4 nagrađena "Moja autobusa"

PANČEVO, 21. maj 2013. (TV Pančevo) – JKP „ATP Pančevo“ je organizovalo likovni konkurs na temu „Moj autobus“, u okviru proslave svog 65. rođendana. Učestvovalo je 10 osnovnih škola sa teritorije Grada Pančeva, zajedno sa jednim likovnim ateljeom. Na platou ispred Gradske uprave izložena su 4 nagrađena rada, zajedno sa još 70-ak radova koji su ostavili najjači utisak. Izložena su na neobičnom mestu, na oslikanom autobusu.

Povodom proslave 65 godina postojanja, JKP „ATP Pančevo“ organizovalo je likovni konkurs, na temu „Moj autobus“. Pristiglo je preko 1000 radova osnovaca sa teritorije Grada Pančeva, a nagrađena su 4 najbolja. Nagrađeni učenici dobili su po bicikl.

- Autobus sam prvo radila olovkom a nakon toga radila sam sa temperama. U slobodno vreme volim da slikam, a li i često se vozim autobusima i inspirisalo me je to što su puni ljudi i što su šareni, kaže jedna od dobitnica nagrade Teodora Pendić iz OŠ“Aksentije Maksimović“ iz Dolova.

- Prvo sam nacrtala autobus pa sam onda i ljude i ostale detalje pa sam onda počela da bojim. Sviđa mi se jer ima mnogo dece u njemu i svi se gledaju kad se voze u njemu, kaže Željana Dojčinović iz OŠ „Aksentije Maksimović“ Dolovo.

Eleonora Bisak iz OŠ „Bratstvo Jedinstvo“ iz Pančeva kaže da jako voli da crta.

- Mene to opušta a rad sam crtala dva časa na likovnom io nacrtala sam jedan autobus sa puno šara i prirode, dodaje Bisak.

- Bojio sam ga kredama, kazao je Miloš Brković iz ateljea „Mali genije“.

Kreativnost najmlađih Pančevaca oduševila je sve zaposlene u ATP-u, a posebno one koji su birali najbolje radove. Komisijom je predsedavao Đura Putnik, radnik ATP-a i slikar. Direktor ovog JKP-a Miloš Mijić kaže da je iznenađen odzivom i kvalitetom radova. Ideja je, prema njegovim rečima, bila da deca pokažu kako doživljavaju ATP Pančevo.

- Namera nam je bila da najmlađe sugrađane približimo ATP-u, jer su nam oni redovni korisnici i želimo da i dalje nastave da koriste naše usluge jer je to najbezbedniji vid prevoza u gradu, naglasio je Miloš Mijić direktor JKP „ATP-a“.

Predsednik Skupštine Grada Pančeva Predrag Živković pohvalio je kreativnost pančevačkih osnovaca.

- Podsticanje dece da se bave umetnošću je lep način da se razvije kreativnost, posebno u vremenu kada je kreativnost zapostavljena razvojom modernih tehnologija i društvenih mreža. Drago mi je da je ATP inicirao ovakvu akciju, tvrdi Živković.

Četiri razreda, čiji su drugari pobedili na likovnom konkursu „Moj autobus“, dobiće na poklon od JKP-a „ATP Pančevo“ jednodnevnu ekskurziju. Plan je da osnovci posete Deliblatsku peščaru.