Lokal

Vlasnik uklonio sporan izlog

PANČEVO, 20. februar 2017. (TV Pančevo) – Zakazano prinudno uklanjanje izvedenih radova na fasadnom izlogu u Ulici vojvode Radomira Putnika nije izvršeno, jer je stranka postupila po rešenju građevinske inspekcije i sama uklonila sporan izlog, kazao je za Televiziju Pančevo Slobodan Kundaković, pomoćnik sekretara Sekretarijata za inspekcijske poslove. Zaključci o rušenju, doneti su za objekte koji su izgrađeni ili su radovi izvedeni nakon stupanja na snagu Zakona o ozakonjenju objekta, tako da ne postoji zakonska mogućnost da uđu u postupak ozakonjenja.

 

Spomenik palim borcima u Kovinu

PANČEVO, 20. februar 2017. (TV Pančevo) – U Kovinu je danas podignut spomenik vojnicima, oficirima i dobrovoljcima iz kovinske opštine koji su poginuli u ratnim sukobima od 1991. do 1999. godine. Spomenik je podignut u parku na Trgu oslobođenja uz prisustvo predstavnika vlasti, Vojske i brojnih meštana Kovina.

   

Bezazlen februarski sneg

PANČEVO, 19. februar 2017. (TV Pančevo)–Snega je od jutros bilo na opštinskim putevima, a intervencija je bilo na putnom pravcu Starčevo-Omoljica-Brestovac-Ivanovo. Bilo je snega u manjoj količini, oko pet santimetara na putu prema Dolovu. Iz Zimske službe kažu da nema potrebe za povećanjem prvog stepena mobilnosti.

   

Saniranje rupa na putevima

PANČEVO, 19. februar 2017. (TV Pančevo) – Kao i svake, i ove godine, posle snega dolaze i problemi sa rupama na gradskim ulicama i putevima, naročito onim starijim i već oštećenim. Dirkecija za izgradnju računa i na to, pa je i ove godine obezbeđen novac da se te rupe saniraju. Sa asfalitranjem rupa Vojvodinaput će krenuti čim temperatura bude malo viša i prvo će biti sanirane ulice kojima se odvija javni prevoz.

   

Prekogranična saradnja za energetsku efikasnost

PANČEVO, 18. februar 2017. (TV Pančevo) – Gradsko veće dalo je saglasnost da Grad Pančevo u svojstvu partnera zajedno sa rumunskim gradom Rešica učestvuje u projektu Energetska efikasnost – preduslov za bolju životnu sredinu u prekograničnom regionu Rumunija –Srbija. Projekat bi trebalo da se realizuje u naredne tri godine, a iz budžeta Grada za ovu godinu biće izdvojeno 150 hiljada evra.

   

Petar Ranković najbolji učenik u 2016. godini

PANČEVO, 17. februar 2017. (TV Pančevo) – Petra Rankovića, učenika Isidorine škole, Savez za školski sport proglasio je za najboljeg učenika u 2016. godini. Priznanje je dobio jer je osvojio više od 100 medalja u plivanju. Jedna od najznačajnijih je zlatna medalja osvojena na školskoj Olimpijadi mladih. Osim plivanja Petar voli i ostale sportove.