Lokal

 

120 miliona od Pokrajine za Severnu poslovnu zonu i potamiški kolektor

PANČEVO, 31. januar 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore za realizaciju 36 projekata na teritoriji 26 gradova i opština u AP Vojvodini. Ukupna vrednost tih ugovora je 2,3 milijarde dinara, imajući u vidu sredstva koja su obezbedili Pokrajina i lokalne samouprave. U Pančevu će biti realizovana dva projekta, jedan je izgradnja II faze potamiškog kolektora, a drugi se odnosi na završetak izgradnje saobraćajnice u Severnoj poslovnoj zoni. Vrednost ova dva projekta je više od 120 miliona dinara.

 

Severna poslovna zona - razvojni prioritet Grada

PANČEVO, 30. januar 2018. (TV Pančevo) – Gradsko veće uputilo je predlog Skuštini grada da parcele u Severnoj poslovnoj zoni, postanu razvojni prioritet grada. Ako Skupština usvoji ovaj predlog, uputiće se zahtev Vladi Srbije, nakon čije bi se odluke, bez naknade izvršila konverzija zemljišta, iz poljoprivrednog u gradsko građevinsko zemljište, koje bi se ponudilo potencijalnim investitorima.

   

Nova zgrada Prekršajnog suda završena do marta

PANČEVO, 26. januar 2018. (TV Pančevo) – Prekršajni sud u Pančevu će se posle 27 godina iseliti iz neadekvatnog prostora u kojem trenutno funkcioniše. U toku su završni radovi na izgradnji nove zgrade Prekršajnog suda u Pančevu. Useljenje u novu zgradu trebalo bi da bude u martu ove godine, kako je i planirano. Vrednost radova je oko 95 miliona dinara.

   

Šarčević: Centar za istraživanje u Beloj Crkvi

PANČEVO, 25. januar 2018. (TV Pančevo) – U okviru svojih redovnih poseta školama širom Srbije, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević obišao je Belu Crkvu. Razgovarao je sa predstavnicima lokalne vlasti i direktorima škola.

   

Vitman: Pančevo - dobro mesto za ulaganje

PANČEVO, 24. januar 2018. (TV Pančevo) – Grad Pančevo je kod Uprave za kapitalna ulaganja konkurisao sa 4 projekta čija je ukupna vrednost više od 300 miliona dinara. Najznačjaniji su projekti koji omogućavaju završetak Severne poslovne zone i početak izgradnje II faze potamiškog kolektora. Pokrajina porepoznaje Pančevo kao dobro mesto ulaganje i zobg toga se očekuje da će Pokrajina podržati ove projekte, kazala je za Maja Vitman, gradska menadžerka.

   

"Urbanizam" Gradu ustupio ugovor

PANČEVO, 23. januar 2018. (TV Pančevo) – Javno preduzeće „Urbanizam“, ustupilo je gradu ugovor o izradi projektne dokumentacije za potrebe natkrivanja terase na gradskom odmaralištu na Divčibarama. Ovo je bilo neophodno kako bi se projektantskoj kući platio urađeni posao, ali kako bi Sekretarijat za investicije mogao da planira izvođenje radova.