Završeni 24."Vojlovački žetelački dani"

PANČEVO, 29. jul 2018. (TV Pančevo) – "Vojlovački žetelački dani" su manifestacija koja traje već 24 godine i ima u cilju promovisanje tradicije različitih naroda. Poslednjeg dana organizovano je tradicionalno kuvanje gulaša kao i žetelačka zabava za završnicu jedne od najstarijih manifestacija sa ovih prostora.

U Vojlovici je održana trodnevna manifestacija "Žetelački dani", u organizaciji Slovačkog kulturno-prosvetnog društva i mađarskog kulturno-umetničkog društva "Đetvan" i "Tamaši Aron". "Žetelački dani" ogranizuju se svake godine više od dve decenije.

Prvi i drugi dan manifestacije obeležen je interesantnim predavanjima o poljoprivredi ali i bogatim kulturno-umetničkim programom uz učešće KUD-ova iz Novog Bečeja, Kovačice, Opova, Pančeva, kao i gostiju iz Grčke.

Poslednji dan manifestacije obeležen je prodajnom izložbom udruženja žena i preduzetnika u sedištu MKUD „Tamaši Aron”, zatim je usledio defile kroz ulice Vojlovice, a od 16 časova tradicionalno kuvanje gulaša i Žetelački bal, koji je trajao do ranih jutarnjih časova.