Lokal

Kesten, bukva i jasen pod gradskom zaštitom

PANČEVO, 9. februar 2018. (TV Pančevo) – Gradsko veće usvojilo je programe upravljanja spomenicima prirode na teritoriji Pančeva i okolnih mesta za 2018. godinu, kao i predlog zaključka za isplatu troškova naplate posebne naknade za zaštitu i unapređivanje životne sredine.

 

Novi stanovi za izbeglice na Strelištu

PANČEVO, 8. februar 2018. (TV Pančevo) – U okviru redovnog stambenog programa zbrinjavanja izbeglica sa područja bivših republika, potpisana su dva ugovora koja će omogućiti izgradnju dve zgrade od ukupno 76 stanova. Uskoro u naselju Utvin aerodrom na Strelištu počinje izgradnja prvih 40, najavio je član Gradskog veća Milenko Čučković.

   

Ambasadorka Slovačke u Pančevu

PANČEVO, 7. februar 2018. (TV Pančevo) – Ambasadorka Slovačke u Srbiji Dagmar Repčekova u okviru posete Pančevu razgovarala je sa gradonačelnikom Sašom Pavlovim. Nakon toga posetila je Maticu Slovačku, gde su joj predočeni problemi slovačke nacionalne manjine.

   

Projekti značajni za Pančevo na Gradskom veću

PANČEVO, 6. februar 2018. (TV Pančevo) - Članovi Gradskog veća usvojili su zaključke u vezi sa nosiocima posla na projektima „Izgradnja potamiškog kolektora – II faza“ i „Infrastrukturno opremanje „Severne industrijske zone“ u Pančevu – završetak izgradnje saobraćajnica“. Usvojeni su i finansijski planovi Mesnih zajednica u Pančevu za 2018. godinu.

   

Kapitalne investicije i komunalne usluge u Pančevu

PANČEVO, 3. februar 2018. (TV Pančevo) – Javna i javna komunalna preduzeća su poslovala i posluju stabilno. Započeto je, ali i završeno dosta kapitalnih investicija. Severna sela su priključena na gradski vodovod, čime je rešen višegodišnji problem sa pijaćom vodom, stanovi sugrađana greju se bez problema, grad se redovno čisti.

   

Stanovnici Tesle pitali gradsku vlast

PANČEVO, 31. januar 2018. (TV Pančevo) – Nastavljena je praksa direktnih razgovora predstavnika aktuelne vlasti sa građanima Pančeva. Ovoga puta u MZ Tesla predstavnici lokalne samouprave predstavili su konkretne rezultate rešavanja problema i dali odgovore na pitanja koja su građani postavili na prvom ovakvom razgovoru.