Lokal

Brojne promene nakon transformacije "Direkcije" u "Urbanizam"

PANČEVO, 22. septembar 2017. (TV Pančevo) – Posle transformacije Javnog preduzeća "Direkcija" u Javno preduzeće "Urbanizam" neophodno je da se promene brojne odluke. Gradsko veće je u skladu s zakonom donelo više predloga odluka o kojima će biti reči na narednmoj sednici Skupštine Grada.

 

Popovac: Zadovoljan sam stanjem bezbednosti, ali je važno šta građani kažu

PANČEVO, 22. septembar 2017. (TV Pančevo) – Načelnik PU Pančevo Nikola Popovac u izjavi za RTV Pančevo, saopštio je da policija iz godine u godinu beleži sve bolje rezultate, ocenjujući da je ipak najvažnije ono što građani misle i osećaju. Nova vozila koja su stigla u Pančevo tokom proteklog vikenda, dodatno će poboljšati bezbednosnu situaciju u Južnom Banatu, poručio je Popovac.

   

Vežba vatrogasaca u Petrohemiji

PANČEVO, 20. septembar 2017. (TV Pančevo) – U pančevačkoj Petrohemiji održana je združena vežba profesionalnih vatrogasaca ove fabrike, Azotare, Rafinerije, MUP-a Srbije i pančevačke Hitne pomoći. Tokom vežbe prikazana je situacija prouzrokovana požarom na rezervoaru u fabrici Etilen. Vatrogasci su još jednom pokazali odličnu obučenost za gašenje ovakvog požara.

   

Obezbeđivanje stručnog kadra u Gradskoj upravi

PANČEVO, 19. septembar 2017. (TV Pančevo) – Dokument koji su danas usvojili gradski većnici, trebalo bi da obezbedi da se u gradskoj upravi zapošljavaju stručni kadrovi. Projekat upravljanja ljudskim resursima podržali su Savet Evrope i Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

   

Prijave za Novembarsku nagradu do 15. oktobra

PANČEVO, 17. septembar 2017. (TV Pančevo) – Do 15. oktobra, svi koji to žele mogu nekoga da predlože za najznačajniju nagradu u Pančevu – Novembarsku nagradu. Nagrade se dodeljuju u 9 kategorija, a nakon odluke Komisije, koja će razmatrati sve predloge, ovo značajno gradsko priznanje će laureatima biti dodeljeno na svečanoj sednici Skupštine grada, povodom Dana Grada – 8. novembra.

   

Park u Vojlovici dobija ime, promena sledi i za ulice Matije Gupca i Mučeničku

PANČEVO, 17. septembar 2017. (TV Pančevo) – Gradsko veće je usvojilo i uputilo Skupštini grada predlog, da park u Vojlovici dobije ime Park reformacije, kao i da dve ulice u gradu promene imena. Ukoliko odbornici podrže predlog, Ulica mučenička postaće Ulica Miladina Popovića, sportiste i humaniste, a Ulica Matije Gupca, postaće Ulica Dragutina Ilkića – Birte, književnika koji je živeo i stvarao u Pančevu.