Lokal

 

Najbolje fotografije Pančeva

PANČEVO, 10. mart 2017. (TV Pančevo) – Gradska uprava raspisala je javni poziv za građane da dostave fotografije Pančeva za fotomonografiju koja bi trebalo da bude uradjena do Dana grada. Za ovu namenu iz budžeta je izdvojeno milion i 400 hiljada dinara, a poziv je otvoren do 31. marta.

 

Gradska podrška i privatnim vrtićima

PANČEVO, 10. mart 2017. (TV Pančevo) – Gradsko veće usvojilo je i uputilo Skupštini grada na usvajanje predlog Odluke po kojoj će grad i u privatnim predškolskim ustanovama subvencionisati boravak 30-oro dece koja nisu upisana u Predškolsku ustanovu „Dečja radost“ i u vrtićima u naseljenim mestima. Prema odluci Grad bi plaćao 80 odsto, a roditelji 20 odsto cene.

   

Formiranje pravnog tima za tužbu protiv NATO-a

PANČEVO, 7. mart 2017. (TV Pančevo) – Na predlog srpske Kraljevske Akademije, a uz blagoslov srpskog patrijarha, u toku je formiranje pravnog tima koji ima zadatak da u ime Srbije sačini tužbu protiv NATO-a i to za materijalnu i nematerijalnu odštetu građana koji su bili lično pogođeni tokom bombardovanja 1999. godine.

   

Usvojen plan detaljne regulacije za dvostruki 110 kilovoltni dalekovod

PANČEVO, 7. mart 2017. (TV Pančevo) – Gradsko veće usvojilo je i uputilo Skupštini grada na usvajanje Plan detaljne regulacije za dvostruki 110 kilovoltni dalekovod, koji bi trebalo da omogući priključenje postrojenja „Bela Anta“ kod Dolova na elektroenergetski sistem Srbije. Nakon ovog plana trebalo bi da se usvoji i Plan koji će omogućiti i izgradnju vetrogeneratorskog polja na tom mestu.

   

Zakup zidanih garaža na pet godina

PANČEVO, 3. mart 2017. (TV Pančevo) – Gradsko veće usvojilo je predlog izmene odluke o magacinskom i garažnom prostoru, po kojoj će svi zakupci zidanih garaža u Pančevu ubuduće biti u obavezi da potpišu ugovor sa JP „Direkcija“. Zidane garaže izdaju se u zakup na 5 godina, a po isteku roka, postoji mogućnost produženja zakupa uz uslov da se prethodno izmire sva dugovanja.

   

Rekonstrukcija "Stratišta" do kraja jula

PANČEVO, 2. mart 2017. (TV Pančevo) – Do kraja jula trebalo bi da budu završeni radovi na rekonstrukciji spomen obeležja „Stratište“ na Jabučkom putu. Rekonstrukcijom je predviđeno vraćanje nedostajućih elemenata spomenika, uređenje pristupnih puteva, amfiteatra, ali i poboljšanje zaštite smaog spomenika, koji je do sada nekoliko puta bio meta vandala koji su sekli i odnosili delove koje su prodavali kao sekundarne sirovine.