Lokal

 

Do kraja godine asfalt u Ohridskoj i Borskoj

PANČEVO, 25. mart 2017. (TV Pančevo) – Do kraja godine stanovnici Kudeljarskog nasipa koji žive u delu Ohridske i Borske ulice mogu da očekuju da će dobiti asfalt. Ovo je reztultat razgovora koji je gradonačelnik Saša Pavlov vodio sa stanovnicima ovog dela grada.

 

Zakup zemlje na duži rok

PANČEVO, 25. mart 2017. (TV Pančevo) – U Pančevu je usvojen Program zakupa državne poljoprivredne zemlje. Sekretarijat za poljoprivredu grada Pančeva predlaže da rok zakupa državne zemlje bude najmanje tri godine.

   

Dodeljeni sertifikati za gerontodomaćice

PANČEVO, 24. mart 2017. (TV Pančevo) - U prostorijama Nacionalne službe za zapošljavanje u Pančevu, svečano su dodeljeni sertifikati polaznicima obuka za gerontodomaćice i osnovne informatičke obuke po ECDL standardu. Kurs za gerontodomaćicu je uspešno završilo 10 osoba a za osnovnu informatičku obuku 20 osoba. Obuke finansira Evropska unija kroz Projekat „EU pomoć teže zapošljivim grupama" za koje je, na nivu Srbije izdvojeno 6,5 miliona evra.

   

Sećanje na stradale Pančevce

PANČEVO, 24. mart 2017. (TV Pančevo) – U znak sećanja na stradale Pančevce u ratovima 90-tih i bombardovanju 99-te Udruženja boraca i ratnih vojnih invalida položili cveće na spomen obeležje u gradskom parku.

   

18 godina od ekološke katastrofe u Pančevu

PANČEVO, 24. mart 2017. (TV Pančevo) – Pančevo i Pančevci imaju, nažalost, mnogo toga da se sećaju iz 78 dana bombardovanja. Mnogi nisu verovlai da je to moguće čak ni tog 24. marta, pre 18 godina. Nismo mogli ni slutiti da nas čeka pravi ekogenocid, kada je Pančevo u pitanju.

   

Poljoprivredni i infrastrukturni projekti

PANČEVO, 23. mart 2017. (TV Pančevo) – Gradsko veće donelo je odluku da se sa šest projekata učestvuje na konkursu koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Dva projekta se odnose na oblast poljoprivrede, a četiri projekta su namenjena za izgradnju kanalizacionih i rekonstrukciju vodovodnih mreža po selima, dok se jedan pojekat odnosi na rekonstrukciju crpne stanice Crveni magacin.