Lokal

 

Zatvor na Bavaništanskom do proleća

PANČEVO, 19. januar 2018. (TV Pančevo) – Radovi na izgradnji novog kazneno popravnog doma na Bavaništanskom putu su u završnoj fazi i tebalo bi da budu završeni do proleća. Ostalo je još da se završe radovi na spoljašnjem uređenju, kako bi ova ustanova mogla da započne sa radom.

 

Fabrika vode u Pavlišu

PANČEVO, 18. januar 2018. (TV Pančevo) – Krajem februara, voda iz novoizgrađenje fabrike za preradu vode trebalo bi da stigne do vršačkih domaćinstava. Izgradnjim ovog postrojenja za preradu vode, rešen je višegodišnji problem kvaliteta vode za piće. Postrojenje je kapaciteta oko 300 litara u sekundi i ima dovoljan kapacitet da snabde ispravnom vovom za piće i sela sa teritorije Vršca. Vrednost investicije je oko 6 miliona evra.

   

Za zapošljavanje 28 miliona dinara

PANČEVO, 16. januar 2018. (TV Pančevo) – Lokalnim akcionim planom grada Pančeva ove godine izdvojeno je 28 miliona i 400 hiljada dinara za zapošljavanje. Predviđene su dve nove mere od kojih bi jedna trebalo da olakša pronalaženje posla sugrađanima koji su pred penzijom, a druga je namenjena razvoju ženskog preduzetništva.

   

Pred Pokrajinom dva nova pančevačka projekta

PANČEVO, 16. januar 2018. (TV Pančevo) – Grad Pančevo će sa dva projekta učestvovati na konkursima koje je raspisala AP Vojvodina, za sufinasiranje i finasiranje projekata u oblastima vodosnabdevanja i oblasti saobraćaja. Jedan projekat je Izgradnja II faze Potamiškog kolektora, koji je izuzetno važan za stavljanje u funkciju Severne poslvne zone, a drugi je pojačano održavanje Ulice Žikice Jovanovića Španca u Banatskom Brestovcu.

   

Investicije "Vodovoda" u 2018.

PANČEVO, 14. januar 2018. (TV Pančevo) – Prošla godina bila je jedna od uspešnijih godina za JKP „Vodovod i kanalizacija“. Velike i značajne investicije su privredene kraju, vode je bilo u dovoljnoj količini i garantovanog kvaliteta, i nije bilo problema u distribuciji i poizvodnji. Ove godine, prioritet je i dalje uredno snabdevanje građana pijaćom vodom uz nastavak investicija na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže.

   

Januarsko zasedanje za odluke i planove

PANČEVO, 12. januar 2018. (TV Pančevo) – Odbornici Skupštine grada su na prvom ovogodišnje zasedanju usvojili planove i programe poslovanja gradskih preduzeća za 2018. godinu. Usvojen je i program otuđenja i davanja u zakup neizgrađenog građevinskog zemljišta. Ovaj usvojeni program stvara mogućnost da prodajom pacela Grad ostvari dodatan prihod u budžet.