Violinista Đorđe Grba pred Pančevcima

PANČEVO 4. maj 2018. (TV Pančevo) - Violinista Đorđe Grba održao je prvi solistički koncert u Kulturnom centru. Mladi violinista je izveo dela Paganinija i Vinjanskog. Grba trenutno pohađa treći razred Srednje muzičke škole "Jovan Bandur" u Pančevu.

Violinista Đorđe Grba je mlad i talentovan muzičar, koji je počeo da svira violinu sa pet godina u klasi profesorke Sanele Blagojević. Tokom školovanja Đorđe Grba je učestovao je na mnogobrojnim takmičenjima u zemlji i u inostranstvu. Laureat je takmičenja "Mali virtuoz" Muzičke škole "Konjović" 2008, a naredne godine je osvojio na istom takmičenju prvu nagradu. Dobitnik je prve nagrade na međunanarodnom takmičenju "Stringfest" u Sremskoj Mitrovici 2010, 2011, 2012. godine.

Od međunarodnih takmičenja izdvajaju se takmičenja u Trstu - Ars Nova International Music Competition 2011. i Euroreginolano takmičenje u Temišvaru 2011, gde je osvojio prve nagrade. Posle velikog broja nastupa na različitim takmičenjima i nastupa sa drugim učenicima, profesorka Blagojević i mladi violinista su smatrali da je vreme da ovaj talentovani mladić održi svoj prvi solistički koncert.

Pored ovoga, Đorđe je ostvario zapažene rezultate i iz solfeđa: na takmičenju mladih solfeđista u Požarevcu 2016. osvojio je prvu nagradu, kao i na republičkom takmičenju 2018.