Lokal

 

Veće usvojilo novi pravilnik o socijalnoj zaštiti

PANČEVO, 1. oktobar 2018. (TV Pančevo) – Gradski većnici usvojili su Pravilnik o načinu ostvarivanja prava na korišćenje usluge o socijalnoj zaštiti i materijalnoj podršci. Usvojena je i druga izmena finansijskog plana Mesne zajednice "Mladost" u Pančevu.

 

Renovirana Hala sportova - i reprezentativna i energetski efikasna

PANČEVO, 28. septembar 2018. (TV Pančevo) – Završeni su radovi na Hali sportova u Pančevu, čime je ovaj objekat postao reprezentativan i energetski efikasan. Sportisti ali i posetioci sportskih događaja imaće sada bolje uslove u Hali, a Grad Pančevo će umanjiti troškove održavanja jer će znatno biti manji računi za grejanje i hlađene. Sređivanje Hale sportova deo je IPA projekta prekogranične saradnje između Srbije i Rumunije.

   

Program poslovanja "Urbanizma" na sednici Veća

PANČEVO, 25. septembar 2018. (TV Pančevo) – Gradski većnici izglasali su izmene i dopune Programa poslovanja Javnog preduzeća "Urbanizam", kao i predlog zaključka o saradnji između Opštine Pernik, Republika Bugarska i Grada Pančeva.

   

Konkurs za Novembarsku nagradu

PANČEVO, 12. septembar 2018. (TV Pančevo) – Grad Pančevo poziva građane Pančeva, pravna lica i sve druge organizacije da predlože kandidate za NOVEMBARSKU NAGRADU GRADA PANČEVA, koja se tradicionalno dodeljuje povodom Dana grada.

   

Usvojen predlog za korekciju pojedinačnih i mesečnih karata

PANČEVO, 11. septembar 2018. (TV Pančevo) – Gradski većnici usvojili su predlog Nadzornog odbora ATP-a za korekciju cena pojedinačnih i mesečnih karata za učenike i studente, kao i za cene usluga Autobuske stanice počev od 1.oktobra,. Odluka o korekciji cena je doneta sa ciljem usklađivanja sa troškovima inflacije i tržišnim kretanjima porasta cena, a biće prosleđena Skupštini grada na usvajanje. Cene prevoza putnika u prvoj i drugoj i trećoj zoni nisu menjane od 2013. godine i po novom cenovniku, od oktobra bi trebale da budu uvećane u rasponu od 11.54 do 27.28 odsto i iznosiće 70,00, 120,00 i 145,00 dinara.

   

"Grejanje" uvodi međunarodne standarde radi štednje energije

PANČEVO, 10. septembar 2018. (TV Pančevo) – JKP "Grejanje" se energetski efikasno ponaša, kako prema građanima, svojim korisnicima, tako i prema resursima, kaže Zdenka Jokić vd direktora ovog preduzeća. Kako bi se što više štedeli energenti uvode se i međunarodni standardi, zahvaljujući kojim će biti moguće da se proširi solarno polje koje već postoji na Kotežu dva.