Lokal

 

PENG ispao iz proizvodnje

Televizija Pančevo saznaje da je negde oko 12 časova došlo je naglog porasta pritiska u reaktoru u fabrici PENG, što je dovelo do ispadanja ove fabrike iz pogona.

 

Vakcinisano samo dvoje dece

Od kako je počela vakcinacija, za dva dana vaksinisano je samo dvoje dece u predškolskom dispanzeru. Prioritet imaju deca sa hroničnim tegobama kao i ona koja imaju problema sa srcem, a vakcinu mogu da prime deca starija od šest meseci starosti. Roditelji koji žele da vakcinišu svoju decu

   

Dom zdravlja i Bolnica odvojeno u 2010.

Od 1.januara pančevački Dom zdravlja konačno će preći u nadležnost Gradske uprave, što je bila višedecenijska želja Pančevaca, istakao je dr Novica Djordjević, član Gradskog veća, obrazlažući predlog Statuta Doma zdravlja. Ovaj predlog većnici su danas popodne jednoglasno usvojili, a odbornici Skupštine grada će morati da potvrde ovaj predlog.
   

Overite knjižice

Na šalterima Filijale za zdravstveno osiguranje u toku je podela markica za overu zdravstvenih knjižica. Gužvi za sada nema a radno vreme je produženo
   

Rekonstrukcija resora u DS-u

Gradski odbor Demokratske stranke u Pančevu danas je predstavio svoje rekonstruisane resorne odbore za 12 najvažnijih oblasti. Koordinatorka resornih odbora u Gradskom odboru DS-a, Sladjana Vojinović, rekla je da se u odborima nalaze stručnjaci iz različitih oblasti koji svojim znanjem mogu da doprinesu boljem funkcionisanju vlasti na svim nivoima u interesu svih gradjana.
   

Izabrane sudije za prekršaje

Posle sudija za osnovne i više sudove, Visoki savet pravosuđa objavio je odluku i o izboru sudija za prekršaje. Od dosadašnjih pančevačkih sudija koji su sudili u Prekršajnom organu koji sada postaje Prekršajni sud, nema pet imena. Među tim imenima je i ime Milana Lepedata, sudije koji je prvi u Srbiji oslobodio novinare optužbe po "Šešeljevom medijskom zakonu".