Lokal

 

Požar na staroj deponiji, vatrogasci u pripravnosti

PANČEVO, 3. avgust 2017. (TV Pančevo) – Ugašen je požar na telu stare deponije, koji je primećen sinoć oko 3 sata. Otvorenog plamena više nema, vidi se samo dim. U toku je potpuna sanacija i ovih dimišta, kazali su iz JKP-a „Higijena“. Za sada nema informacija da je ugrožen kvalitet vazduha, a dat je nalog mobilnoj stanici Zavovoda za javno zdravlje da izađe na teren i prati kvalitet vazduha na Karauli, jer vetar dim nosi u tom pravcu.

 

Konkurs za izbeglice iz Hrvatske i BiH

PANČEVO, 02. avgust 2017. (TV Pančevo) – Aktuelni konkurs o otkupu seoskih domaćinstava Komesarijata za izbeglice odnosi se na izbeglice iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Na raspolaganju su tri kuće. Za konkurs je izdvojeno milion i dvesta hiljada dinara uz grant od 200.000 dinara, a zainteresovani mogu da se prijave do 4. avgusta.

   

Početak radova na izgradnji kanalizacije

PANČEVO, 02. avgust 2017. (TV Pančevo) – Početkom sledeće nedelje na Bavaništanskom putu trebalo bi da započnu radovi na izgradnji atmosferske kanalizacije. Ova kanalizacije gradi se za potrebe novog zatvora koji je u izgradnji. Trasa se proteže od novog zatvora do Nadela, i dugačka je oko 1600 metara. Vrednost radova je oko 85 miliona dinara i finansira ih Ministrastvo pravde.

   

Prskanje komaraca u Jabuci i Starom Tamišu

PANČEVO, 01. avgust 2017. (TV Pančevo) – Zavod „Eko-san“ obaveštava sve građane da će se 1.08.2017. godine izvršiti tretman suzbijanje odraslih komaraca na teritoriji Grada Pančeva, u naseljenim mestima Jabuka i Stari Tamiš, ukoliko se za to stvore povoljni meteorološki uslovi. Tretman će biti uzveden uređajima sa zemlje zadimljavanjem i trajaće 0d 19:00 do 22:00 časova. Mole se pčelari da reduzmu sve neophodne mere zaštite pčela.

   

Sirene u znak sećanja na stradale

PANČEVO, 01. avgust 2017. (TV Pančevo) – Zbog obeležavanja Dana sećanja na stradale u progonu Srba u akciji hrvatske vojske „Oluja“, 5. avgusta 2017. godine, tačno u 12:00 časova, na teritoriji cele Republike Srbije biće aktivirane sirene, koje će emitovati zvučni signal za „prestanak opasnosti“ u trajanju od 60 sekundi. To je ujedno i prilika da se ispitaju sistemi za javno uzbunjivanje.

   

Hitna popravka semafora

PANČEVO, 31. jul 2017. (TV Pančevo) – Semafor na raskrsnici Prvomajske i Ulice Bore Stankovića već četiri nedelje je van funkcije zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na toj raskrsnici, kada je došlo do oštećenja semaforskog stuba. Grad Pančevo je raspisao hitnu nabavku za popravku, a izvođači radova već sutra će početi sa popravkom, kako bi se saobraćaj bezbedno odvijao.