Lokal

 

Novi direktori u još 4 gradska preduzeća

PANČEVO, 16. novembar 2017. (TV Pančevo) – Uoči sutrašnje sednice pančevačke Skupštine, gradski većnici usvojili su danas izmene programa poslovanja za više javnih komunalnih preduzeća, a reč je uglavnom o usaglašavanju sa rebalansom budžeta, koji se takođe nalazi na dnevnom redu sutrašnje Skupštine. Odlukom gradskog veća, biće raspisani i konkursi za izbor direktora u četiri preduzeća čiji je osnivač grad.

 

Niže cene održavanja čistoće

PANČEVO, 15. novembar 2017. (TV Pančevo) - Predložene izmene Odluke o održavanju čistoće i upravljanju komunalnim otpadom, predviđaju da se privrednim licima u obračun za plaćanje neće više računati uređene zelene površine, poljoprivredno zemljiše, dok će za neke površine kao što su saobraćajnice ili parkinzi biti računata umanjena cena. Škole, pijace i Predškolska ustanova plaćaće 30% od dosadašnjih računa. Cilj ovih izmena je dodatno poboljšanje privrednog ambijenta za privrednike koji već posluju ili žele da posluju na teritoriji Pančeva.

   

Tanja Lukić novi direktor Gerontološkog centra u Pančevu

PANČEVO, 15. novembar 2017. (TV Pančevo) – Tanja Lukić, diplomirani politikolog - specijalista iz oblasti socijalne rehabilitacije, imenovana je danas za novog direktora Gerontološkog centra u Pančevu.

   

Ponovo stradali kontejneri

PANČEVO, 14. novembar 2017. (TV Pančevo) – Sa početkom grejne sezone, sve češće se dešava da gore kontejneri koji su postavljeni za odlaganje smeća. Uzrok je što se u njih odlaže neohlađeni pepeo koji pali smeće. Svake godine JKP "Higijena" potroši više od 2 miliona dinara za nabavku novih, umesto da se taj novac utroši za nabavku opreme i mašina koje bi doprinele da grad bude čistiji.

   

Najveće povećanje poreza u IV zoni

 

PANČEVO, 13. novembar 2017. (TV Pančevo) – Vlasnici kuća i stanova u IV zoni imaće najveće povećanje poreza na imovinu u 2018. godni. Tako će vlasnici stanova sledeće godine platiti porez veći skoro 73%, a vlasnici kuća oko 11% više nego ove godine. U isto vreme vlasnici stanova u V zoni u odnosu na ovu godinu imaće manji porez 40%. Što se tiče preduzetnika i pravnih lica, najveći porast osnovica je zabeležen u I, II i III zoni.

   

Sukobi u DJB, kumovi i supružnici vode odbor?

PANČEVO, 13. novembar 2017. (TV Pančevo) – Gradski odbor „Dosta je bilo – Pančevo“ je na sednici održanoj 3.novembra većinom glasova članova odbora doneo odluku da od Glavnog odbora traži raspuštanje odbora i formiranje novog odbora.Kako je saopšteno dva bivša člana odbora, Nikola Ćebić i Žarko Jelisavčić, koji su ujedno odbornici u Skupštini grada Pančeva izabrani na listi “Dosta je bilo – Saša Radulović”, mesecima unazad su opstruisali rad odbora, nisu poštovali odluka odbora.