Lokal

 

Početak izgradnje vetroparka 2012. godine

PANČEVO, 24. februar 2010. (TV Pančevo ) - Na novom sastanku predstavnika gradske vlasti i investitora kompanije "Balkana" saopšteno je da bi izgradnja vetrogeneratora na području Mramorak–Dolovo–Devojački Bunar mogla da počne za 2 godine, ukoliko se nabave sve potrebne dokumentacije. Vrednost ove investicije je više stotina miliona evra.

 

Prokišnjava krov laborotorije

PANCEVO, 24. februar 2010. (TV Pančevo) - U proseku svaki drugi Pančevac tokom godine dođe u laborotoriju Doma zdravlja. Godišnje se uradi 80 hiljada analiza. Svi posetioci su svedoci da u ovoj laborotoriji već godinama krov prokišnjava i da za skupljanje vode služe lavori.

   

Akcija davanja krvi u Gimnaziji

PANČEVO, 24. februar 2010. (TV Pančevo) - U Gimnaziji "Uroš Predić" danas je organizovana akcija dobrovljnog davanja krvi. Za učešće u akciji, od 240 učenika IV godine, prijavilo se oko 80, što je prema rečima dr Radmile Railić, odličan odziv. U Službi za transfuziju krvi, zalihe svih krvnih grupa trenutno su stabilne, ali je ova akcija dodatno obezbedila bolje funkcionisanje Službe u narednom periodu.

   

Vešeraj na Dečijem odeljenju ponovo radi

PANČEVO, 23. februar, 2010. (TV Pančevo) - Već godinama na Dečjem odelenju pančevačke bolnice vešeraj nema svoju funkciju jer higijenski uslovi nisu bili adekvatni, pa su i prljav i čist veš zaposleni nosili na ruke u dečje sobe. Pomoć od 100.000 dinara, i želja humanih ljudi da pomognu, bila je dovoljna da ovaj dugogodišnji problem brzo bude rešen.

   

LDP traži promenu uslova za zakup poslovnog prostora

PANČEVO, 23. februar 2010. (TV Pančevo) - Liberalno demokratska partija smatra da Skupštinska Odluka o zakupu poslovnog prostora, garaža i magacinskog prostora od 29. decembra 2009. godine, nije dobra. Zbog toga će pokušati da na Skupštini, zakazanoj za četvrtak 25. februar, pokušaju da je izmene.

   

Nema opasnosti od podzemnih voda u Pančevu

PANČEVO, 23. februar 2010. (TV Pančevo) - Instalacije kišne kanalizacije spremne su da prime svu vodu nakon naglog topljenja snega, rekao je Aleksandar Radulović, direktor Javno komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija". Aktiviranje bočnih kanala dalo je rezultate jer, trenutno, nema problema u naselju "Misa 2" i na Kudeljarskom nasipu, koji su bili poplavljeni nakon topljenja prethodnog snega.