Završni koncert "Tamburatorijuma" u Narodnoj bašti

PANČEVO, 15. jul 2017. (TV Pančevo) – Nakon prve Internacionalne tamburaške radionice na Čardaku, Tamburaški centar „Tamburatorijum“ održao je završni koncert u Narodnoj bašti. Završni koncert mladih tamburaša u tri segmenta- solistički, kamerni i orkestarski, kruna je celogodišnjeg napornog rada a oni se nadaju da će ova manifestacija postati još jedna gradska tradicija.

Profesor Budimir Stojanović, shvatio je da njegova tamburaška priča nije ispričana do kraja, pa je nakon penzionisanja osnovao „Tamburatorijum“- centar sa ciljem da edukuje mlade ljude kroz školu tambure. Kreativnu radionicu tambure podržali su i profesori iz inostranstva a na završnom koncertu u Narodnoj bašti kroz tri segmenta programa pokazali su svu raskoš tamburaškog zvuka.

Nakon uspešne letnje radionice, profesor Stojanović istakao je da je u planu i zimski centar koji će ovog puta, biti okrenut usavršavanju i edukaciji i starijih učesnika. Na putu do uspeha bitne su i rekacije publike. Mladi muzičari su za svoj trud i višegodišnji rad nagrađeni velikim aplauzima što im je samo dalo vetar u leđa za nove nastupe.

Internacionalna tamburaška radionica okupila je tridesetak zainteresovanih mladih muzičara iz zemlje i inostranstva. Stekli su brojna iskustva a jedan od učesnika, Nemanja Čabarkapa, istakao je da mu je posebno drago što je upoznao toliko mnogo novih prijatelja a da će mu stečeno znanje svakako pomoći u daljoj karijeri.

Jedno je sigurno- radionica je pokazala da ih sve pokreće ista ideja- da prikažu tamburu u najboljem svetlu, okupe mlade ljude željne znanja i druženja kroz jedinstvenu, edukativnu i kreativnu priču i da ova manifestacija postane još jedan deo pančevačke tradicije.