Lokal

Izmena Pravilnika o uređenju i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi

PANČEVO, 22. jul 2017. (TV Pančevo) - Gradsko veće usvojilo je izmene Pravilnika o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi. Izmene su morale da se urade jer će gašenjem JP „Direkcija za izgradnju i uređenje grada Pančeva“, deo zaposlenih biti zaposlen u novom Sekreterijatu za investicije koji se formira, dok će deo biti raspoređen po postojećim sekretarijatima.

 

Gradu Pančevu 12 preduzeća dužno preko 20 miliona dinara

 

PANČEVO, 23. jul 2017. (TV Pančevo) – Gradu Pančevu 12 preduzeća dužno je preko 20 miliona dinara, prema poslednjem preseku, izvršenom 30. juna 2017. dužni su ukupno 2 milijarde 193 miliona dinara.

   

Tradicionalno kuvanje paprikaša u "Đermu"

PANČEVO, 22. jul 2017. (TV Pančevo) – Tradicionalno kuvanje paprikaša šesti put je održano u kafani “Đeram”., Ove godine takmičenju se priključilo trinaest iskusnih kuvara koji se već godinama takmiče i osvajaju prva mesta.

   

Radovi u školi u Starčevu

PANČEVO, 22. jul 2017. (TV Pančevo) – Za zamenu kotla u Osnovnoj školi „Vuk Stefanović Karadžić“ u Starčevu izdvojeno je milion i dvesta hiljada dinara. U planu je i priključenje vrtića na grejanje u školi i za te svrhe opredeljeno je milion i osamsto hiljada dinara. Novac je izdvojen iz gradskog budžeta.

   

Ribočuvari čuvaju Tamiš od krivolovaca

PANČEVO, 22. jul 2017. (TV Pančevo) – Tokom 2015. godine ribočuvari Ribolovačkog saveza Vojvodine oduzeli su oko 5 kilometara mreže i 170 senkera, kojima je nelegalno lovljena riba na potezu od Pančeva do Opova. A za prvih 6 meseci ove godine zaplenjeno je oko 6 i po kilometara mreže, 15 senkera i 6 čamaca.

   

Odobrena dva projekta

PANČEVO, 21. jul 2017. (TV Pančevo) –Vlada Srbije je tokom maja odobrila sanaciju i adaptaciju objekata paviljona u Domu “Srce” u Jabuci, kao i sanaciju Gerontološkog centra u Pančevu. Za prvi projekat odobreno je više od 13 i po miliona, a za investiciono održavanje u Gerontološkom centru još 47 miliona dinara. Gradsko veće dalo je saglasnost na tekst ugovora koji će biti potpisan sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima, čime se stiču uslovi da se započne sa planiranim radovima u ove dve ustanove.