Lokal

 

Preispitivanje gradskih komisija i radnih tela

PANČEVO, 10. januar 2018. (TV Pančevo) – Po hitnom postupku, pred odbornicima pančevačkog parlamenta, u petak će se naći i Nacrt odluke o preispitivanju postojanja komisija i drugih radnih tela koja je obrazovao grad. Osim što je država propisala zabranu povećanja naknada za predsednika i članove ovih komisija i radnih tela, ovo će značiti i mogućnost njihovog ukidanja radi dodatnog smanjenja izdataka.

 

Usvojen finansijski plan i program Turističke organizacije Pančeva

PANČEVO, 9. januar 2018. (TV Pančevo) – Gradsko veće usvojilo je Program rada i finasijski plan Turističke organizacije Pančeva. Ove godine planirano je održavanje manifestacija po kojima je Grad postao poznat kao što su Vajfertovi dani, Novogodišnji bazar, ali manifestacije koja je prošle godine prvi put održana, „Ulica novogodišnje čarolije“. Tokom godine trebalo bi da bude i realizovan projekat „Uređenja pontona na Tamišu“ čime bi turistička ponuda grada bila bogatija.

   

"Higijena" ambiciozno i u 2018.

PANČEVO, 8. januar 2018. (TV Pančevo) – JKP „Higijena“, je u potpunosti izvršila plan i program za 2017. godinu, a što se tiče čišćenja javnih površina i odvoženje smeća, kaže Aleksandar Stevanović, direktor ovog gradskog preduzeća. Najavljuje da će u 2018. godini, uz dobu organizaciju i zalaganje svih zaposlenih, građanima Pančeva pružati mnogo bolje usluge.

   

"Udarac" Poreske uprave u Pančevu

PANČEVO, 8. januar 2017. (TV Pančevo) – Kamere Regionalne RTV Pančevo zabeležile su da su posle nove godine u Pančevu zatvoreni ugostiteljski objekti "Šaran" i "Il Padrino" u Ulici vojvode Radomira Putnika od strane Filijale Poreske uprave Pančevo. Redakcija RTV Pančevo obratila se Poreskoj upravi u Pančevu tražeći informacije, međutim kako nam je rečeno za sve potrebne informacije da se obratimo centrali Poreske uprave. Obratili smo se Birou za informisanje Poreske uprave Srbije, nakon čega nam je potvrđena informacija da su “Šaran” i “Il Padrino” zatvoreni zbog poreskih prekršaja.

   

Kredit za izmirenje obaveza prema "Srbijagasu"

PANČEVO, 5. januar 2018. (TV Pančevo) – Nakon saglasnosti Gradskog veća, JKP "Grejanje" podići će kredit u iznosu od 150 miliona dinara kako bi izmirilo obaveze prema "Srbijagasu" za grejnu sezonu 2017/2018. Ovo preduzeće tokom cele godine naplaćuje svoju uslugu, ali velike iznose za utrošeni gas plaća tokom zime, kada je i najveća potrošnja. U "Grejanju" su izračunali da je manja kamata kod banaka, nego da "Srbijagasu" plaćaju zatezne kamate.

   

Gradska stambena agencija na tržištu dobila visoku ocenu

PANČEVO, 3. januar 2018. (TV Pančevo) – U 2017. godini bilo je nekoliko ključnih segmenata koje su obeležile rad Gradske stambene agencije u Pančevu. Zdenka Jokić, direktorka ovog preduzeća kaže da je godina bila veoma uspešna, ali i dodaje da je predstavljala pripremu za sve ono što Agenciju čeka u 2018. godini.