kreću od 10 do 60 hiljada dinara.

   

Službe funkcionišu u skladu sa postojećom situacijom

PANČEVO, 11. januar 2017. (TV Pančevo) – Sagledavši sveukupnu vremensku sitaciju na području Pančeva i južnog Banata, načelnica Južnobanatskog okruga Danijela Lončar istakla je da sve službe funkcionišu u skladu sa postojećom situacijom, a pojačane su i ekipe na terenu. posledica. Ona je apelovala na sugrađane da prijave sve slučajeve gde borave ljudi koji žive u neuslovnim objektima i kojima je neophodna pomoć u ovim ledenim danima.