Lokal

 

100 tačaka pred odbornicima Skupštine

PANČEVO, 16. mart 2017. (TV Pančevo) – Deseto zasedanje lokalnog parlamenta zakazano je za 17. mart, a prema najavama Tigrana Kiša, predsednika Skupštine Pančeva, biće bogat dnevni red. Pred odbornicima će se naći blizu 100 tačaka koje će biti razmatrane.

 

Inspekcijske službe ispunile planove za 2016. godinu

PANČEVO, 15. mart 2017. (TV Pančevo) – Povodom međunarodnog dana zaštite potrošača i rada inspekcijskih službi Južnobanatskog upravnog okruga podneti su izveštaji o radu tržišne inspekcije i inspekcije za rad. Opšti zaključak je da su sve inspekcijske službe u potpunosti ispunile planove za 2016. godinu.

   

Usvojeni Programi rada ustanova kulture

PANČEVO, 14. mart 2017. (TV Pančevo) – Gradsko veće usvojilo je Programe rada i finansijske planove ustanova kulture u gradu i selima. Ustanove kulture ove godine planiraju da za svoje programe potroše isto novca koliko i prošle godine, s tim da pojedine ustanove, poput Kulturnog centra najvaljuju bogatiju ponudu, pre svega kada je reč o pozorišnim predstavama i filmskim projekcijama.

   

Ponovo radi Studentski

PANČEVO, 13. mart 2017. (TV Pančevo) – Posle pet godina, nekadašnji Studentski, odnosno Svetosavski dom, ponovo će otvoriti svoja vrata za sve građane koji će moći da uživaju u raznovrsnoj kulturnoj ponudi. Grad Pančevo i Srpska pravoslavna opština potpisale su ugovor o zakupu ovog prostora na godinu dana, a iz gradskog budžeta za ovu namenu izdvojeno je milion i 300 hiljada dinara.
   

Kanalizacija za Kudeljarski nasip

PANČEVO, 13. mart 2017. (TV Pančevo) - Početkom aprila trebalo bi da započnu radovi na izgradnji kanalizacione mreže na Kudeljarskom nasipu. Reč je o delovima Skadarske, Ohridske i Vlasinske ulice. Ukupna dužina kanalizacione mreže čija se izgradnja planira je oko 4200 metara. Radovi na izgradnji kanalizacije u ovom delu grada deo su programa koji se realizuje u saradnji sa nemačkom razvojnom bankom KfW, a procenjena vrednost radova je oko 700 hiljada eura.

   

Ravnjanje atarskih puteva

PANČEVO, 12. mart 2017. (TV Pančevo) – Poljoprivrednici iz Banatskog Novog Sela organizovali su akciju ravnanja atarskih puteva u okolini sela. U akciji je učestvovalo više od 60 zemljoradnika koji su izravnali više od 200 kilometara atarskih puteva.