Lokal

Otpisani dugovi strankama za lokale

PANČEVO, 22. mart 2017. (TV Pančevo) – Odbornici Skupštine grada na poslednjoj sednici usvojili su odluku kojom se političkim strankama u Pančevu otpisuju dugovi od skoro 6 i po miliona dinara za neplaćenu kiriju. Na spisku političkih stranaka kojima su otpisani dugovi ima onih koje više ne postoje, ali i onih koje su još uvek aktivne. Dugovi su otpisani zaključno sa 31. 12. 2013. godine, a one političke organizacije koje imaju još dugova, mogu da ih plate jednokratno ili na rate.

 

"Jugoimport" preuzeo "Utvu"

PANČEVO, 22. mart 2017. (TV Pančevo) – "Utva" avioindustrija postala je deo poslovnog sistema državnog preduzeća Jugoimport SDPR. Na taj način otvorena je mogućnost da se započne sa ulaganjima u pančevačku fabriku aviona, kako bi se normalizovala proizvodnja. Nakon što se završe investicije, “Utva” može da nađe svoje mesto u svetskoj avioindustriji, smatraju i zaposleni i poslovodstvo fabrike.
   

Šljivančanin u Pančevu predstavio knjigu "U službi otadžbine"

PANČEVO, 21. mart 2017. (TV Pančevo) – Veselin Šljivančanin, pukovnik u penziji održao je u Mesnoj zajednici Kotež promociju svoje knjige „U službi otadžbine“. Pored te knjige, govorio je o svojim knjigama “Branio sam istinu“, Sine, budi čovek“ i „Med i žuč“.

   

U Dolovu smotra ovnova

PANČEVO, 17. mart 2017. (TV Pančevo) –Ovčari su s ovcama izašli na pašnjake i utrine u okolini Dolova jer se u subotu, 18. marta održava još jedna smotra ovnova, na kojoj će ovčari prikazati najbolje južnobanatske ovnove.

   

Gradsko veće: 15 hiljada hektara zemlje na licitaciji

PANČEVO, 16. mart 2017. (TV Pančevo) – Gradsko veće usvojilo je i uputilo Skupštini grada Odluku o raspisivanju javnog konkursa za izbor direktora JP “Direkcija za izgradnju i uređenje grada Pančeva”. Odbornici će na sutrašnjem zasedanju raspravljati i o predlogu Godišnjeg programa korišćenja poljoprivrednog zemljišta za 2017. godinu. Gradsko veće zadužilo je JP „Gradska stambena agencija“, da u ime grada, vodi investiciju izgradnje višeporodičnog objekta za socijalno stanovanje u Ulici Svetozara Miletića 29.

   

100 tačaka pred odbornicima Skupštine

PANČEVO, 16. mart 2017. (TV Pančevo) – Deseto zasedanje lokalnog parlamenta zakazano je za 17. mart, a prema najavama Tigrana Kiša, predsednika Skupštine Pančeva, biće bogat dnevni red. Pred odbornicima će se naći blizu 100 tačaka koje će biti razmatrane.