Lokal

 

Ministar Zoran Đorđević u poseti opštini Opovo: Na raspolaganju brojni konkursi za udruženja i ustanove

PANČEVO, 18. novembar 2017. (TV Pančevo) – Tokom posete opštini Opovo, ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Zoran Đorđević obišao je Barandu i Opovo, gde se zajedno sa predsednikom Opštine Opovo dr Zoranom Tasićem i načelnicom Južnobanatskog upravnog okruga Danijelom Lončar susreo sa predstavnicima udruženja i ustanova koje su pod ingerencijom njegovog Ministarstva.

 

Gradski budžet šest milijardi dinara

PANČEVO, 17. novembar 2017. (TV Pančevo) – Odbornici Skupštine grada. imenovcali su dr Stzojana Višekruni za dorektora Doma zdravlja Pančevo. Raspisani su i konkursi za izbor direktora JP „Gradska stambena agencija“, JKP „Zelenilo“, kao i komunlanih preduzeća u jabuci, Omoljici i banatskom Brestovcu. Na ovom zasedanju usvojen i treći, rebalans gradskog budžeta, koji sada isnosi skoro 6 milijardi dinara.

   

Rebalans budžeta na Skupštini

 

PANČEVO, 16. novembar 2017. (TV Pančevo) – U petak, 17. novembra, od 10 časova biće održana 17. sednica Skupštine grada Pančeva. Na dnevnom redu će se naći i Predlog odluke o izmenama Odluke o budžetu grada Pančeva za 2017. godinu, Predlog odluke o izmeni Odluke o zaduživanju grada Pančeva za finansiranje kapitalnih investicionih rahoda, kao i Predlog odluke o izmenama Odluke o lokalnim komunalnim taksama.

   

Novi direktori u još 4 gradska preduzeća

PANČEVO, 16. novembar 2017. (TV Pančevo) – Uoči sutrašnje sednice pančevačke Skupštine, gradski većnici usvojili su danas izmene programa poslovanja za više javnih komunalnih preduzeća, a reč je uglavnom o usaglašavanju sa rebalansom budžeta, koji se takođe nalazi na dnevnom redu sutrašnje Skupštine. Odlukom gradskog veća, biće raspisani i konkursi za izbor direktora u četiri preduzeća čiji je osnivač grad.

   

Niže cene održavanja čistoće

PANČEVO, 15. novembar 2017. (TV Pančevo) - Predložene izmene Odluke o održavanju čistoće i upravljanju komunalnim otpadom, predviđaju da se privrednim licima u obračun za plaćanje neće više računati uređene zelene površine, poljoprivredno zemljiše, dok će za neke površine kao što su saobraćajnice ili parkinzi biti računata umanjena cena. Škole, pijace i Predškolska ustanova plaćaće 30% od dosadašnjih računa. Cilj ovih izmena je dodatno poboljšanje privrednog ambijenta za privrednike koji već posluju ili žele da posluju na teritoriji Pančeva.

   

Tanja Lukić novi direktor Gerontološkog centra u Pančevu

PANČEVO, 15. novembar 2017. (TV Pančevo) – Tanja Lukić, diplomirani politikolog - specijalista iz oblasti socijalne rehabilitacije, imenovana je danas za novog direktora Gerontološkog centra u Pančevu.