600 hiljada dinara za ogradu škole

 

PANČEVO, 24. septembar 2017. (TV Pančevo) – Nezvani prolaznici a i poneka i domaća životinja više neće moći da ulaze u dvorište OŠ “Bratstvo jedinstvo”. Zahvaljujući sredstvima koja su izdvojena iz gradskog budžeta, u zadnjem delu dvorišta postavljena je ograda, čija je izgradnja koštala 600 hiljada dinara.

Veliko školsko dvorište u školi “Bratstvo jedinstvo” sa dva sportska terena i dosta zelene površine bilo je ograđeno starom žičanom ogradom koja je vremenom propala. Pored prolaznika koji su nesmetano mogli da uđu u dvorište, često se dešavalo da u njega zaluta i krupna stoka. Lokalna samouprava izdvojila je novac i đaci su dobili novu betonsku ogradu.

- Grad je izdvojio za tekuće održavanje škola oko 10 miliona dinara .U školi Bratstvo Jedinstvo je urađena ograda u vrednosti od 6oo hiljada dinara , to je dugogodišnji problem .Gradu se obraćala Mesna zajednica i škola i oni su negde zajednički doprineli da grad izdvoji sredstva i konačno završi ogradu - kazala je Tatjana Božić većnica zadužena za obrazovanje.

Postavljanje ograde u zadnjem delu Osnovne škole “Bratstvo jedinstvo” značajno je za bezbednost dece jer je površina dvorišta velika i taj njegov deo je bilo teško kontrolisati.

- Ono što je bio najveći problem je domaća stoka koze, svinje , kokoške, guske patke .Ovo jeste kraj u koje je dozvoljeno držanje domaćih životinja ali je to nama predstavljalo veliki problem.Obraćali smo se svima zagrađivali se kako smo znali i umeli ali mislim da će ova betonska ograda sada značajno povećati bezbednost dece u našem školskom dvorištu - rekla je Ksenija Carević direktorka OŠ Bratsvo jedinstvo.

Saradnja škole i MZ Vojlovica je veoma dobra. Udruživanjem, i uz podršku lokalne samouprave, uspeli su da reše dugogodišnji problem škole, i povećaju bezbednost đaka koji se igraju u školskom dvorištu.

- Drago mi je da smo još jedan od tih gorućih problema u Vojlovici koji postoje rešili.U saradnji sa školom i Gradskom upravom rešili smo jedan od najvećih problema jer je sada bezbednost dece u ovoj školi na visokom nivou. Imali smo veliki problem - objasnio je Nandor Balog predsednik MZ Vojlovica.

 

U okviru tekućeg održavanjau školama su zavisno od potreba rađene fasade, sanacije krova, zamena stolarije. Ove godine grad je za škole izdvojio oko 10 miliona dinara.