„Večeri pančevačkog rokenrola“ 30. i 31. avgusta

PANČEVO, 29. avgust 2017. (TV Pančevo) – Peti put Udruženje rok muzičara Pančeva organizuje večeri pančevačkog rokenrola. Tokom dve večeri, pančevačka publika imaće prilike da čuje bendove različitih generacija, ali i različitih žanrova koji su proizašli iz rokenrola. Program će se odvijati 30 i 31. avgusta na platou Kulturnog centra, sa početkom u 20 i 30.

Ideja da se održe „Večeri pančevačkog rokenrola“ nastala je u nameri da se obeleži 50 godina od kada se svira rokenrol u Pančevu, kaže Zoran Ilić, član Udruženja rok muzičara iz Pančeva. Cilj je bio da se predstave i sve generacije koje su se bavile, ali i danas se bave rokenrolom.

- I ove dve večeri, 30 i 31. avgusta, sreda i četvrtak, na platou ispred Kulturnog centra, ideja je da se sakupe bendovi različitih generacija - od najstarijih do najmlađih, koji stupaju na ovu našu pančevačku, a nadamo se i širu scenu – izjavio je Zoran Ilić oz Udruženja rok muzičara Pančeva.

Na ovogodišnjim Večerima pančevačkog rokenrola najviše će biti autorskih bendova. Osim klasičnog rokenrola, u sredu i četvrtak ispred Kulturnog centra sviraće se i hard rok, pop-pank, jazz, folk-fjužn, kaže Zoran Ilić.

- Trudili smo se da generacijski što više budu obuhvaćeni bendovi. Tako smo i žanrovski napravili veliku lepezu od pop-panka, džeza, folk-fjužna, hard roka, čistog rokenrola...zato što je rokenrol širok pojam i obuhvata od klasičnog rokenrola, do folk roka, koji je zaživeo osamdesetih – rekao je Ilić.

U sredu 30. avgusta, nastupiće bend Projekat, mladi muzičari koji sviraju džez, zatim nastupa bend Sindrom, oni su nastupili na Beer festu i sviraju pop-pank. Prve večeri sviraće i Bane Gluvakov, kojeg nema potrebe posebno predstavljati. Prvo veče završava se nastupom Frižidera, hard rok sastava, i nakon njih Cream bluse band, koji čine najstariji muzičari. U četvrtak, 31. avgusta, nastupiće bend 200+, profesori iz Gimnazije, grupa Rampa, kao i Vlada Nedeljković. Nakon toga na scenu izlaze Kreativni nered i na kraju bend Gunj. Obe večeri program počinje u 20 i 30 ispred Kulturnog centra.