Lokal

 

Medvedi predviđaju na Sretenje: Zima pri kraju?

PANČEVO, 15. februar 2017. (TV Pančevo) – Po narodnom verovanju, ukoliko mečka na Sretenje izađe iz jazbine i ugleda svoju senku, vratiće se i nastaviti da spava. To znači da će zima trajati još 6 nedelja. Pančevci , kako su nam rekli, uglavnom se oslanjaju na ovo narodno verovanje . Ako je verovati njima zima se uskoro završava jer su medvedi u beogradskom ZOO vrtu izašli rano jutros da bi se osunčali.

 

Pančevci praznik iskoristili za odmor

PANČEVO, 15. februar 2017. (TV Pančevo) – Dan državnosti Srbije 15. februar neradni je dan. Pančevci su ga iskoristili za odmor, a većina njih zna zašto se danas praznuje i ne radi.

   

Usvojene mere agrarne politike za 2017.

PANČEVO, 14.februar 2017. (TV Pančevo) – Prošle godine 6 hiljada hektara državnog poljoprivrednog zemljišta vraćeno je u legalne tokove. Na sednici Gradskog veća, pored izveštaja Sekretarijata za poljoprivredu, usvojen je i predlog da se stari buvljak izmesti sa Bavaništanskog puta.

   

Priznanja za najboljeg policajca i vatrogasca u Južnobanatskom okrugu

PANČEVO, 14. februar 2017. (TV Pančevo) – Radoš Burić, najbolji je policajac, a Duško Mihajlović, najbolji je vatrogasac na teritoriji Južnobanatskog okruga za 2016. godinu. Nagrade im je uručila Danijela Lončar, načelnica Južnobnatskog okruga .

   

Odabran najbolji učenik i nastavnik u Pančevu

PANČEVO, 13. februar 2017. (TV Pančevo) – Savez za školski sport Pančeva na osnovu angažovanja i postignutih rezultata svake godine proglašava najboljeg učenika i nastavnika u pančevačkim školama, kao i najbolju osnovnu i srednju školu. Prošla godina je bila specifična, pa su se iz Saveza “vodili” rezultatima postignitim na Školskim olimpijskim igrama koje su se održale u Vranju.

   

Sutra poslednji dan za plaćanje prve rate poreza

PANČEVO, 13. februar 2017. (TV Pančevo) – Sekretarijat za poresku administraciju grada Pančeva obaveštava poreske obveznike koji ne vode poslovne knjige - fizička lica, da sutra ističe rok za plaćanje prve rate za porez na imovinu za 2017. godinu.