Zatvoren 47. „Žisel”

 

PANČEVO, 6. avgust 2017. (TV Pančevo) - Dodelom nagrada najboljim autorima zatvoren je 47. „Žisel” – Festival amaterskog filma na temu sela, kao i 45. Salon umetničke fotografije na temu život sela. Trećeg dana fesivala prikazano je osam autorskih fimova. Nagrada Grand Pri pripala je Radovanu Đeriću i Aleksandri Jakovljević iz Pančeva, za film “Banatski bluz”.

Poslednjeg dana festivala, posetioci su imali prilike da uživaju u projekciji osam amaterskih filmova, a potom je usledila dodela nagrada. Đurica Jovanov, direktor Doma kulture u Omoljici kazao je da je kvalitet ovogodišnjih filmova bio na zavidnom nivou.

Nagrada Grand Pri pripala je Radovanu Đeriću i Aleksandri Jakovljević, za film “Banatski bluz”, dok su prvu nagradu i plaketu “Zlatni suncokret” osvojili Ilija Galonji i Draga Latinocić, za film “Prozor u Sreću”.

Drugu nagradu i plaketu “Srebrni suncokret” osvojili su Dobrila i Dobrivoje Pantelić za film “Razgovori pokraj puta” dok je treća nagrada i plaketa “Bronzani suncokret” dodeljena Francu Perneku iz Slovenije za film “Ivanovo - revitalizacija”.